Hohensalzburgin linna

Nouse köysiradalla vuoren huipulle ja tutustu Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoihin kuuluvaan Hohensalzburgin linnaan.

Hohensalzburgin linna sijaitsee vain lyhyen köysiratamatkan päässä kaupungista. Linnan nimi tarkoittaa suomeksi Salzburgin korkeaa linnoitusta. Käy muurien suojelemassa linnassa ja tutustu sen taidenäyttelyihin ja museoihin sekä tee ostoksia ulkoilmamarkkinoilla. Jos sinua lykästää, vierailusi aikana saatetaan järjestää konsertti. Linna on loistava koko perheen retkikohde.

Vuonna 1077 arkkipiispa Gebhardin rakennuttama Hohensalzburgin linna on toiminut linnoituksena, yksityisenä asuntona, vankilana ja sotilaskasarmina. Nykyisin kaupunkinäkymät ja hyvin säilyneet regency-tyyliset huoneet tekevät tästä huolellisesti hoidetusta linnasta yhden Salzburgin suosituimmista nähtävyyksistä.

Kierrellessäsi Euroopan suurimpiin kuuluvassa keskiaikaisessa linnassa voit tutustua huoneisiin, joissa kuninkaalliset aikoinaan ruokailivat ja nukkuivat. Ihaile kultaisen salin seiniä koristavia yksityiskohtaisia goottilaistyylisiä puukaiverruksia. Tarkastele kattopalkkia, johon on maalattu arkkipiispa Leonhard von Keutschachin vaakuna: punajuurta (tai naurista) pitelevä kuninkaallinen leijona. Voit nähdä tämän symbolin yli 50 paikassa eri puolilla linnaa. Kultaisessa kamarissa on ylellisiä kuninkaan arvolle sopivia huonekaluja.

Voit kierrellä valtavalla linnassa yksin tai käyttämällä apuna ääniopasta, joka esittelee huoneiden, kidutuskammioiden ja muurinsakaroiden eri piirteitä. Kiipeä Recturmin vahtitorniin, josta on parhaat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröivälle alueelle. Linnassa on kolme museota, joiden joukossa on Salzburgin nukketeatterin nukkeja esittelevä nukketeatterimuseo.

Linnassa järjestetään kulttuuritapahtumia kesäkuukausina, jolloin linnassa käy paljon matkailijoita. Taidenäyttelyjä järjestetään kesäkuusta syyskuuhun. Linnan keskiaikaisissa kamareissa järjestetään myös Salzburger Schlosskonzerte -sarjan konsertteja. Tarkista Hohensalzburgin linnan verkkosivustolta konserttien ja muiden tapahtumien aikataulut.

Hohensalzburgin linna sijaitsee Mönchsbergin vuoren itäpuolella lyhyen kävelymatkan päässä Salzburgin vanhastakaupungista. Kymmenen minuutin välein kulkevan köysiradan vaunun kyydissä pääsee vuoren huipulle vain muutamassa minuutissa. Voit myös kävellä ylös linnan sisäpihalle asti pitkin Festungsgassea. Hohensalzburgin linna on avoinna joka päivä.


Tutustu kohteeseen Salzburg (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Festung Hohensalzburg


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Festung Hohensalzburg

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Festung Hohensalzburg