Missä aiot yöpyä kohteessa Haukipudas?

Haukipudas – hotellit

Näytä kaikki 20 hotellia kohteessa Haukipudas
Best Western Hotel Samantta

Best Western Hotel Samantta

Välitie 1, Haukipudas 90830

3.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (90 arvostelua)

Oulun yliopisto, Raatin stadion ja Oulun tuomiokirkko ovat 25 kilometrin päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta …

73 €
Levi Cabins

Levi Cabins

KESKUSKUJA 3 B, TRASLADOS, LEVI 99130

3.0 kautta 5.0

Oulun yliopisto, Raatin stadion ja Oulun tuomiokirkko ovat 25 kilometrin päässä tästä hotellista. Toripolliisi-patsas ja Oulu …

Hae hinnat
Hotel Lasaretti

Hotel Lasaretti

8,9 km – Haukipudas
3.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (248 arvostelua)

Tietomaa ja Oulun taidemuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oulun tuomiokirkko ja Oulun …

100 €
Radisson Blu Hotel, Oulu

Radisson Blu Hotel, Oulu

9,1 km – Haukipudas
4.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (1 351 arvostelua)

Oulun kauppatori ja Toripolliisi-patsas sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta …

94 €
Lapland Hotels Oulu

Lapland Hotels Oulu

9,2 km – Haukipudas
4.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (255 arvostelua)

Oulun tuomiokirkko, Oulun taidemuseo ja Tietomaa sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oulun …

103 €
Scandic Oulu

Scandic Oulu

9,4 km – Haukipudas
4.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (507 arvostelua)

Toripolliisi-patsas ja Oulun kauppatori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mannerheimin puisto ja …

106 €
Original Sokos Hotel Arina

Original Sokos Hotel Arina

9,4 km – Haukipudas
4.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (264 arvostelua)

Oulun tuomiokirkko, Oulun kauppatori ja Toripolliisi-patsas sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. …

115 €
Cumulus City Oulu

Cumulus City Oulu

9,5 km – Haukipudas
3.5 kautta 5.0
3,8 / 5 (790 arvostelua)

Oulun tuomiokirkko ja Oulun taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tietomaa ja Oulun …

77 €
Best Western Hotel Apollo

Best Western Hotel Apollo

9,6 km – Haukipudas
3.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (755 arvostelua)

Oulun tuomiokirkko, Oulun Energia-areena ja Oulun taidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. …

79 €
Forenom Aparthotel Oulu Uusikatu

Forenom Aparthotel Oulu Uusikatu

9,6 km – Haukipudas
2.5 kautta 5.0
3,9 / 5 (90 arvostelua)

Oulun tuomiokirkko, Oulun kauppatori ja Toripolliisi-patsas sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä …

Hae hinnat

Haukipudas – viimeaikaiset arvostelut

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Haukipudas, Suomi

Hotellit Haukiputaalla: Ouluun vuodesta 2013 kuuluva Haukipudas on omaleimainen kohde, joka tarjoaa Pohjanmaan uljasta luontoa ja erämaatunnelmaa, melontaa tai kalastusta Kiiminkijoen mutkissa ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja on silti lähellä Oulun mukavia palveluita. Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla ennen kaikkea Oulussa, mutta valittavissa on myös hotelli Haukiputaalla tai esimerkiksi vuokramökki.

Yöpyminen Haukiputaalla

Hotellivarauksen Haukiputaalle voit tehdä Best Western Samanttaan, joka on tiettävästi ainoa entisen Haukiputaan kunnan alueella toimiva varsinainen hotelli. Toinen vaihtoehto on varata majoitus lomakoti Onnelasta, jossa voit yöpyä pihapiirin jommassakummassa majoitusrakennuksessa. Onnelassa nautit lisäksi aterioista kartanomaisessa päärakennuksessa ja saunot Kiiminkijoen rantasaunassa. Haukiputaan alueella tarjolla on lisäksi Virpiniemen liikuntaopisto, jossa voi yöpyä leirintäalueella tai mökissä. Aivan naapurista, Oulusta, löydät kaikentasoisia ja -tyylisiä hotelleja ja muita majoitusmahdollisuuksia. Isot hotelliketjut, kylpyläpalvelut, kalustetut lomahuoneistot, retkeilymajat, leirintäalueet ja vuokrattavat mökit – etsitpä mitä tahansa, sen löydät kyllä Oulusta, Suomen viidenneksi suurimmasta kaupungista, jonne on matkaa 25 kilometriä. Luonnonläheistä majoitusta on tarjolla myös muualla lähiseuduilla. Yöpyminen Haukiputaalla on helppo järjestää mukavasti.

