Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Aušros Vartai

Tutustu yhteen vanhankaupungin merkittävimmistä historiallisista ja uskonnollisista paikoista ja näe keskiaikainen linnoitus kappeleineen ja pyhitettyine alttareineen.

Aušros Vartai eli Aamunkoiton portti on Vilnan kaupungin vanha portti, jossa on upea kappeli ja Neitsyt Marian pyhäkkö. Vuosina 1503–1522 rakennetun portin avulla puolustettiin aikoinaan Liettuan suurherttuakunnan pääkaupunkia. Näe sen komea arkkitehtuuri, tutustu kappeliin ja ihaile upeita uskonnollisia esineitä, joiden tarkoituksena on siunata ja suojata kaupunkia.

Kävele Aušros Vartain suuren kaaren ali ja ajattele, miten tämä linnoitus puolusti Vilnan vanhaakaupunkia keskiajalla. Portti johti aikoinaan Medininkain kylään ja kaupungin eteläosiin. Katsele portin upeaa palladiolaista julkisivua ja neljää pylvästä, joiden päällä on kullattu päätykolmio. Etsi katseellasi Neitsyt Marialle pyhitetyn kappelin kaari-ikkunat.

Portissa on pieni ovi, jonka takana on yläkerran kappeliin johtava portaikko. Kauniisti koristellun huoneen keskellä on kullattu alttari, jonka ympärillä on rukouskynttilöitä ja puuveistoksia. Vietä hetki ihaillen alttaritaulua ja sen kullatulla hopealla ja värillisillä lasiupotteilla koristeltua kruunua.

Neitsyt Marian ikoni on arvostettu maalaus 1600-luvun alkupuolelta. Pohjoista renessanssityyliä edustava maalaus maalattiin alun perin temperalla tammipohjalle. Ikoni on kuuluisa myös ihmevoimistaan. Eräs tarina juontaa juurensa vuoteen 1702, jolloin Ruotsin armeija valloitti Vilnan suuren Pohjan sodan aikana. Sen mukaan osa portin painavista rakenteista kaatui portin juurella lepäävien ruotsalaissotilaiden päälle ja tappoi heidät, jolloin Liettuan armeija pääsi tekemään vastahyökkäyksen.

Aušros Vartai on korkea valkoinen rakennelma Vilnan vanhankaupungin eteläpuolella olevalla kävelykadulla. Portilla voi käydä minä vuorokaudenaikana tahansa. Päiväaikaan voit tutustua myös kappeliin. Siellä voi kuitenkin olla ruuhkaa sunnuntaisin sekä messujen ja jumalanpalvelusten aikaan. Aušros Vartaille on kymmenen minuutin kävelymatka Vilnan päärautatieasemalta.


Alueen Aušros Vartai opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 162 majoitusliikettä kohteen Aušros Vartai lähellä
Radisson Blu Hotel Lietuva 72 €
Radisson Blu Hotel Lietuva

Radisson Blu Hotel Lietuva

Konstitucijos av. 20, Vilna
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kansallinen taidegalleria ja Vilnan katedraali sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Vilnan yliopisto ja Kaupungintalon aukio ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius 52 €
  Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius

  Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius

  Kauno str. 14, Vilna
    
   3.5 kautta 5.0 Tähteä

   Pyhän Nikolauksen kirkko ja Vilnan kaupungintalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aušros Vartai ja Kaupungintalon aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Vilnan asema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Royal Astorija Hotel 98 €
   Radisson Blu Royal Astorija Hotel

   Radisson Blu Royal Astorija Hotel

   Didzioji 35/2, Vilna
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Vilnan kaupungintalo ja Kaupungintalon aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä keskustassa sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Aušros Vartai ja Vilnan yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 12 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Vilnia 80 €
    Hotel Vilnia

    Hotel Vilnia

    1 Maironio g., Vilna, Vilniaus apskr.
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Pilies Street ja Vilnan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kaupungintalon aukio ja Vilnan katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 25 minuutin kävelymatkan päässä.

     Artagonist Art Hotel 72 €
     Artagonist Art Hotel

     Artagonist Art Hotel

     Pilies str 34, Vilna
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Pilies Street ja Vilnan yliopisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Kaupungintalon aukio ja Vilnan kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 21 minuutin kävelymatkan päässä.

      Novotel Vilnius Centre 74 €
      Novotel Vilnius Centre

      Novotel Vilnius Centre

      Gedimino Av. 16, Vilna
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Gedimino prospektas ja Vilnan katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Vilnan yliopisto ja Kaupungintalon aukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Old Town Trio Hotel 48 €
       Old Town Trio Hotel

       Old Town Trio Hotel

       Raugyklos str. 15A, Vilna
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Pyhän Nikolauksen kirkko, Vilnan kaupungintalo ja Kaupungintalon aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aušros Vartai ja Vilnan yliopisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Vilnan asema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        City Gate Hotel 52 €
        City Gate Hotel

        City Gate Hotel

        Bazilijonų str. 3, Vilna
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Aušros Vartai, Vilnan kaupungintalo ja Kaupungintalon aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vilnan yliopisto ja Vilnan katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä. Vilnan asema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.