Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hellbrunnin palatsi

Salzburgin arkkipiispojen kesäasuntona alun perin toiminut palatsi on kuuluisa oikukkaista suihkulähteistään, jotka voivat tehdä sinulle kepposet.

Hellbrunnin palatsi houkuttelee vierailijoita eri puolilta maailmaa tutustumaan palatsin kauniisiin puutarhoihin ja niiden yksityiskohtaisiin ja yllättäviin suihkulähteisiin. Lapset ja aikuiset ihastuvat hauskoihin suihkulähteisiin.

Salzburgin arkkipiispa Markus Sittikus von Hohenems halusi rakennuttaa vuonna 1612 palatsin, joka kuvastaisi hänen intohimoaan italialaista arkkitehtuuria kohtaan. Tehtävään palkattiin arkkitehti Santino Solari, jonka suunnittelemasta Hellbrunnin palatsista tuli yksi Alppien pohjoispuolen hienoimmista renessanssityylisistä rakennuksista. Palatsin puutarhat ja suihkulähteet ovat nykyisin yksi Salzburgin suosituimmista virkistyspuistoista.

Hellbrunnin palatsin kiertämiseen kuluu muutama tunti, mutta voit rentoutua alueella myös pidempään. Palatsin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 60 hehtaarin suuruinen puutarha ja Wasserspiele eli suihkulähteet. Markus Sittikus rakennutti suihkulähteet siten, että ne yllättäisivät hänen vieraansa. Lapset rakastavat vettä suihkuttavia lampia, kaivoja, luolia ja patsaita sekä kreikkalaisen mytologian hahmoja esittäviä veistoksia. Suihkulähteiden viimeisin lisäys on vuonna 1750 rakennettu mekaaninen teatteri. Se esittää barokkityylistä kaupunkia, jossa on noin 200 vedellä liikkuvaa hahmoa.

Muista käydä myös puutarhassa sijaitsevassa Hellbrunner Steintheaterissa. Se on avolouhokseen rakennettu ulkoilmateatteri. Käy Monatsschlösslin etnografisessa museossa, jossa voit tutustua perinneasuihin ja perinteisiin taideteoksiin ja kalusteisiin.

Katujen elämää esittävät seinämaalaukset koristavat tanssisalien seiniä ja kattoja. Fürstenzimmerin eli prinssin kamarin ja Musikzimmerin eli musiikkisalin seinämaalaukset ovat Arsenio Mascagnin maalaamia. Voit perehtyä tarkemmin palatsiin puoli tuntia kestävällä ääniopastetulla omatoimisella kierroksella.

Hellbrunnin palatsi sijaitsee aivan Salzburgin vanhankaupungin eteläpuolella. Julkisen liikenteen bussi numero 25 kulkee kaupungin keskustasta Hellbrunnin palatsille. Voit myös kävellä perille vanhastakaupungista pitkin puiden koristamaa Hellbrunner Alleeta, joka on erityisen viehättävä syksyisin. Tarkista Hellbrunnin palatsin verkkosivustolta aukioloajat sekä sisäänpääsy-, kierros- ja ääniopasmaksut.


Alueen Hellbrunnin palatsi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 260 hotellia lähellä kohdetta Hellbrunnin palatsi
56 €
Hotel Restaurant Villa Flora

Hotel Restaurant Villa Flora

Hellbrunnerstr. 73, Anif
4,1
/ 5 (41 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Salzburgin eläintarha ja Hellbrunnin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta hotellista. Festung Hohensalzburg ja Franziskanerkirche ovat myös 5 kilometrin päässä.

55 €
Amadeo Hotel Schaffenrath

Amadeo Hotel Schaffenrath

Alpenstrasse 115 - 117, Salzburg
3,8
/ 5 (145 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Hellbrunnin palatsi, Festung Hohensalzburg ja Salzburg Museum sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Salzburgin katedraali ja Franziskanerkirche ovat myös 5 kilometrin päässä.

96 €
Schlosswirt zu Anif

Schlosswirt zu Anif

Salzachtalbundesstraße 7, Anif
4,2
/ 5 (61 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Anifin linna ja Hellbrunnin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta historiallisesta hotellista. Salzburgin eläintarha ja Kletterpark Waldbad ovat myös 3 kilometrin päässä.

130 €
Hotel Friesachers Aniferhof

Hotel Friesachers Aniferhof

Herbert-von-Karajan-Str. 7, Anif
4,3
/ 5 (49 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Salzburgin eläintarha ja Hellbrunnin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Anifin linna ja Kletterpark Waldbad ovat myös 5 kilometrin päässä.

65 €
Motel One Salzburg-Süd

Motel One Salzburg-Süd

Alpenstraße 92-94, Salzburg
4,3
/ 5 (311 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Aya Bad -uima-altaat on 1,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Hellbrunnin palatsi ja Festung Hohensalzburg sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Salzburg Museum ja Salzburgin katedraali ovat myös 5 kilometrin päässä.

60 €
Austria Classic Hotel Hölle

Austria Classic Hotel Hölle

Doktor Adolf Altmann Strasse 2, Salzburg
4,2
/ 5 (232 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Leopoldskron-uima-allas, Franziskanerkirche ja Festung Hohensalzburg sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 5 kilometrin päässä.

66 €
H+ Hotel Salzburg

H+ Hotel Salzburg

Südtiroler Platz 13, Salzburg
4,1
/ 5 (1 001 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Franziskanerkirche ovat myös 2 kilometrin päässä.

122 €
Momentum Hotel

Momentum Hotel

Eisgrabenstrasse 32, Anif
4,0
/ 5 (46 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Salzburgin eläintarha on 1,5 kilometrin ja Hellbrunnin palatsi on 2,1 kilometrin päässä tästä hotellista. Anifin linna ja Untersberg-köysirata ovat myös 3 kilometrin päässä.