Oulusta on Haukiputaalle noin 25 kilometriä – ajomatka menee parissakymmenessä minuutissa. Voit siis hyötyä vaikkapa varaamalla lennot Ouluun ja jatkaa matkaa lentoasemalta vuokraamallasi autolla tai hurauttaa bussilla noin puolessa tunnissa. Autonvuokraus Oulusta on myös varsin toimiva idea, jos haluat katsastaa ensin Oulun. Omasta autosta on paljon iloa lomalla Haukiputaalla – jos voit ottaa auton mukaan, ajat esimerkiksi Helsingistä Haukiputaalle noin seitsemässä tunnissa.

Upeaa luontoa Haukiputaalla

Kiiminkijoki laskee Perämereen Haukiputaan alueella. Joella voi viettää melontalomaa joko opastetulla retkellä omatoimisesti meloen. Eikä haittaa, vaikka olisit vasta-alkaja, melontaretkiä on tarjolla kaikentasoisille melojille lyhyistä melontakouluista pitkiin, useamman yön retkiin, joilla yöpyminen tapahtuu laavussa tai kodassa. Haukipudas on suurimmaksi osaksi loivaa tasankoaluetta, jota täplittävät pellot ja länsiosassa myös metsät. Kiiminkijoki mutkittelee lakeuksien halki.

Paras ulkoilu- ja liikuntakohde Haukiputaalla on Virpiniemen urheilu- ja ulkoilukeskus. Virpiniemen kylä sijaitsee Perämeren rannalla, Kellossa. Se oli aikoinaan perinteinen kalastajakylä. Nyt se tunnetaan parhaiten hiihtoladuista ja golfkentästä, mutta liikuntaopiston tiloissa voi harrastaa lähes lajia kuin lajia seinäkiipeilystä tanssiin. Virpiniemessä voi siis myös majoittua joko mökissä tai leirintäalueella, jos haluaa majapaikan läheltä luontoa ja liikuntapaikkoja.

Muuta puuhaa Haukiputaalla

Kotiseutumuseot voivat joskus olla tylsiä, pölyisiä paikkoja, mutta Haukiputaan kotiseutumuseo on poikkeus. Vasta uusittu museo on oikea elämyskeskus koko perheelle. Pihapiirissä elelee lampaita, joiden villaa saa myös opetella karstaamaan. Kesäisin pääsee kokeilemaan heinätöiden tekoa perinteisin välinein, ja pihapiirissä on myös mahdollista muistella perinteisiä pelejä ja leikkejä, kuten puujaloilla kävelyä. Toiminnallisen museovierailun päätteeksi on mukava istahtaa kahvikupilliselle ja vastapaistetuille letuille museokahvilaan. Huomaa kuitenkin, että talvisaikaan museo on avoinna vain tilauksesta.

Haukiputaalla sijaitsee myös museo- ja tiedekeskus Luuppiin kuuluva Oravan koulumuseo, jossa voi tutustua kolmeen alkuperäiseen asuunsa palautettuun luokkahuoneeseen ja lisäksi opettajan asuntoon. Mielenkiintoinen, erikoisempi vierailukohde on Isoniemen jatulintarha, josta ei tiedetä kovinkaan paljon. Jatulintarhat ovat ehkä olleet jonkinlaisena muinaissuomalaisten tapaamis- tai leikkipaikkana tai liittyneet metsästys- ja kalastusriitteihin. Jatulintarha muodostuu kaikkiaan 11 kivikehästä, joiden rakentamiseen käytettiin noin 500 kiveä. Kehät erottuvat nyt selvästi maastossa, joten paikassa kannattaa ehdottomasti vierailla.

Kiiminkijoen rannassa sijaitseva Haukiputaan kirkko on 1700-luvulta ja suojeltu ristikirkko. Kirkossa on Mikael Toppeliuksen maalauksia raamatullisista aiheista – yhteensä kaikkiaan 40 maalausta. Tapulin seinustan vaivaisukko ei ole alkuperäinen vaan kopio, sillä alkuperäinen siirrettiin huonokuntoisena Pohjois-Pohjanmaan museoon.

Lisää menovinkkejä ja palveluita löydät Oulusta, mutta täysipainoinen loma Haukiputaalla on mahdollinen ihan entisten kuntarajojen sisälläkin. Hotellivaraus Haukiputaalle on helppo tehdä, ja tekemistä riittää kaikkina vuodenaikoina.