Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tutustu kohteeseen Santorini

Tutustu kohteeseen Santorini Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!

Vuokraa auto Santorinilla

Autonvuokraus Santorinilla

Santorini on Kreikassa Egeanmerellä sijaitseva tuliperäinen saari. Saarella on pituutta vain 38 kilometriä ja leveyttä vaivaiset kahdeksan kilometriä, minkä ansiosta koko saari on koettavissa jo muutaman päivän autolomalla: eihän saaren päästä päähänkään aja kuin reilun tunnin. Santorinin vulkaaninen maaperä ja upeat maisemat tekevät saaresta eksoottisen lomakohteen, jossa ei vuokra-autolla matkatessaan pääse ainakaan kyllästymään.

Vuokra-auto Santorinilta kannattaa varata jo ennen lomaa. Auton vuokraus on Santorinilla suosittua – kun vuokraat auton Expedian kanssa yhteistyössä toimivasta autovuokraamosta, voit olla varma, että saat käyttöösi juuri sinun tarpeisiisi sopivan menopelin juuri silloin, kun sitä tarvitset. Yllättäviä lisämaksujakaan ei ole vuokrauksen suhteen luvassa, sillä kaikki kanssamme yhteistyössä toimivat autovuokraamot Santorinilla noudattavat reiluja polttoainekäytäntöjä.

Vuokra-autolla viinitiloille ja maalaiskyliin

Santorini on täynnä yksi toistaan mielenkiintoisempia vierailukohteita, jotka ovat kaikki helposti ja nopeasti saavutettavissa vuokra-autolla. Saarella on helppo ajaa, eikä liikennettä ole liiaksi. Keskittymistä autoillessa kuitenkin tarvitaan, sillä tiet ovat kiemuraisia ja niiden varsille osuu useita pikkukyliä, joiden kohdalla on syytä hidastaa vauhtia. Saarella navigointi ei myöskään ole aivan helpoimmasta päästä, joten karttaa kannattaa tutkiskella rauhassa ja usein vaikkapa kauniiden näköalapaikkojen yhteydessä.

Yöpyminen Santorinilla on mahdollista useammassakin kohteessa, joista voi sitten helposti tutustua muuhun saareen auton vuokraamalla. Suosittuja tutustumiskohteita ovat muun muassa saaren eksoottisen mustat tai punaiset hiekkarannat, kaupunkien välissä sijaitsevat viinitilat ja pienet maalaiskylät. Santorinin kaupungeista vierailemassa kannattaa käydä ainakin Oiassa, Pyrgoksessa ja saaren pääkaupungissa Firássa.

Autonvuokraaja liikkuu helposti kaupungista toiseen

Monet Santorinin kaupungeista sijaitsevat kalderan, tulivuoren romahduksen muodostama laguunin, rinteillä. Yksi näistä on saaren pääkaupunki Firá, josta on erinomaiset kulkuyhteydet kaikkiin saaren kohteisiin. Reilun kymmenen kilometrin päässä Firásta sijaitsee niin ikään kalderan reunalla oleva Oia. Oia sijoittuu saaren pohjoiskärkeen, ja se tunnetaan etenkin upeista auringonlaskuistaan. Sokkeloisessa kaupungissa on paljon tutkittavaa, ja sieltä voi ostaa tuliaisiksi vaikkapa paikallisten käsityöläisten ja taitelijoiden luomuksia.

Pyrgoksen kaupunki löytyy muista suosituimmista kohteista poiketen keskeltä Santorinin saarta. Kaupunki on rakennettu alun perin labyrinttimaiseen muotoon merirosvojen hyökkäysten varalta, ja kaupungin sokkeloisilla kujilla on kiva seikkailla vielä tänä päivänäkin. Seikkailun jälkeen vuokra-autolla voi suunnata takaisin rannikolle, tällä kertaa rantalomakohteena tunnettuun Kamariin. Santorinin eteläpuolella sijaitsevassa Kamarissa on lukuisia hotelleja ja ravintoloita sekä suosittu pienikivinen uimaranta.

Vuokraa auto ja tutustu Santorinin historiaan

Santorinilta löytyy myös mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Vertaa vuokra-autojen hintoja, valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva autovuokraamo Santorinilla ja hurauta mukavalla vuokra-autollasi tutustumaan Skarosin linnoitukseen, Akrotírin kaivauksiin tai Profitis Iliasin luostariin.

Saaren eteläkärjestä löytyvillä Akrotírin arkeologisilla kaivauksilla pääset ihmettelemään 3000-luvulta ennen ajanlaskun alkua peräisin olevan minolaisen kaupungin raunioita. Tulivuorenpurkaus tuhosi kaupungin jo lähes 3 500 vuotta sitten. Kaupungissa oli jo tuolloin muun muassa viemärijärjestelmä ja useammassa kerroksessa olevia rakennuksia. Skarosin puolustuslinnoitus sijaitsee kauniissa Imeroviglin kylässä muutaman kilometrin etäisyydellä saaren pääkaupungista Firásta, kun taas vuodelta 1712 peräisin oleva Profitis Iliasin luostari löytyy vuorelta Santorinin korkeimmalta kohdalta. Vuorelle on helppo ajaa vuokra-autolla, ja matkan varrella saa ihailla niin upeita vuoristomaisemia kuin Santorinin kuvankaunista maaseutuakin.

Testaa vuokra-autolla saaren upeimmat rannat

Santorinin rannikko on täynnä hiekka- ja pikkukivirantoja, joista osassa on laavaperäistä mustaa tai punaista kiveä ja hiekkaa. Useilla rannoilla voi myös kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjelautailua, vesiskootterilla ajamista, sukeltamista ja vesihiihtoa. Ota vuokra-auto alle ja löydä oma suosikkisi Santorinin upeista uimarannoista!