Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Amiraliteetti

Tämä historiallinen laivaston maamerkki on juhlallinen ja näyttävä muistutus Venäjän laivaston mahdista.

Pietarin rantapenkereellä jylhänä kohoava Amiraliteetti on valtava rakennus, jolla on pitkät juuret Venäjän merivoimien historiassa. Vaikka rakennus ei olekaan auki yleisölle, sen ympäristössä on paljon nähtävää ja tehtävää, olitpa sitten sotahistorian tai arkkitehtuurin ystävä, tai halusitpa vain verrytellä jalkojasi sen kauniissa puistossa. Perehdy venäläisen laivanrakennuksen historiaan ja ihaile rakennuksen uljasta ulkoasua, joka edustaa upeasti Venäjän keisarikunnan suosimaa klassista tyyliä.

Sen paikalla sijaitsi alun perin Amiraliteetin aukio, Pietari Suuren piirtämä telakka. Telakka avattiin vuonna 1706, ja se työllisti useita tuhansia työntekijöitä. Siellä rakennettiin yli 262 sotalaivaa. Paikalla nykyään sijaitseva Amiraliteetti toimii laivastoakatemiana, ja se rakennettiin vuosina 1806–1823. Käy katsomassa tätä venäläisen arkkitehdin Adrian Zakharovin suunnittelemaa vaikuttavaa rakennusta.

Tutkaile sen julkisivua, erityisen pysäyttävää esimerkkiä Zakharovin arkkitehtuurista. Voit nähdä rakennuksen kaksi komeaa holvikäytävää, joita kapeat pylväät koristavat. Kiinnitä huomiota hienoon, laivanmuotoiseen kultaiseen tuuliviiriin, joka on pystytetty rakennuksen 72 metriä korkean tornikaton huipulle. Tästä komeasta tuuliviiristä on tullut yksi kaupungin tunnusmerkeistä.

Käy myös katsomassa kullatun tornikaton alla olevat kauniisti hakatut veistokset. Veistoksia on yhteensä 28 kappaletta. Niiden esittämien hahmojen joukossa on muun muassa neljän vuodenajan henkilöitymät, useita jumalia ja muusia, sekä legendaarisia henkilöitä, kuten Egyptin Isis, Aleksanteri Suuri ja Akilles.

Laivastoakatemian tilat eivät ole auki yleisölle, mutta alueella on paljon muutakin nähtävää. Vieraile alueella aurinkoisena kesäpäivänä ja pidä piknik Aleksanterin puutarhassa, joka sijaitsee Amiraliteetin myötäisesti toisella puolella katua. Käy katsomassa ratsastajapatsain koristeltua suihkulähdettä puiston keskellä, ja etsi puistosta muita, kuuluisia venäläisiä poliitikkoja ja kirjailijoita esittäviä patsaita ja rintakuvia.

Amiraliteetti sijaitsee Amiraliteetin rantakadulla, joka yhdistyy Pietarin kolmeen pääkatuun, Nevski prospektiin, Grokhovajan katuun ja Voznesenskin prospektiin. Perille pääsee helposti metrolla jäämällä pois läheisellä Admiraltejskajan asemalla.


Alueen Amiraliteetti opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 828 hotellia lähellä kohdetta Amiraliteetti
71 €
Petro Palace Hotel

Petro Palace Hotel

14 Malaya Morskaya Street, St. Petersburg
4,3
/ 5 (868 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Amiraliteetti ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palatsiaukio ja Kazanin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.

52 €
Sonata on Gorokhovaya

Sonata on Gorokhovaya

Gorokhovaya Street 3, Apartment 20, St. Petersburg
3,0
/ 5 (3 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Amiraliteetti ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Palatsiaukio ja Kazanin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.

149 €
Kempinski Hotel Moika 22

Kempinski Hotel Moika 22

22, Moika River Embankment, St. Petersburg
4,6
/ 5 (102 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Palatsiaukio, Kristuksen ylösnousemuksen katedraali ja Kazanin katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Kesäpuutarha ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi ovat myös 2 kilometrin päässä.

262 €
Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg

Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg

1 Voznesensky Prospekt, St. Petersburg
4,8
/ 5 (45 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Aleksanterin puisto ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Kazanin katedraali ja Palatsiaukio ovat myös 2 kilometrin päässä.

98 €
Angleterre Hotel

Angleterre Hotel

24, Malaya Morskaya str., St. Petersburg
4,2
/ 5 (55 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Valtion valokuvataiteellinen museo, Nikolai I:n muistomerkki ja Aleksanterin puisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Amiraliteetti ja Mariinskin palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

33 €
Station Hotel A1

Station Hotel A1

Kirpichnyy pereulok 3, St. Petersburg
4,0
/ 5 (21 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Amiraliteetti, Palatsiaukio ja Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kazanin katedraali ja Kristuksen ylösnousemuksen katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.

Barokko Hotel

Barokko Hotel

Groboedova canal embankment, 44, apt 51, St. Petersburg
2,0
/ 5 (2 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Kazanin katedraali, Mariinski-teatteri ja Venäläisen taiteen museo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Palatsiaukio sijaitsee 1,5 kilometrin päässä.

41 €
Herzen House

Herzen House

Bolshaya Morskaya 25, Floor 4, St. Petersburg
4,4
/ 5 (67 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Amiraliteetti, Valtion Eremitaaši ja Talvipalatsi ja Kazanin katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Palatsiaukio ja Kristuksen ylösnousemuksen katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.