Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Erasmus-silta

Tämä valtava, vaikkakin siro silta yhdistää Rotterdamin pohjois- ja eteläosan, ja samalla se on yksi kaupungin tunnetuimpia arkkitehtonisia maamerkkejä. 

Erasmus-sillan valkoinen pylväs kohoaa korkeuksiin. Silta on näin korkeampi kuin yksikään kaupungin pilvenpiirtäjistä. Se on myös yksi kaupunkiin viimeisten vuosikymmenten aikana rakennetuista ultramoderneista rakenteista, joka on osaltaan lisännyt Rotterdamin mainetta innovatiivisena, huippuarkkitehtuurin tyyssijana. Sillalta on hienot näkymät yli kaupungin. Näköalat ovat erityisen ihastuttavat myöhään iltapäivällä auringon laskiessa joen yllä.

Erasmus-sillan pituus yli Maasjoen on 800 metriä, ja se yhdistää pohjoisen ja eteläisen Rotterdamin. Sillan suunnitteli hollantilainen arkkitehti Ben Van Berkel, ja se on ollut yksi Rotterdamin tunnetuimpia näkymiä valmistumishetkestään lähtien vuonna 1996. Sillan kaikkein vaikuttavin yksityiskohta on 139 metrin korkuinen pylväs, joka on kiinnitetty paikalleen 32 tukiharuksella. Tämä vaikuttavan mutta samalla tyylikkään rakenteen ansiosta silta on saanut lempinimen "joutsen". 

Jos haluat katsoa Erasmus-siltaa erilaisesta perspektiivistä, asetu johonkin joen molemmilla rannoilla olevista kahviloista tai ravintoloista. Voit nauttia kahvia siltaa tarkastellen tai illallista nauttien valaistun sillan tarjoamista näkymistä. Voit myös käydä tutustumassa joihinkin kaupungin parhaista museoista ja kauppakeskuksista, joista osa sijaitsee aivan tämän vaikuttavan sillan läheisyydessä. 

Viime vuosina silta on ollut Red Bull Air Race -lentokisan tapahtumapaikka sekä myös Ranskan ympäriajon lähtöpiste. Sillalla järjestetään usein myös tanssitapahtumia ja elokuvien ensi-iltoja. Muista käydä kysymässä jostakin kaupungin tiedotuskeskuksista mahdollisesti oleskelusi aikana järjestettävistä tapahtumista. 

Koska silta on julkinen paikka, voit kävellä siellä koska tahansa. Kaupungissa on loistavat liikenneyhteydet, joilla pääset helposti sillan jompaankumpaan päähän.


Alueen Erasmus-silta opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 148 hotellia lähellä kohdetta Erasmus-silta
Mainport 140 €
Mainport

Mainport

Leuvehaven 77, Rotterdam
   
  4,7
  / 5 (836 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Walk of Fame Europe ja Merimuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Erasmus-silta ja WORM ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  easyHotel Rotterdam City Centre 62 €
  easyHotel Rotterdam City Centre

  easyHotel Rotterdam City Centre

  Westblaak 67, Rotterdam
    
   3,6
   / 5 (815 arvostelua)
   2.0 kautta 5.0

   Witte de Withstraat, Rotterdamse Schouwburg ja Merimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Beurs World Trade Center ja Markthal Rotterdam ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

   Art Hotel Rotterdam 52 €
   Art Hotel Rotterdam

   Art Hotel Rotterdam

   Mijnsherenlaan 9, Rotterdam
     
    3,6
    / 5 (438 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Zuidplein-ostoskeskus, Erasmus-silta ja Merimuseo sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. WORM ja Euromast ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Inntel Hotels Rotterdam Centre
    Inntel Hotels Rotterdam Centre

    Inntel Hotels Rotterdam Centre

    Leuvehaven 80, Rotterdam
      
     4,1
     / 5 (686 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Walk of Fame Europe ja Erasmus-silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Merimuseo ja WORM ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     nhow Rotterdam Hotel
     nhow Rotterdam Hotel

     nhow Rotterdam Hotel

     Wilhelminakade 137, Rotterdam
       
      4,4
      / 5 (499 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      De Rotterdam ja Erasmus-silta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Merimuseo ja WORM ovat myös 2 kilometrin päässä.

      NH Atlanta Rotterdam
      NH Atlanta Rotterdam

      NH Atlanta Rotterdam

      Aert Van Nesstraat 4, Rotterdam
        
       3,9
       / 5 (505 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Lijnbaan ja De Koopgoot sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä keskustassa sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Merimuseo ja WORM ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Thon Hotel Rotterdam
       Thon Hotel Rotterdam

       Thon Hotel Rotterdam

       Willemsplein 1 Zuid Holland, Rotterdam
         
        3,7
        / 5 (329 arvostelua)
        3.0 kautta 5.0

        Spido ja Erasmus-silta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä joen rannalla sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Merimuseo ja WORM ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station
        Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

        Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

        Weena 121, Rotterdam
          
         4,3
         / 5 (1 375 arvostelua)
         3.0 kautta 5.0

         Holland Casino Rotterdam ja De Koopgoot sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Merimuseo ja WORM ovat myös 2 kilometrin päässä.