Hellbrunnin palatsi

Salzburgin arkkipiispojen kesäasuntona alun perin toiminut palatsi on kuuluisa oikukkaista suihkulähteistään, jotka voivat tehdä sinulle kepposet.

Hellbrunnin palatsi houkuttelee vierailijoita eri puolilta maailmaa tutustumaan palatsin kauniisiin puutarhoihin ja niiden yksityiskohtaisiin ja yllättäviin suihkulähteisiin. Lapset ja aikuiset ihastuvat hauskoihin suihkulähteisiin.

Salzburgin arkkipiispa Markus Sittikus von Hohenems halusi rakennuttaa vuonna 1612 palatsin, joka kuvastaisi hänen intohimoaan italialaista arkkitehtuuria kohtaan. Tehtävään palkattiin arkkitehti Santino Solari, jonka suunnittelemasta Hellbrunnin palatsista tuli yksi Alppien pohjoispuolen hienoimmista renessanssityylisistä rakennuksista. Palatsin puutarhat ja suihkulähteet ovat nykyisin yksi Salzburgin suosituimmista virkistyspuistoista.

Hellbrunnin palatsin kiertämiseen kuluu muutama tunti, mutta voit rentoutua alueella myös pidempään. Palatsin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 60 hehtaarin suuruinen puutarha ja Wasserspiele eli suihkulähteet. Markus Sittikus rakennutti suihkulähteet siten, että ne yllättäisivät hänen vieraansa. Lapset rakastavat vettä suihkuttavia lampia, kaivoja, luolia ja patsaita sekä kreikkalaisen mytologian hahmoja esittäviä veistoksia. Suihkulähteiden viimeisin lisäys on vuonna 1750 rakennettu mekaaninen teatteri. Se esittää barokkityylistä kaupunkia, jossa on noin 200 vedellä liikkuvaa hahmoa.

Muista käydä myös puutarhassa sijaitsevassa Hellbrunner Steintheaterissa. Se on avolouhokseen rakennettu ulkoilmateatteri. Käy Monatsschlösslin etnografisessa museossa, jossa voit tutustua perinneasuihin ja perinteisiin taideteoksiin ja kalusteisiin.

Katujen elämää esittävät seinämaalaukset koristavat tanssisalien seiniä ja kattoja. Fürstenzimmerin eli prinssin kamarin ja Musikzimmerin eli musiikkisalin seinämaalaukset ovat Arsenio Mascagnin maalaamia. Voit perehtyä tarkemmin palatsiin puoli tuntia kestävällä ääniopastetulla omatoimisella kierroksella.

Hellbrunnin palatsi sijaitsee aivan Salzburgin vanhankaupungin eteläpuolella. Julkisen liikenteen bussi numero 25 kulkee kaupungin keskustasta Hellbrunnin palatsille. Voit myös kävellä perille vanhastakaupungista pitkin puiden koristamaa Hellbrunner Alleeta, joka on erityisen viehättävä syksyisin. Tarkista Hellbrunnin palatsin verkkosivustolta aukioloajat sekä sisäänpääsy-, kierros- ja ääniopasmaksut.


Tutustu kohteeseen Salzburg (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Hellbrunnin palatsi


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Hellbrunnin palatsi

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Hellbrunnin palatsi