Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Halvimmat lennot kohteeseen Pohjois-Savo

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Pohjois-Savo

Lennot Kuopioon

Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio on viihtyisä kaupunki Pohjois-Savossa. Kesällä siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia, mutta myös talvella kaupunki tarjoaa tekemistä historiasta, taiteesta, luonnosta ja hyvästä ruoasta kiinnostuneille. Expedian kautta lentojen varaaminen Kuopioon käy kuin leikiten. Expedian kautta löydät myös hotellin Kuopiossa vaivattomasti.

Kuopioon pääsee helposti mistä tahansa päin Suomea vaihtoyhteyksin. Suoria lentoja Kuopioon on vain Helsingistä, mutta muualtakin Suomesta pääsee lentäen Kuopioon melko nopeasti. Lennot Helsingistä kestävät vain tunnin tai jopa hieman alle, ja muilta lentoasemilta matka-aika Kuopioon on vain hieman pidempi. Expedia tarjoaa parhaat lentoyhteydet sekä erityisen kätevät lento + hotelli pakettitarjoukset Kuopioon.

Kuopiossa voi viettää aktiivilomaa esimerkiksi uimisen, rantalentopallon, frisbeegolfin, ratsastuksen, keilailun, tenniksen tai kalastuksen parissa. Lisäksi kaupungin museot tarjoavat katseltavaa historiasta tai taiteesta kiinnostuneille. Kuopiossa löytyy myös paljon paikallista ruokaa tarjoavia ravintoloita, ja ehdoton ykkösruoka Kuopiossa on tietenkin kalakukko. Kauppahalli on loistava paikka aloittaa makumatka. Matkailijat voivat lähteä veneretkelle Kallavedelle tai kulkea vaikkapa läheiselle viinitilalle tutustumaan suomalaiseen marjaviinituotantoon – maistiaisten kera tietenkin. Expedian kautta on helppo vuokrata auto Kuopiossa ja tutustua kaupungin lähiympäristöihin, kuten Kallaveden rantoihin, oman aikataulun mukaisesti.

Lentäen Kuopioon

Kuopioon on suoria reittilentoja vain Helsingistä, mutta toisaalta Helsinki-Vantaan lentoasemalta on tätä kirjoitettaessa parhaimmillaan jopa kahdeksan lentoa päivässä Kuopioon, joten vaihtoehtoja on paljon. Tämä helpottaa myös lentämistä muualta Suomesta vaihtoyhteydellä Kuopioon. Matka-aika pysyy kohtuullisena kaikkialta Suomesta lennettäessä. Helsingistä pääsee Kuopioon noin tunnissa, ja muualta Suomesta matka-aika on kahdesta tunnista neljään tuntiin. Myös kotimaan lennoilla henkilöllisyys on tarvittaessa pystyttävä todistamaan, mutta henkilöllisyystodistukseksi käy passin ja kuvallisen henkilökortin lisäksi myös ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti.

Lennot Kuopion lentoasemalle

Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta on lukuisia suoria lentoyhteyksiä Kuopioon. Lentoja on viikon jokaisena päivänä, ja päivässä on useampia vuoroja, joten omiin suunnitelmiin sopivan lennon löytyminen käy helposti. Lento Helsingistä Kuopioon kestää 50 minuutista tuntiin, joten matka taittuu nopeasti. Lippujen hinnat saattavat vaihdella paljonkin sen mukaan, kuinka ajoissa matkasi varaat, ja lisäksi kesällä huippusesongin aikaan lennot voivat olla muuta vuotta kalliimpia. Hinta- ja aikataulutietoja on helppo vertailla Expedian kautta.

Lennettäessä muualta Suomesta Kuopioon konetta on vaihdettava Helsingissä, mutta matka-aika on joka tapauksessa lyhyt. Esimerkiksi lento Oulusta Helsingin kautta Kuopioon kestää keskimäärin kolmesta tunnista kolmeen ja puoleen tuntiin. Vielä pohjoisemmasta voit lentää Kuopioon vaikka Ivalosta noin viidessä tunnissa ja Kittilästä noin neljässä tunnissa. Turusta puolestaan lentoaika Kuopioon liikkuu kahden ja kolmen tunnin välillä. Kokkola-Pietarsaaren kentältä voi lentää Kuopioon noin kahdessa ja puolessa tunnissa, ja Maarianhaminasta noin neljässä tunnissa.

Siirtyminen lentoasemalta Kuopion keskustaan

Kuopion lentoasema sijaitsee Kuopion naapurikunnassa Siilinjärvellä Rissalan kylässä noin 14 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Lentoaseman ja Kuopion keskustan välillä on bussiyhteys. Kuopion seudun joukkoliikenteen linja numero 40 yhdistää lentoaseman Kuopioon 12–20 minuutissa. Busseja menee kuitenkin yleensä vain kerran tunnissa, joten lentoasemalla voi joutua odottelemaan jonkin aikaa. Etenkin suuremmalla porukalla matkustettaessa myös taksi on varteenotettava vaihtoehto. Mikäli ajatuksena on tutustua Kuopion kaupungin lisäksi myös kaupungin ympäristöön, kannattaa harkita vuokra-autoa, jolla pääsee myös nopeasti suoraan hotellille. Vuokra-auton voi varata kätevästi Expedian sivuilta lennon ja hotellin varaamisen yhteydessä.