Getreidegasse

Salzburgin kuuluisin ostoskatu on tunnettu kapeista keskiaikaisista rakennuksistaan sekä Mozartin synnyinkodista ja museosta.

Getreidegassen eli viljakadun alueella on laadukkaita pienliikkeitä, jotka sijaitsevat keskiaikaisten katujen ja viehättävien sisäpihojen sekä esiintyvien muusikkojen ja taiteilijoiden keskellä. Getreidegasse on loistava kohde sekä intohimoiselle ostosten tekemiselle että näyteikkunoiden ihastelulle. Katu oli 1500-luvulla ja 1600-luvun alussa yksi tärkeimmistä Baijeriin johtavista kaduista. Se oli vauraiden kauppiaiden suosiossa ja yksi kaupungin halutuimmista alueista. Nykyisin tyylikkäät muoti- ja koruliikkeet ovat auttaneet katua säilyttämään yläluokkaisen tunnelman, mutta kaikki ovat kuitenkin tervetulleita.

Getreidegassen kapeat ja korkeat rivitalot ovat tyypillinen esimerkki Salzburgin keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneet nauttivat takoraudasta valmistetuista kylteistä ja porttikäytävien ovien ikkunoista. Muotitietoiset viihtyvät laadukkaiden liikkeiden tarjonnan parissa. Musiikin harrastajille on tarjolla paljon Mozart-matkamuistoja ja Sound of Music ‑muistoesineitä. Mozartin synnyinkoti ja museo sijaitsee osoitteessa Getreidegasse 9. Tunnin pituisella opastetulla kierroksella perehdytään säveltäjän lapsuuteen. Varaa kierros etukäteen verkkosivustolta tai puhelimitse.

Getreidegassen ympäristön tasaiset kadut soveltuvat ihanteellisesti kävelyyn. Intiimit sisäpihat tarjoavat puolestaan hetken helpotuksen kesän suurilta väkijoukoilta. Kullakin sisäpihalla on oma yksilöllinen tyylinsä, johon kuuluvat seinämaalaukset, kaaret ja kukka-asetelmat. Kävele Schatzhausilta Universitätsplatzin aukiolle ja bongaa maalaus Neitsyt Mariasta ja Jeesus-lapsesta sekä saksalaiselle poliitikolle August Bebelille omistettu muistokyltti.

Vahamuseo Miracle’s Wax Museum on hyvä koko perheen kohde niille, jotka ovat kiinnostuneet näkemään 1700-luvun lopun Salzburgin uudelleen luodun kopion.

Getreidegasse sijaitsee Salzburgin vanhankaupungin ytimessä, mihin pääset bussilta Salzburgin päärautatieasemalta. Getreidegasselta on kävelymatka monille muille nähtävyyksille, kuten Residenzin palatsille ja Salzburgin katedraalille. Kadun itäpäästä voit kävellä hissille, joka kuljettaa sinut Mönchsbergin vuorelle, jossa on Salzburgin modernin taiteen museon sivutoimipaikka. Getreidegasse on hiljaisimmillaan varhain aamulla ennen liikkeiden avautumista. Katu on erityisen viehättävä iltaisin, jolloin liikkeiden ja talojen valot syttyvät.


Tutustu kohteeseen Salzburg (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Getreidegasse


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Getreidegasse

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Getreidegasse