Etsi hotelleja lähellä kohteen Bologna suosikkinähtävyyksiä

Bologna – hotellit

Näytä kaikki 388 hotellia kohteessa Bologna
Starhotels Excelsior

Starhotels Excelsior

Viale Pietro Pietramellara 51, Bologna 40121

4.5 kautta 5.0
4,3 / 5 (1 373 arvostelua)

Santurario del sacro Cuore, Communal Collection of Fine Arts ja Museum of Giorgio Morandi sijaitsevat 2 kilometrin päässä …

80 €
Grand Hotel Elite

Grand Hotel Elite

Via Aurelio Saffi 36, Bologna 40131

4.0 kautta 5.0
3,7 / 5 (490 arvostelua)

Porta San Felice ja Stadio Renato Dall'Ara sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Communal Collection of Fine Arts …

50 €
Hotel Bologna Airport

Hotel Bologna Airport

Via M.E Lepido 203/14, Bologna 40132

4.0 kautta 5.0
4 / 5 (798 arvostelua)

Museo Ducati ja Gelato Museum Carpigiani sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta …

49 €
Hotel Amadeus

Hotel Amadeus

Via Marco Emilio Lepido, 39, Bologna 40132

4.0 kautta 5.0
4 / 5 (502 arvostelua)

Museo Ducati on 0,8 kilometrin päässä tästä hotellista. Ospedale Maggiore di Bologna ja Porta San Felice sijaitsevat 5 …

54 €
Appartamento Dossetti

Appartamento Dossetti

Via Dossetti 21, Bologna

Museo per la Memoria di Ustica ja BolognaFiere sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Bolognan …

Hae hinnat
Novotel Bologna Fiera

Novotel Bologna Fiera

Via Michelino 73, Bologna 40127

4.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (468 arvostelua)

BolognaFiere ja EuropAuditorium Theater sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Parco Nord Arena ja Mineralogiamuse …

71 €
Camplus Guest Bononia

Camplus Guest Bononia

Via Sante Vincenzi 49, Bologna 40138

4,3 / 5 (257 arvostelua)

Museo di Anatomia Patologica, Pinacoteca Nazionale di Bologna ja Bolognan yliopisto sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä …

Hae hinnat
Hotel Holiday

Hotel Holiday

Via Bertiera 13, Bologna 40126

3.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (543 arvostelua)

Piazza VIII Agosto, Asinellin torni ja Garisendan torni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Bologna …

Hae hinnat
Mercure Bologna Centro

Mercure Bologna Centro

Viale Pietro Pietramellara 59, Bologna 40121

4.0 kautta 5.0
4 / 5 (769 arvostelua)

Santurario del sacro Cuore, Communal Collection of Fine Arts ja Museum of Giorgio Morandi sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä …

76 €
Hotel Michelino Bologna Fiera

Hotel Michelino Bologna Fiera

Via Michelino 91, Bologna 40127

3.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (339 arvostelua)

EuropAuditorium Theater ja BolognaFiere sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pinacoteca Nazionale di Bologna j …

Hae hinnat

Bologna – viimeaikaiset arvostelut

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Bologna, Italia

Hotellit Bolognassa : Bologna on historiallinen kaupunki, jossa on noin 380 000 asukasta. Hotellit Bolognassa tarjoavat monia hyviä vaihtoehtoja. Valittavanasi on lukuisia hotelleja Bolognan vanhassa kaupungissa. Jos olet matkalla pienellä budjetilla, voit yöpyä jossain lukuisista keskitason hotelleista. Bolognassa on myös hyviä neljän tähden hotelleja, joissa yöpyminen ei kuluta matkabudjettia kerralla. Jos taas haluat todella nauttia elämästäsi, voit yöpyä kaupungin luksushotelleissa.

Bologna on aina ollut kuuluisa vieraanvaraisuudestaan: kaupungin lämminhenkinen palvelukulttuuri tekee Bolognasta täydellisen paikan matkailijoille. Bolognan kulttuuriperintö sekä sen ruoka ja loistavat viinit tekevät siitä ihanteellisen kohteen viikonloppumatkalle tai pikkulomalle kaikkina vuodenaikoina. Vaikka se on kuuluisa italialaisten keskuudessa, se on vähemmän kuuluisa ulkomaalaisten vierailijoiden keskuudessa. Bologna on kuuluisa Euroopan vanhimmasta vuonna 1088 perustetusta yliopistosta, vilkkaasta opiskelijaelämästä, upeasta ruoasta, tyypillisistä terrakottatiilillä katetuista rakennuksista ja pylväskäytävistä.

Nähtävää ja koettavaa

Bolognan historiallinen keskusta, joka on yksi Italian laajimmista, on erityisen hyvin säilynyt huolellisen restauroinnin ja 1970-luvun lopulla alkaneiden suojelutoimien ansiosta. Keskustan kuuluisat tornit ja pitkät pylväshallit ovat ehdottomia kaupungin symboleita.

