Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Astronominen kello (Pražský orloj)

Joka tunti toistuva näytelmä, jonka tämä 1400-luvun varhaisilta vuosilta peräisin oleva vanhan raatihuoneen kello esittää, vetää vanhankaupungin aukiolle runsain mitoin ihmisiä.

Tämä vanhan raatihuoneen seinään upotettu kello, Pražský orloj, on maailman vanhin yhä toimiva astronominen kello. Vuodelta 1410 peräisin oleva kello on pysähtynyt usein, ja sen koneisto on vaihdettu useita kertoja. Se on onneksi säästynyt tuhoilta, ja siihen on jopa vaihdettu symboliset numerot, joten kello ilmaisee yhä aikaa aukion keskellä. Ja mikä vieläkin hienompaa – se herää henkiin joka tunti!

Käy siis vanhankaupungin aukiolla ja näe tämä kuuluisa näytelmä. Tasatunnein kellotaulun pienet luukut avautuvat ja esiin tulevat pienet hahmot, jotka alkavat liikkua. Tiimalasia pitelevä Kuolema on malttamaton odottamaan, että aika kuluu eteenpäin. Kolme muuta veistoshahmoa kuvaavat turhamaisuutta, ahneutta ja hekumallisuutta. 12 puista hahmoa kuvaavat apostoleja. Kun kultainen kukonpoika liikuttaa siipeään, kello lyö tasatunnin merkiksi.

Istahda johonkin aukion kahviloista, joista näet kellon hyvin, ja ihastele näytelmää juomaasi siemaillen. Huomaa, että astronominen kellotaulu on kellon vanhin osa. Sen alapuolella oleva kellotaulu on kalenterikello. Ajan näyttämisen lisäksi nämä kellotaulut näyttävät useita muita tietoja. Näet auringon ja kuun aseman, ja yksityiskohtaiset medaljongit ilmaisevat kuukausia. Jopa eläinradan merkit ovat edustettuina kellotaulussa.

Nouse vanhan raatihuoneen torniin ja ihastele komeita maisemia Prahan kaupungin yli. Näe vanhankaupungin ja Vltava-joen takana kukkulalla sijaitseva Prahan linna.

Voit käydä astronomisen kellon luona ilmaiseksi, mutta raatihuoneen torniin on pieni pääsymaksu. Joka tunti toistuva näytelmä houkuttelee torille valtavasti ihmisiä, joten paras aika käydä katsomassa kelloa on aamulla.

Astronominen kello sijaitsee vanhankaupungin aukiolla, ja sinne pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla.


Alueen Prahan astronominen kello opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 667 majoitusliikettä kohteen Prahan astronominen kello lähellä
Grandium Prague 85 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandior Hotel Prague 91 €
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Michelangelo Grand Hotel Prague 108 €
   Michelangelo Grand Hotel Prague

   Michelangelo Grand Hotel Prague

   Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    K+K Hotel Central Prague 104 €
    K+K Hotel Central Prague

    K+K Hotel Central Prague

    Hybernska 10, Praha
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Golden Prague Rooms 80 €
     Golden Prague Rooms

     Golden Prague Rooms

     Elisky Krasnohorske 4, Praha, Czech Republic
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Espanjalainen synagoga ja Vanhauusi synagoga sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Vanha juutalainen hautausmaa ja Kinskýn palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Staroměstskán metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Kings Court 160 €
      Hotel Kings Court

      Hotel Kings Court

      U Obecniho Domu 3, Praha
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Palladium ja Tasavallan aukio. Ruutitorni ja Kunnantalo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Praha Masarykovon asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Cosmopolitan Hotel Prague 120 €
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuninkaantie, Tasavallan aukio ja Palladium sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kunnantalo ja Hybernian teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        MH Suites Palace 71 €
        MH Suites Palace

        MH Suites Palace

        Hálkova 7, Praha
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tšekin kansallismuseo, Venceslauksen aukio ja Prahan valtionooppera sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lucerna ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. I. P. Pavlovan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Muzeumin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.