Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hellbrunnin palatsi

Salzburgin arkkipiispojen kesäasuntona alun perin toiminut palatsi on kuuluisa oikukkaista suihkulähteistään, jotka voivat tehdä sinulle kepposet.

Hellbrunnin palatsi houkuttelee vierailijoita eri puolilta maailmaa tutustumaan palatsin kauniisiin puutarhoihin ja niiden yksityiskohtaisiin ja yllättäviin suihkulähteisiin. Lapset ja aikuiset ihastuvat hauskoihin suihkulähteisiin.

Salzburgin arkkipiispa Markus Sittikus von Hohenems halusi rakennuttaa vuonna 1612 palatsin, joka kuvastaisi hänen intohimoaan italialaista arkkitehtuuria kohtaan. Tehtävään palkattiin arkkitehti Santino Solari, jonka suunnittelemasta Hellbrunnin palatsista tuli yksi Alppien pohjoispuolen hienoimmista renessanssityylisistä rakennuksista. Palatsin puutarhat ja suihkulähteet ovat nykyisin yksi Salzburgin suosituimmista virkistyspuistoista.

Hellbrunnin palatsin kiertämiseen kuluu muutama tunti, mutta voit rentoutua alueella myös pidempään. Palatsin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 60 hehtaarin suuruinen puutarha ja Wasserspiele eli suihkulähteet. Markus Sittikus rakennutti suihkulähteet siten, että ne yllättäisivät hänen vieraansa. Lapset rakastavat vettä suihkuttavia lampia, kaivoja, luolia ja patsaita sekä kreikkalaisen mytologian hahmoja esittäviä veistoksia. Suihkulähteiden viimeisin lisäys on vuonna 1750 rakennettu mekaaninen teatteri. Se esittää barokkityylistä kaupunkia, jossa on noin 200 vedellä liikkuvaa hahmoa.

Muista käydä myös puutarhassa sijaitsevassa Hellbrunner Steintheaterissa. Se on avolouhokseen rakennettu ulkoilmateatteri. Käy Monatsschlösslin etnografisessa museossa, jossa voit tutustua perinneasuihin ja perinteisiin taideteoksiin ja kalusteisiin.

Katujen elämää esittävät seinämaalaukset koristavat tanssisalien seiniä ja kattoja. Fürstenzimmerin eli prinssin kamarin ja Musikzimmerin eli musiikkisalin seinämaalaukset ovat Arsenio Mascagnin maalaamia. Voit perehtyä tarkemmin palatsiin puoli tuntia kestävällä ääniopastetulla omatoimisella kierroksella.

Hellbrunnin palatsi sijaitsee aivan Salzburgin vanhankaupungin eteläpuolella. Julkisen liikenteen bussi numero 25 kulkee kaupungin keskustasta Hellbrunnin palatsille. Voit myös kävellä perille vanhastakaupungista pitkin puiden koristamaa Hellbrunner Alleeta, joka on erityisen viehättävä syksyisin. Tarkista Hellbrunnin palatsin verkkosivustolta aukioloajat sekä sisäänpääsy-, kierros- ja ääniopasmaksut.


Alueen Hellbrunnin palatsi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 285 hotellia lähellä kohdetta Hellbrunnin palatsi
Austria Classic Hotel Hölle 72 €
Austria Classic Hotel Hölle

Austria Classic Hotel Hölle

Doktor Adolf Altmann Strasse 2, Salzburg
   
  4,2
  / 5 (241 arvostelua)
  4.0 kautta 5.0

  Leopoldskron-uima-allas, Franziskanerkirche ja Festung Hohensalzburg sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburgin katedraali ovat myös 5 kilometrin päässä.

  Hotel Restaurant Villa Flora 75 €
  Hotel Restaurant Villa Flora

  Hotel Restaurant Villa Flora

  Hellbrunnerstr. 73, Anif
    
   4,2
   / 5 (56 arvostelua)
   3.0 kautta 5.0

   Salzburgin eläintarha ja Hellbrunnin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta hotellista. Festung Hohensalzburg ja Franziskanerkirche ovat myös 5 kilometrin päässä.

   Amadeo Hotel Schaffenrath 84 €
   Amadeo Hotel Schaffenrath

   Amadeo Hotel Schaffenrath

   Alpenstrasse 115 - 117, Salzburg
     
    3,8
    / 5 (159 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Hellbrunnin palatsi, Festung Hohensalzburg ja Salzburgin katedraali sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Franziskanerkirche ja Mozartin syntymäkoti ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg 92 €
    Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

    Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

    Schallmooser Hauptstr. 1, Salzburg
      
     4,0
     / 5 (492 arvostelua)
     3.0 kautta 5.0

     Pyhän Sebastianuksen kirkko ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Franziskanerkirche ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

     Motel One Salzburg-Süd 65 €
     Motel One Salzburg-Süd

     Motel One Salzburg-Süd

     Alpenstraße 92-94, Salzburg
       
      4,3
      / 5 (330 arvostelua)
      3.0 kautta 5.0

      Aya Bad -uima-altaat on 1,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Hellbrunnin palatsi ja Festung Hohensalzburg sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Salzburgin katedraali ja Franziskanerkirche ovat myös 5 kilometrin päässä.

      Hotel Friesachers Aniferhof 102 €
      Hotel Friesachers Aniferhof

      Hotel Friesachers Aniferhof

      Herbert-von-Karajan-Str. 7, Anif
        
       4,3
       / 5 (51 arvostelua)
       3.0 kautta 5.0

       Salzburgin eläintarha ja Hellbrunnin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Anifin linna ja Kletterpark Waldbad ovat myös 5 kilometrin päässä.

       Radisson Blu Hotel Altstadt 151 €
       Radisson Blu Hotel Altstadt

       Radisson Blu Hotel Altstadt

       Rudolfskai 28 / Judengasse 15, Salzburg
         
        4,1
        / 5 (316 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Mozartplatz ja Salzburg Museum sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Franziskanerkirche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Schlosswirt zu Anif 96 €
        Schlosswirt zu Anif

        Schlosswirt zu Anif

        Salzachtalbundesstraße 7, Anif
          
         4,2
         / 5 (64 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Anifin linna ja Hellbrunnin palatsi sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta historiallisesta hotellista. Salzburgin eläintarha ja Kletterpark Waldbad ovat myös 3 kilometrin päässä.