Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Gediminasin torni

Löydä Vilnan kaupungin synnyinpaikka tämän keskiaikaisen linnantornin perustuksista. Tornissa on myös museo ja upeat kukkulanäkymät.

Gediminasin torni on jäänne Vilnan ylälinnan muinaisista linnoituksista. Linnakukkulan huipulla, korkealla vanhankaupungin yläpuolella sijaitseva torni on saanut nimensä Liettuan suurherttua Gediminasilta, joka teki Vilnasta valtakuntansa pääkaupungin 1300-luvun alkupuolella. Nykyään tornissa on Liettuan kansallismuseon näyttely. Näe Vilnan linnaa ja kaupungin kiehtovaa historiaa esittelevä näyttely ja kiipeä sitten tornin huipulla olevalle tasanteelle, jolta avautuu upea panoraamanäkymä historialliseen Vilnaan.

Korkealla Linnakukkulan ruohoisella rinteellä nouseva Gediminasin torni hallitsee vanhankaupungin maisemaa. Tarkastele linnan punatiilisiä perustuksia, jotka rakennettiin alkuperäisen puurakenteen päälle. Nämä tiilijäänteet ovat peräisin 1400-luvun alkupuolelta, mutta suuri osa tornista on sittemmin rakennettu uudelleen. Astu torniin ja kierrä näyttely, joka kuvaa linnoituksen historiaa vuosisatojen ajalta. Näyttelyesineiden joukossa on rekonstruoituja malleja, puolustukseen käytettyjä esineitä ja arkeologisia löytöjä.

Nouse Gediminasin tornin yläkerroksen näköalatasanteelle. Täältä, Linnakukkulan huipulta, avautuu upea näköala vanhaankaupunkiin ja Vilnan kaupungin uloimpiin osiin. Etsi katseellasi tärkeimmät historialliset maamerkit, kuten Vilnan katedraali, Liettuan kansallismuseo ja Neris-joen rannalla kohoavat vanhat rakennukset.

Paikallinen legenda kertoo, että suurherttua Gediminas valitsi tämän paikan ennusmerkin perusteella. Šventaragion laaksoon suuntautuneen metsästysretken jälkeen Gediminas nimittäin näki unta rautasudesta, joka ulvoi tällä kukkulalla. Tämä oli ennusmerkki, joka kertoi, että paikalle pitäisi rakentaa suuri kaupunki, ja niin Gediminas tekikin.

Tornin luo on 15 minuutin kävelymatka katedraaliaukiolta. Voit myös nousta tornille nopeaa maisemareittiä käyttämällä Gediminasin tornin ja Liettuan kansallismuseon päätoimipaikan välillä kulkevaa köysirataa.

Gediminasin torni on avoinna joka päivä, ja sinne on pääsymaksu. Vilnius City Cardilla sinne pääsee ilmaiseksi. Köysiradan matkalippu maksetaan erikseen.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 166 majoitusliikettä kohteen Gediminasin torni lähellä
Radisson Blu Hotel Lietuva 76 €
Radisson Blu Hotel Lietuva

Radisson Blu Hotel Lietuva

Konstitucijos av. 20, Vilna
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kansallinen taidegalleria ja Vilnan katedraali sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Vilnan yliopisto ja Kaupungintalon aukio ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Radisson Blu Royal Astorija Hotel 101 €
  Radisson Blu Royal Astorija Hotel

  Radisson Blu Royal Astorija Hotel

  Didzioji 35/2, Vilna
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Vilnan kaupungintalo ja Kaupungintalon aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Aušros Vartai ja Vilnan yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 12 minuutin kävelymatkan päässä.

   Novotel Vilnius Centre 86 €
   Novotel Vilnius Centre

   Novotel Vilnius Centre

   Gedimino Av. 16, Vilna
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Gedimino prospektas ja Vilnan katedraali ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Vilnan yliopisto ja Kaupungintalon aukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius 70 €
    Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius

    Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius

    Stuokos-Guceviciaus Str. 1, Vilna
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Gedimino prospektas ja Vilnan katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vilnan yliopisto ja Kaupungintalon aukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 27 minuutin kävelymatkan päässä.

     Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius 43 €
     Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius

     Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius

     Kauno str. 14, Vilna
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Pyhän Nikolauksen kirkko ja Vilnan kaupungintalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aušros Vartai ja Kaupungintalon aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Vilnan asema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.

      Artagonist Art Hotel 88 €
      Artagonist Art Hotel

      Artagonist Art Hotel

      Pilies str 34, Vilna
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Pilies Street ja Vilnan yliopisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Kaupungintalon aukio ja Vilnan kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 21 minuutin kävelymatkan päässä.

       Old Town Trio Hotel 43 €
       Old Town Trio Hotel

       Old Town Trio Hotel

       Raugyklos str. 15A, Vilna
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Pyhän Nikolauksen kirkko, Vilnan kaupungintalo ja Kaupungintalon aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aušros Vartai ja Vilnan yliopisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Vilnan asema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        The Narutis Hotel 108 €
        The Narutis Hotel

        The Narutis Hotel

        Pilies St. 24, Vilna
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pilies Street ja Vilnan yliopisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Kaupungintalon aukio ja Vilnan kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vilnan asema sijaitsee 19 minuutin kävelymatkan päässä.