Hailuoto – hotellit

Näytä kaikki 2 hotellia kohteessa Hailuoto
Sinisen Pyörän Kievari

Sinisen Pyörän Kievari

Viinikantie 32, Hailuoto 90480

2.5 kautta 5.0
4,5 / 5 (2 arvostelua)

Hailuodon kunnanvirasto ja Hailuodon kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta …

Hae hinnat
Break Sokos Hotel Eden

Break Sokos Hotel Eden

29,2 km – Hailuoto
4.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (444 arvostelua)

Oulun uimaranta ja Raatin stadion sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä …

110 €

Hailuoto – viimeaikaiset arvostelut

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Hailuoto, Suomi

Hotellit Hailuodossa: Perämeren saaren Hailuoto on matkakohde, jonne tuskin kukaan eksyy sattumalta. Perämeren saaren karut maisemat ja olosuhteet vetävät kuitenkin puoleensa matkailijoita. Yöpyminen Hailuodossa on mahdollinen kaikkina vuodenaikoina, mutta osa palveluista on avoinna vain kesäaikaan. Majoitusta on tarjolla sekä merenrannassa että saaren keskiosassa sijaitsevalla kirkonkylällä. Saarella vallitsee vielä varsin perinteinen tunnelma, sillä kolmannes asukkaista saa yhä toimeentulonsa kalastuksen, metsästyksen sekä metsä- ja maatalouden parista.

Yöpyminen Hailuodossa

Hotellivaraus Hailuodossa kuulostaa ensikuulemalta mahdottomuudelta, mutta sitä se ei suinkaan ole. Hailuodossa toimii 20 huoneen Luotsihotelli, jonka huoneista on upeat näköalat suoraan Perämeren suuntaan. Vieressä kohoaa majakka, ja hotellissa on mukava saunaosasto ja ravintola. Läheltä vuokrataan myös mökkejä, joita on toki tarjolla muuallakin saarella, esimerkiksi Pöllässä – voit valita perinteisen lomakylän mökin tai varustellumman hirsihuvilan välillä. Maaseutukortteereiksi kutsuttuja vaatimattomalla tavalla idyllisiä mummonmökkejä on myös eri puolilla Hailuotoa, eikä tämän aidompaa ja autenttisempaa majapaikkaa saarelta löydä. Tarjolla on myös maatila- ja kievarimajoitusta sekä kaksi leirintäaluetta. Teltalla voit majoittua virallisten leirintäalueiden ulkopuolellekin.

Jos varaat mökin tai teet hotellivarauksen Hailuotoon ja saavut kauempaa, esimerkiksi ulkomailta, voit varata ensin lennot Ouluun, josta on Hailuotoon reilun 40 kilometrin matka. Oulun lentoasema sijaitsee Oulunsalossa, Hailuodon suunnassa, joten tällä matkalla ei tarvitse poiketa itse Oulun kaupunkiin lainkaan. Voit vuokrata auton Oulusta jo lentoasemalta, sillä autolla liikut perillä Hailuodossa parhaiten eri kylien välillä. Oulunsalon ja Hailuodon saaren välinen reilun kuuden kilometrin matka taitetaan lautalla. Perille Hailuodon kylään on Oulunsalosta 35 kilometriä. Talvisaikaan perille voi ajaa myös jäätietä pitkin, mutta talvi- ja jääolosuhteet vaikuttavat sen aukioloaikoihin.

Nähtävää Hailuodossa

Hailuodossa vaikutuksen tekee autius: reilut 200 neliökilometriä kattavalla saarella asuu ympärivuotisesti vain noin tuhat henkeä. Saari on muodostanut aikoinaan useamman saaren noustua merestä – ensimmäisen niistä arvellaan nousseen noin 1 700 vuotta sitten. Saari onkin kansallismaisemaa. Hailuodon historiaan voi tutustua Kniivilän museossa ja Pöllässä sijaitsevassa kalastuksen historiaan keskittyvässä talonpoikaismuseossa. Kniivilän museo on avoinna vain kesäaikaan, ja sen pihapiirissä on itse museotalon lisäksi savusauna, suutarin torppa ja navetta. Kumpikin museo yllättää laajalla ja mielenkiintoisesti kootulla näyttelyesineistöllään.

Hailuodon rikkaus on upea luonto, johon voi tutustua omatoimisesti kierrellen, luontopoluilla samoillen ja tietenkin upeilla rannoilla uiden ja saunoen. Etenkin Marjaniemen vanhan majakan tienoon rannat ovat upeita – Marjaniemi on Hailuodon kalastuksen keskus ja perinteinen, vanha kalastajakylä. Monet tulevat Hailuotoon myös linturetkille, sillä saarella on useita lintutorneja. Lintuja on helppo nähdä myös rannoilla ja metsissä.

Koko perheen kohteeksi Hailuodolla sopii Saaren Seikkailut -kotieläinpiha, jossa voi tutustua esimerkiksi vuohiin, lampaisiin ja silkki- ja maatiaiskanoihin. Vierailulla pääset aina myös ruokkimaan ja silittelemään eläimiä. Lähellä lauttarantaa sijaitsevalla emutarhalla pääset tutustumaan sekä aikuisiin emuihin että poikasiin. Myös Marjaniemen Luotsihotellin luontonäyttely soveltuu hyvin koko perheen käyntikohteeksi.

Jos kaipaat aktiivista lomaa, Hailuodon kesässä voi retkeillä luonnossa, veneillä, uida ja kalastaa. Syksyllä monet saapuvat marjastamaan, sienestämään ja metsästämään. Talvisaikaan on mukava hiihdellä autioilla laduilla ja pilkkiä jäällä. Myös moottorikelkkaretkiä on tarjolla. Keväällä jäiden lähtö on upeaa seurattavaa, ja kevääseen kuuluu erottamattomasti myös lintujen kevätmuuton seuranta. Jos on onnea matkassa, etenkin keväällä Hailuodossa voi onnistua näkemään myös rantakalliolla loikoilevan hylkeen.

Unohtumaton loma Hailuodossa on nyt helppo varata. Hailuoto on tutustumisen arvoinen paikka kaikkina vuodenaikoina – Hailuoto on täysin omanlaisensa jokaisena niistä.