Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hohensalzburgin linna

Nouse köysiradalla vuoren huipulle ja tutustu Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoihin kuuluvaan Hohensalzburgin linnaan.

Hohensalzburgin linna sijaitsee vain lyhyen köysiratamatkan päässä kaupungista. Linnan nimi tarkoittaa suomeksi Salzburgin korkeaa linnoitusta. Käy muurien suojelemassa linnassa ja tutustu sen taidenäyttelyihin ja museoihin sekä tee ostoksia ulkoilmamarkkinoilla. Jos sinua lykästää, vierailusi aikana saatetaan järjestää konsertti. Linna on loistava koko perheen retkikohde.

Vuonna 1077 arkkipiispa Gebhardin rakennuttama Hohensalzburgin linna on toiminut linnoituksena, yksityisenä asuntona, vankilana ja sotilaskasarmina. Nykyisin kaupunkinäkymät ja hyvin säilyneet regency-tyyliset huoneet tekevät tästä huolellisesti hoidetusta linnasta yhden Salzburgin suosituimmista nähtävyyksistä.

Kierrellessäsi Euroopan suurimpiin kuuluvassa keskiaikaisessa linnassa voit tutustua huoneisiin, joissa kuninkaalliset aikoinaan ruokailivat ja nukkuivat. Ihaile kultaisen salin seiniä koristavia yksityiskohtaisia goottilaistyylisiä puukaiverruksia. Tarkastele kattopalkkia, johon on maalattu arkkipiispa Leonhard von Keutschachin vaakuna: punajuurta (tai naurista) pitelevä kuninkaallinen leijona. Voit nähdä tämän symbolin yli 50 paikassa eri puolilla linnaa. Kultaisessa kamarissa on ylellisiä kuninkaan arvolle sopivia huonekaluja.

Voit kierrellä valtavalla linnassa yksin tai käyttämällä apuna ääniopasta, joka esittelee huoneiden, kidutuskammioiden ja muurinsakaroiden eri piirteitä. Kiipeä Recturmin vahtitorniin, josta on parhaat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröivälle alueelle. Linnassa on kolme museota, joiden joukossa on Salzburgin nukketeatterin nukkeja esittelevä nukketeatterimuseo.

Linnassa järjestetään kulttuuritapahtumia kesäkuukausina, jolloin linnassa käy paljon matkailijoita. Taidenäyttelyjä järjestetään kesäkuusta syyskuuhun. Linnan keskiaikaisissa kamareissa järjestetään myös Salzburger Schlosskonzerte -sarjan konsertteja. Tarkista Hohensalzburgin linnan verkkosivustolta konserttien ja muiden tapahtumien aikataulut.

Hohensalzburgin linna sijaitsee Mönchsbergin vuoren itäpuolella lyhyen kävelymatkan päässä Salzburgin vanhastakaupungista. Kymmenen minuutin välein kulkevan köysiradan vaunun kyydissä pääsee vuoren huipulle vain muutamassa minuutissa. Voit myös kävellä ylös linnan sisäpihalle asti pitkin Festungsgassea. Hohensalzburgin linna on avoinna joka päivä.


Alueen Festung Hohensalzburg opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 227 hotellia lähellä kohdetta Festung Hohensalzburg
69 €
Hotel IMLAUER & Bräu

Hotel IMLAUER & Bräu

Rainerstraße 12-14, Salzburg
4,0
/ 5 (499 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 2 kilometrin päässä.

119 €
Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich-Strasse 7, Salzburg
4,4
/ 5 (655 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko, Schloss Mirabell ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Franziskanerkirche ja Salzburgin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

114 €
Altstadthotel Kasererbräu

Altstadthotel Kasererbräu

Kaigasse 33, Salzburg
3,9
/ 5 (332 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Nonnbergin luostari, Festung Hohensalzburg ja Salzburgin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Franziskanerkirche ja Mozartin syntymäkoti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

96 €
Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Richard-Mayr-Gasse 2, Salzburg
4,4
/ 5 (227 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Holy Trinity Church ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Schloss Mirabell ja Franziskanerkirche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

88 €
NH Salzburg City

NH Salzburg City

Franz-Josef-Str. 26, Salzburg
4,1
/ 5 (213 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Haus Wartenberg

Haus Wartenberg

Riedenburger Str. 2, Salzburg
3,3
/ 5 (14 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Stiegl-Brauwelt, Franziskanerkirche ja Salzburg Museum sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä matkustajakodista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburgin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.

186 €
Arthotel Blaue Gans

Arthotel Blaue Gans

Getreidegasse 41-43,, Salzburg
4,5
/ 5 (91 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Sankt Blasiuskirche, Salzburgin lelumuseo ja Pferdeschwemme sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Getreidegasse ja Museum der Moderne Mönchsberg ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

131 €
Radisson Blu Hotel Altstadt

Radisson Blu Hotel Altstadt

Rudolfskai 28 / Judengasse 15, Salzburg
3,9
/ 5 (104 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Panorama Museum ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Franziskanerkirche ja Salzburgin katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.