Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Amiraliteetti

Tämä historiallinen laivaston maamerkki on juhlallinen ja näyttävä muistutus Venäjän laivaston mahdista.

Pietarin rantapenkereellä jylhänä kohoava Amiraliteetti on valtava rakennus, jolla on pitkät juuret Venäjän merivoimien historiassa. Vaikka rakennus ei olekaan auki yleisölle, sen ympäristössä on paljon nähtävää ja tehtävää, olitpa sitten sotahistorian tai arkkitehtuurin ystävä, tai halusitpa vain verrytellä jalkojasi sen kauniissa puistossa. Perehdy venäläisen laivanrakennuksen historiaan ja ihaile rakennuksen uljasta ulkoasua, joka edustaa upeasti Venäjän keisarikunnan suosimaa klassista tyyliä.

Sen paikalla sijaitsi alun perin Amiraliteetin aukio, Pietari Suuren piirtämä telakka. Telakka avattiin vuonna 1706, ja se työllisti useita tuhansia työntekijöitä. Siellä rakennettiin yli 262 sotalaivaa. Paikalla nykyään sijaitseva Amiraliteetti toimii laivastoakatemiana, ja se rakennettiin vuosina 1806–1823. Käy katsomassa tätä venäläisen arkkitehdin Adrian Zakharovin suunnittelemaa vaikuttavaa rakennusta.

Tutkaile sen julkisivua, erityisen pysäyttävää esimerkkiä Zakharovin arkkitehtuurista. Voit nähdä rakennuksen kaksi komeaa holvikäytävää, joita kapeat pylväät koristavat. Kiinnitä huomiota hienoon, laivanmuotoiseen kultaiseen tuuliviiriin, joka on pystytetty rakennuksen 72 metriä korkean tornikaton huipulle. Tästä komeasta tuuliviiristä on tullut yksi kaupungin tunnusmerkeistä.

Käy myös katsomassa kullatun tornikaton alla olevat kauniisti hakatut veistokset. Veistoksia on yhteensä 28 kappaletta. Niiden esittämien hahmojen joukossa on muun muassa neljän vuodenajan henkilöitymät, useita jumalia ja muusia, sekä legendaarisia henkilöitä, kuten Egyptin Isis, Aleksanteri Suuri ja Akilles.

Laivastoakatemian tilat eivät ole auki yleisölle, mutta alueella on paljon muutakin nähtävää. Vieraile alueella aurinkoisena kesäpäivänä ja pidä piknik Aleksanterin puutarhassa, joka sijaitsee Amiraliteetin myötäisesti toisella puolella katua. Käy katsomassa ratsastajapatsain koristeltua suihkulähdettä puiston keskellä, ja etsi puistosta muita, kuuluisia venäläisiä poliitikkoja ja kirjailijoita esittäviä patsaita ja rintakuvia.

Amiraliteetti sijaitsee Amiraliteetin rantakadulla, joka yhdistyy Pietarin kolmeen pääkatuun, Nevski prospektiin, Grokhovajan katuun ja Voznesenskin prospektiin. Perille pääsee helposti metrolla jäämällä pois läheisellä Admiraltejskajan asemalla.


Alueen Amiraliteetti opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 091 hotellia lähellä kohdetta Amiraliteetti
Petro Palace Hotel

Petro Palace Hotel

14 Malaya Morskaya Street, St. Petersburg
4,3
/ 5 (1 744 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Amiraliteetti ja Nikolai I:n muistomerkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Mariinskin palatsi ja Sininen silta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Pushka Inn Hotel

Pushka Inn Hotel

Moyka Embankment, 14, St. Petersburg
4,8
/ 5 (213 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Aleksandr Puškinin kotimuseo ja Dvortsovaya Ploshchad sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Palatsirantakatu sijaitsee 0,7 kilometrin päässä.

Belmond Grand Hotel Europe

Belmond Grand Hotel Europe

1/7 Mikhailovskaya street, St. Petersburg
4,7
/ 5 (188 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Pietarin filharmonia ja Gostinyi Dvor sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Mihailovskin teatteri ja Venäläisen taiteen museo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

147 €
The State Hermitage Museum Official Hotel

The State Hermitage Museum Official Hotel

10 Pravda St, St. Petersburg
4,8
/ 5 (370 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Vladimirskajan kirkko ja Dostojevskin museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Brjantsevin nuorisoteatteri ja Arktinen ja antarktinen museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

SO Sofitel St Petersburg

SO Sofitel St Petersburg

6 Voznesensky Prospect, St. Petersburg
4,5
/ 5 (109 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Aleksanterin puisto ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palatsiaukio ja Kazanin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.

Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg

Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg

1 Voznesensky Prospekt, St. Petersburg
4,9
/ 5 (124 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Aleksanterin puisto, Nikolai I:n muistomerkki ja Maneesin keskusnäyttelyhalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Valtion valokuvataiteellinen museo ja Venäjän perustuslakituomioistuin ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Angleterre Hotel

Angleterre Hotel

24, Malaya Morskaya str., St. Petersburg
4,3
/ 5 (199 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Valtion valokuvataiteellinen museo, Nikolai I:n muistomerkki ja Aleksanterin puisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Amiraliteetti ja Mariinskin palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Metropolis Hotel

Metropolis Hotel

Nevsky prospect, 5, St. Petersburg
4,6
/ 5 (5 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Hotelli, jonka lähellä on Amiraliteetti, Palatsiaukio ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi. Lähistöllä sijaitsee myös Kazanin katedraali ja Kristuksen ylösnousemuksen katedraali.