Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Erasmus-silta

Tämä valtava, vaikkakin siro silta yhdistää Rotterdamin pohjois- ja eteläosan, ja samalla se on yksi kaupungin tunnetuimpia arkkitehtonisia maamerkkejä. 

Erasmus-sillan valkoinen pylväs kohoaa korkeuksiin. Silta on näin korkeampi kuin yksikään kaupungin pilvenpiirtäjistä. Se on myös yksi kaupunkiin viimeisten vuosikymmenten aikana rakennetuista ultramoderneista rakenteista, joka on osaltaan lisännyt Rotterdamin mainetta innovatiivisena, huippuarkkitehtuurin tyyssijana. Sillalta on hienot näkymät yli kaupungin. Näköalat ovat erityisen ihastuttavat myöhään iltapäivällä auringon laskiessa joen yllä.

Erasmus-sillan pituus yli Maasjoen on 800 metriä, ja se yhdistää pohjoisen ja eteläisen Rotterdamin. Sillan suunnitteli hollantilainen arkkitehti Ben Van Berkel, ja se on ollut yksi Rotterdamin tunnetuimpia näkymiä valmistumishetkestään lähtien vuonna 1996. Sillan kaikkein vaikuttavin yksityiskohta on 139 metrin korkuinen pylväs, joka on kiinnitetty paikalleen 32 tukiharuksella. Tämä vaikuttavan mutta samalla tyylikkään rakenteen ansiosta silta on saanut lempinimen "joutsen". 

Jos haluat katsoa Erasmus-siltaa erilaisesta perspektiivistä, asetu johonkin joen molemmilla rannoilla olevista kahviloista tai ravintoloista. Voit nauttia kahvia siltaa tarkastellen tai illallista nauttien valaistun sillan tarjoamista näkymistä. Voit myös käydä tutustumassa joihinkin kaupungin parhaista museoista ja kauppakeskuksista, joista osa sijaitsee aivan tämän vaikuttavan sillan läheisyydessä. 

Viime vuosina silta on ollut Red Bull Air Race -lentokisan tapahtumapaikka sekä myös Ranskan ympäriajon lähtöpiste. Sillalla järjestetään usein myös tanssitapahtumia ja elokuvien ensi-iltoja. Muista käydä kysymässä jostakin kaupungin tiedotuskeskuksista mahdollisesti oleskelusi aikana järjestettävistä tapahtumista. 

Koska silta on julkinen paikka, voit kävellä siellä koska tahansa. Kaupungissa on loistavat liikenneyhteydet, joilla pääset helposti sillan jompaankumpaan päähän.


Alueen Erasmus-silta opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 130 hotellia lähellä kohdetta Erasmus-silta
92 €
nhow Rotterdam Hotel

nhow Rotterdam Hotel

Wilhelminakade 137, Rotterdam
4,3
/ 5 (164 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

De Rotterdam ja Erasmus-silta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. WORM ja Merimuseo ovat myös 2 kilometrin päässä.

46 €
easyHotel Rotterdam City Centre

easyHotel Rotterdam City Centre

Westblaak 67, Rotterdam
3,5
/ 5 (231 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Witte de Withstraat, Rotterdamse Schouwburg ja Merimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Beurs World Trade Center ja Markthal Rotterdam ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

110 €
Mainport

Mainport

Leuvehaven 77, Rotterdam
4,6
/ 5 (210 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Walk of Fame Europe ja Merimuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. WORM ja Erasmus-silta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

85 €
Inntel Hotels Rotterdam Centre

Inntel Hotels Rotterdam Centre

Leuvehaven 80, Rotterdam
4,1
/ 5 (182 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Walk of Fame Europe ja Erasmus-silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. WORM ja Merimuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Port

Port

Pieter De Hoochweg 115, Rotterdam
4,1
/ 5 (27 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Lasergame Rotterdam ja Euromast sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. WORM ja Boijmans Van Beuningenin museo ovat myös 2 kilometrin päässä.

67 €
Thon Hotel Rotterdam

Thon Hotel Rotterdam

Willemsplein 1 Zuid Holland, Rotterdam
3,6
/ 5 (105 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Spido ja Erasmus-silta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. WORM ja Merimuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

47 €
Hotel Rotterdam

Hotel Rotterdam

Schiekade 658, Rotterdam
3,6
/ 5 (319 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Oude Luxor Theater, WORM ja De Koopgoot sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Merimuseo ja Blijdorpin eläintarha ovat myös 2 kilometrin päässä.

87 €
Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

Weena 121, Rotterdam
4,2
/ 5 (356 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Oude Luxor Theater ja De Koopgoot sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. WORM ja Merimuseo ovat myös 2 kilometrin päässä.