Erasmus-silta

Tämä valtava, vaikkakin siro silta yhdistää Rotterdamin pohjois- ja eteläosan, ja samalla se on yksi kaupungin tunnetuimpia arkkitehtonisia maamerkkejä. 

Erasmus-sillan valkoinen pylväs kohoaa korkeuksiin. Silta on näin korkeampi kuin yksikään kaupungin pilvenpiirtäjistä. Se on myös yksi kaupunkiin viimeisten vuosikymmenten aikana rakennetuista ultramoderneista rakenteista, joka on osaltaan lisännyt Rotterdamin mainetta innovatiivisena, huippuarkkitehtuurin tyyssijana. Sillalta on hienot näkymät yli kaupungin. Näköalat ovat erityisen ihastuttavat myöhään iltapäivällä auringon laskiessa joen yllä.

Erasmus-sillan pituus yli Maasjoen on 800 metriä, ja se yhdistää pohjoisen ja eteläisen Rotterdamin. Sillan suunnitteli hollantilainen arkkitehti Ben Van Berkel, ja se on ollut yksi Rotterdamin tunnetuimpia näkymiä valmistumishetkestään lähtien vuonna 1996. Sillan kaikkein vaikuttavin yksityiskohta on 139 metrin korkuinen pylväs, joka on kiinnitetty paikalleen 32 tukiharuksella. Tämä vaikuttavan mutta samalla tyylikkään rakenteen ansiosta silta on saanut lempinimen "joutsen". 

Jos haluat katsoa Erasmus-siltaa erilaisesta perspektiivistä, asetu johonkin joen molemmilla rannoilla olevista kahviloista tai ravintoloista. Voit nauttia kahvia siltaa tarkastellen tai illallista nauttien valaistun sillan tarjoamista näkymistä. Voit myös käydä tutustumassa joihinkin kaupungin parhaista museoista ja kauppakeskuksista, joista osa sijaitsee aivan tämän vaikuttavan sillan läheisyydessä. 

Viime vuosina silta on ollut Red Bull Air Race -lentokisan tapahtumapaikka sekä myös Ranskan ympäriajon lähtöpiste. Sillalla järjestetään usein myös tanssitapahtumia ja elokuvien ensi-iltoja. Muista käydä kysymässä jostakin kaupungin tiedotuskeskuksista mahdollisesti oleskelusi aikana järjestettävistä tapahtumista. 

Koska silta on julkinen paikka, voit kävellä siellä koska tahansa. Kaupungissa on loistavat liikenneyhteydet, joilla pääset helposti sillan jompaankumpaan päähän.


Tutustu kohteeseen Rotterdam (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Erasmus-silta


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Erasmus-silta

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Erasmus-silta