Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Domkerkin tuomiokirkko

Vaikka tässä kaupungissa onkin aikanaan ollut 40 katedraalia, Domkerkin tuomiokirkko on edelleenkin kaupungin vaikuttavin historiallinen nähtävyys.

Kiipeä tuomiokirkon (Domkerk) tornin huippuun ja nauti henkeäsalpaavista näkymistä yli Utrechtin. Kirkon lasimaalausikkunat hohtavat, ja sen sisäpihalla sijaitsevassa Pandhofin puutarhassa voit nauttia rentouttavasta ilmapiiristä. 

Tuomiokirkon ja tornin rakentaminen aloitettiin vuonna 1254. Vuosien ajan jättiläismäinen katedraali oli Utrechtin kiistämätön keskipiste, kunnes harvinainen tornado tuhosi kirkkolaivan vuonna 1674 ja erotti katedraalin pääosan valtavasta tornista. Kahden rakennuksen yhdistäneen kirkkolaivan alkuperäiset kiveykset ovat edelleenkin nähtävissä. 

Kirkkoa katsellessa voi nauttia sen loisteliaasta goottilaisesta arkkitehtuurista. Valtavat kaaret kehystävät hienostuneita lasimaalausikkunoita. Teräväkärkiset torninhuiput kurottavat kohti taivasta. Ikkunoita ympäröi monimutkainen kivityö ja aivan huipulla sijaitsee valtava risti. 

Kun käyt sisään korkeasta puukehysteisestä oviaukosta, edessäsi avautuu 32 metriä korkea kirkkoholvi. Kirkkoholvin pitkän käytävän varrella on lukuisia loisteliaita patsaita, joista monet ovat vahingoittuneita tai päättömiä. Ne ovat muistutus vuoden 1566 levottomuuksista Hollannissa protestanttien noustessa kapinaan katolilaisten valtaa vastaan kirkon ylenpalttisten rikkauksien suututtamana. 

Voit kulkea katedraalin läpi Pandhofin puutarhaan. Nauti tuoreiden yrttien tuoksusta ja kuuntele veden solinaa pihan keskellä olevasta lähteestä. Lähteen huipulla oleva patsas esittää Hugo Wstinciä, entistä Utrechtin piispaa. 

Ylitä kirkkoaukio ja pääset tuomiokirkon tornille. Tämä on Alankomaiden korkein kirkontorni, 112 metriä. Tornin huipulle vie 465 porrasta, ja siellä olevalta tasanteelta on uskomattomat näkymät yli kaupungin. Kirkkaana päivänä voit nähdä jopa Amsterdamin.

Tuomiokirkkoon pääsy on maksuton. Kirkon tornissa veloitetaan pääsymaksu, joka sisältää opastetun kierroksen, joka on saatavissa myös englanniksi.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 190 majoitusliikettä kohteen Domkerk lähellä
Hampton by Hilton Utrecht Central Station 103 €
Hampton by Hilton Utrecht Central Station

Hampton by Hilton Utrecht Central Station

Boven Catharijnepoort 4, Utrecht, Utrecht
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Meeting Plazan kokouskeskus ja TivoliVredenburg sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Beatrix Theater sijaitsee 0,7 kilometrin päässä. Utrechtin keskusrautatieasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä.

  Park Plaza Utrecht 81 €
  Park Plaza Utrecht

  Park Plaza Utrecht

  Westplein 50, Utrecht
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Beatrix Theater ja TivoliVredenburg sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Jaarbeurs ja Meeting Plazan kokouskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Utrechtin keskusrautatieasema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   BUNK Hotel Utrecht 45 €
   BUNK Hotel Utrecht

   BUNK Hotel Utrecht

   9 Catharijnekade, Utrecht
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    TivoliVredenburg ja Beatrix Theater sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Hoog Catharijne -ostoskeskus ja Meeting Plazan kokouskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Utrechtin keskusrautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Utrecht Zuilenin asema on 26 minuutin kävelymatkan päässä.

    NH Utrecht 85 €
    NH Utrecht

    NH Utrecht

    Jaarbeursplein 24, Utrecht
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Beatrix Theater ja TivoliVredenburg sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Jaarbeurs ja Meeting Plazan kokouskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Utrechtin keskusrautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Inntel Hotels Utrecht Centre 98 €
     Inntel Hotels Utrecht Centre

     Inntel Hotels Utrecht Centre

     Smakkelaarshoek 24, Utrecht
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      TivoliVredenburg ja Beatrix Theater sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Meeting Plazan kokouskeskus ja Hoog Catharijne -ostoskeskus ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Utrechtin keskusrautatieasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Utrecht Zuilenin asema 28 minuutin kävelymatkan päässä.

      Apollo Hotel Utrecht City Centre 80 €
      Apollo Hotel Utrecht City Centre

      Apollo Hotel Utrecht City Centre

      Vredenburg 14, Utrecht
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Oudegrachtin kanava ja TivoliVredenburg sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Beatrix Theater sijaitsee 1 kilometrin päässä. Utrechtin keskusrautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Utrecht Zuilenin asema on 30 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hotel Karel V 137 €
       Grand Hotel Karel V

       Grand Hotel Karel V

       Geertebolwerk 1, Utrecht
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tivoli, Pyhän Katariinan luostarin museo ja Stadhuis (kaupungintalo) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Nieuweroordin puisto ja Domkerk (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Utrechtin keskusrautatieasema sijaitsee 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Eye Hotel 82 €
        Eye Hotel

        Eye Hotel

        Wijde Begijnestraat 1-3, Utrecht
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Domkerk (kirkko), Dick Bruna Huis (Dick Brunan talo) ja Centraal Museum (museo) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Utrechtin keskusrautatieasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Utrecht Overvechtin asema on 25 minuutin kävelymatkan päässä.