1900-luvun lopun laajamittaisiin uudistamisprojekteihin asti Bologna oli yksi harvoista jäljellä jääneistä suurista muurien ympäröimistä eurooppalaisista kaupungeista. Vuoden 1944 laajojen pommitusten aiheuttamista vahingoista huolimatta Bolognan vanha kaupunki on edelleen Euroopan toiseksi suurin, ja siellä on valtava määrä tärkeitä keskiaikaisia, renessanssi- ja barokkityylisiä arkkitehtonisia monumentteja.

Bologna kasvoi Via Emilian varrelle ensin etruskien ja myöhemmin roomalaisten siirtokuntana. Via Emilia kulkee edelleen suoraan läpi kaupungin. Roomalaisena perintönä kaupungin keskustan kadut, jotka ovat nykyään pitkälti kävelykatuina, seuraavat edelleen roomalaista ruutukaavaa.

Vain 20 keskiaikaista puolustustornia on jäljelle Bolognan yli sadasta 1100–1200-luvuilla rakennetusta tornista. Joidenkin arvioiden mukaan kaupungissa on ollut yhteensä jopa 180 tornia. Kaupungin jäljelle jääneistä torneista kuuluisimmat ovat keskustan "Due Torri" (Asinellin ja Garisendan tornit), joiden kaltevat muodot tunnetaan Bolognan symboleina.

Kaupunkikuvaa rikastaa entisestään sen tyylikkäät ja pitkät pylväshallit, porticot, joista Bologna on erityisen kuuluisa. Pylväshallien kokonaispituus on noin 38 kilometriä kaupungin historiallisessa keskustassa ja yli 45 km koko kaupungin alueella, mikä mahdollistaa pitkien matkojen kävelyn suojassa säältä.

Portico di San Luca on mahdollisesti maailman pisin pylväshalli. Se yhdistää Porta Saragozzan (yhden kahdestatoista keskiajalla rakennetussa 7,5 kilometrisessä muurissa olleesta portista) Santuario della Beata Vergine di San Lucan kirkkoon. Kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1723 1000-luvulla rakennetun rakennuksen paikalle, joka sijaitsi näkyvällä paikalla kukkulan laella. Kirkolta on upeat näköalat yli Bolognan, ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Kiemurteleva 666 holvista koostuva käytävä on lähes neljä kilometriä pitkä ja käytännössä yhdistää San Lucan kirkon kaupungin keskustaan. Perinteinen vuodesta 1433 lähtien joka vuosi järjestetty kulkue kulkee tämän pylväskäytävän suojissa kuljettaen bysanttilaisen Neitsyt Marian ikonin Bolognan katedraaliin.

Bologna on tunnettu myös ruokaperinteestään. Se on antanut nimensä esimerkiksi tunnetulle bolognese-kastikkeelle. Kaupunki sijaitsee hedelmällisessä Po-joen laaksossa, ja sen ruoat ovat pitkälti liha- ja juustopainotteisia.

Jos olet historiallisten nähtävyyksien sijaan kiinnostunut jostain modernimmasta nähtävyydestä, kannattaa tutustua Sant’Agata Bolognesessa sijaitsevaan Lamborghini-museoon, joka toimii autotehtaan yhteydessä. Museossa on esillä niin Lamborghinin urheilu- kuin maastoautojakin, ja se sijaitsee noin 50 minuutin bussimatkan päässä Bolognasta.

Liikenneyhteydet

Bolognan Guglielmo Marconin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee vain muutaman minuutin päässä kaupungin keskustasta. Sieltä pääsee helposti keskustaan joko taksilla tai Aerobusin bussilla. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Bolognasta on tullut tärkeä rautatieliikenteen solmukohta Pohjois-Italiassa, joten sieltä on erittäin hyvät yhteydet muihin Italian suuriin kaupunkeihin.

Bolognaan on helppoa tutustua jalkaisin, mutta jos haluat kokea itsesi paikalliseksi voit vuokrata polkupyörän. Pyöriä voi vuokrata eri puolilta kaupunkia (yksi paikka on lähellä rautatieasemaa). Voit pyöräillä monilla pyöräilyreiteillä.

Kaupunkia palvelee myös laaja verkosto julkisia bussilinjoja, ja suuri lähijunajärjestelmä on parhaillaan kehitteillä.

Hotellivaraus Bolognassa

Etsi itsellesi sopivia hotelleja Bolognassa. Meillä on sinulle sopiva hotelli, halusitpa sitten yöpyä luksushotellissa tai halvassa hotellissa Bolognassa. Voit käyttää hakutyökalujamme parhaan hotellin löytämiseen:

  • Käytä karttaamme löytääksesi itsellesi sopivan hotellin Bolognassa.
  • Käytä suodattimia valitaksesi tietyn alueen, palvelut tai hotelliketjun. Voit myös valita hotellin tähtiluokituksen, yksinkertaisista yhden tähden hotelleista aina viiden tähden luksushotelleihin asti.
  • Anna matkustuspäiväsi nähdäksesi parhaimmat tarjouksemme ja halvimmat hotellimme Bolognassa haluaminasi päivinä.