Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Kariyen kirkkomuseo

Tämä kauneimpien säilyneiden bysanttilaisten kirkkojen joukkoon lukeutuva kirkko mosaiikkeineen ja freskoineen on muutettu ehdottomasti vierailun arvoiseksi Kariyen kirkkomuseoksi.

Kariyen kirkkomuseo sijaitsee jonkin matkan päässä Istanbulin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Silti joka päivä sen lumoava kauneus ja ihastuttavat mosaiikit ja freskot houkuttelevat paikalle runsaasti vierailijoita.

Vanha bysanttilainen kirkko on selviytynyt maanjäristyksistä, ja ortodoksien ja islaminuskoisten valtakausilla, jolloin kirkko muunnettiin näiden uskontojen tarpeisiin, sen kristilliset symbolit poistettiin. Tälle paikalle rakennettiin ensimmäinen kirkko 300-luvulla. Kirkon nimi merkitsee maata. Keisari Konstantinus määräsi kirkon rakennettavaksi kaupunkin länsipuolelle, ja kirkolle annettiin nimeksi ”Pyhän Vapauttajan kirkko kaupungin muurien ulkopuolella”. Keisari Theodosius II laajensi kaupungin muureja vuonna 413, minkä jälkeen kirkko sijaitsi virallisesti Konstantinopolissa. Nykyisen kirkon rakennutti Keisari Aleksios I Komnenos 1000-luvulla. Kirkkoon on lisätty useita lisärakennuksia, ja suurin osa sisäosista, kuten mosaiikit ja seinämaalaukset, ovat peräisin 1300-luvun alusta. Ottomaanien valtaannousun jälkeen kirkosta tuli moskeija. 1900-luvun puolessavälissä se muutettiin Kariye-museoksi, joka on auki yleisölle tänäkin päivänä.

Astu sisään muinaiseen kirkkoon ja ihastele Raamatun tarinoihin perustuvia mosaiikkeja korkealla kirkon sisäosissa. Kirkossa on useita Jeesusta ja Mariaa kuvaavia mosaiikkeja ja lisäksi esimerkiksi mosaiikki kirkon freskotaiteilijasta Theodeore Metochitesista, joka ojentaa kuvassa kunnostetun kirkon Kristukselle.

Kulje kirkon ulkopuolella jyhkeillä Theodosiuksen muureilla ja etsi niistä tykinkuulien jälkiä ja kreikkalaisten ja ottomaanien kaiverruksia. Katso, mihin astut, sillä muurit ovat jyrkät ja epätasaiset. Maisema niiden huipulta on kuitenkin näkemisen arvoinen.

Kariyen kirkkomuseo sijaitsee Edirnekapýn kaupunginosassa länteen kaupungin keskustasta. Kirkko on avoinna muina päivinä paitsi keskiviikkona. Pieni pääsymaksu veloitetaan. Pääset kirkolle turvallisimmin ja helpoimmin taksilla, mutta se on myös kallein tapa. Bussilla pääset kirkon lähellä olevalle bussipysäkille edullisimmin, mutta matka voi kestää kauan. Tässä kaupunginosassa liikkuminen ei ole yhtä turvallista kuin useissa muissa, joten pidä huoli omaisuudestasi.


Alueen Chora-kirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 769 majoitusliikettä kohteen Chora-kirkko lähellä
DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapi 65 €
DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapi

DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapi

Orta Mahalle, Anit Sokak: No: 1, Bayrampasa, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Axis Istanbulin ostoskeskus on 1,7 kilometrin ja Historia Fatih -ostoskeskus on 4,4 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri basaari ja Suleimanin moskeija ovat myös 10 kilometrin päässä. Bayrampaşa – Maltepen metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cevizlibağ-A.Ö.Y:n raitiovaunupysäkki on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

  Pera Palace Hotel 156 €
  Pera Palace Hotel

  Pera Palace Hotel

  Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Pera-museo, Galata-torni ja İstiklalin puistokatu sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Istanbulin risteilyalusterminaali sijaitsee 1,5 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tophanen raitiovaunupysäkki on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

   Doruk Palas Hotel 54 €
   Doruk Palas Hotel

   Doruk Palas Hotel

   Emekyemez Mahallesi, Nazli Hanim Sk. No 19 Galata, Istanbul, Istanbul
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Galata-torni ja Pera-museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suleimanin moskeija ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Karaköyn linja-autopysäkki 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    The Marmara Pera 99 €
    The Marmara Pera

    The Marmara Pera

    Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Galata-torni ja Mixer sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Taksim-aukio ja Suleimanin moskeija ovat myös 3 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tophanen raitiovaunupysäkki on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

     Ottoman's Life Hotel Deluxe 79 €
     Ottoman's Life Hotel Deluxe

     Ottoman's Life Hotel Deluxe

     Molla Gürani Cd., Istanbul, Istanbul
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Suuri basaari, Yerebatan Sarayı jaHagia Sofia sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Sininen moskeija ovat myös 5 kilometrin päässä. Fındıkzaden raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Yusufpaşan linja-autopysäkki 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      Kariye Oteli - Special Class
      Kariye Oteli - Special Class

      Kariye Oteli - Special Class

      Kariye Camii Sok No 6 Edirnekapi, Istanbul, Istanbul
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Konstantinopolin muurit ja Chora-kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Suleimanin moskeija ja Maustebasaari ovat myös 5 kilometrin päässä. Edirnekapın raitiovaunupysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şehitlikin raitiovaunupysäkki on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Fatih Istanbul 30 €
       Hotel Fatih Istanbul

       Hotel Fatih Istanbul

       Aksemsettin. Bedrettin Simavi No 4, Istanbul
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Fatih-moskeija ja Chora-kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Suleimanin moskeija ja Suuri basaari ovat myös 3 kilometrin päässä. Topkapı – Ulubatlın metroasema on 17 minuutin kävelymatkan päässä, ja Aksarayn metroasema on 17 minuutin kävelymatkan päässä.

        Niles Hotel Istanbul - Special Class 76 €
        Niles Hotel Istanbul - Special Class

        Niles Hotel Istanbul - Special Class

        Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suleimanin moskeija sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Yerebatan Sarayı ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.