Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hofbräuhaus

Maailman kuuluisin oluttupa ilahduttaa muitakin kuin innokkaita olutharrastajia. Vierailijat voivat nauttia myös maistiaisia perinteisestä baijerilaisesta musiikista, tanssista ja ruoasta.

Hofbräuhaus perustettiin jo vuonna 1589. Münchenin kuninkaallinen hovi ei ollut enää tyytyväinen paikallisen oluen laatuun, minkä vuoksi Baijerin herttua Vilhelm V suostui perustamaan panimon, joka valmistaisi olutta erityisesti hovia varten.

Hofbräuhaus avattiin koko kansalle vasta vuonna 1828. Se sijaitsee yhä Platzilla, jossa yleisö pääsi maistamaan olutta ensimmäisen kerran.

Hofbräuhausilla on takanaan mielenkiintoinen ja paikoin pahamaineinenkin poliittinen historia. Oluttuvan kuuluisten asiakkaiden joukossa on ollut muun muassa Vladimir Iljitš Lenin, joka kävi täällä usein Baijerin kommunistisen puolueen jäsenten kanssa. Adolf Hitler maalasi akvarellin Hofbräuhausista ensimmäisinä taideopiskelijapäivinään, ja natsipuolue järjesti myöhemmin kokouksia oluttuvassa. Hofbräuhausissa ovat viihtyneet myöhemmin 1900-luvulla myös Yhdysvaltojen presidentit John F. Kennedy ja George H. W. Bush.

Hofbräuhaus koostuu neljästä pääalueesta. Valtavaa Schwemmeä eli hanasalia ei enää käytetä oluen valmistukseen, vaan se toimii nykyisin autenttisena oluttupana. Tässä suuressa salissa on jopa 1 300 asiakaspaikkaa, ja tarjolla on myös joka päivä paikallisten bändien esittämää livemusiikkia. Bräustüberlissä on hieman rauhallisempi tunnelma, ja sieltä avautuvat näkymät aukiolle. Juhlasali on upea holvikattoinen ja kattokruunujen koristama sali, jossa järjestetään joka ilta tanssitapahtumia ja kansanperinteeseen liittyviä näyttelyjä. Sään suosiessa voit istuskella ulkona kastanjapuiden varjossa ja nauttia baijerilaisen olutterassin viehättävästä tunnelmasta.

Hofbräuhausissa käy vuosittain noin neljä miljoonaa asiakasta, mutta väkijoukot tuovat mukanaan hyvän tunnelman, ja paikalliset ja vierailijat jakavat usein pöydän keskenään. Parhaimpiin perinteisiin dirndl-mekkoihin ja nahkahousuihin pukeutunut ravintolan ystävällinen henkilökunta poseeraa mielellään kanssasi valokuvassa. Rohkeat vieraat voivat maistaa weisswurstia eli eräänlaista valkoista makkaraa, jota syödään tavallisesti aamuisin.

Hofbräuhaus on avoinna joka päivä aamusta melko myöhään yöhön. Oluttupaan on lyhyt kävelymatka Marienplatzilta, jonne on hyvät yhteydet raitiovaunulla, bussilla ja U-Bahnilla.


Alueen Hofbräuhaus opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 427 hotellia lähellä kohdetta Hofbräuhaus
201 €
Platzl Hotel

Platzl Hotel

Sparkassenstraße 10, Munich
4,6
/ 5 (269 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Hofbräuhaus, Münchenin kansallisteatteri ja Cuvillies Theatre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Spielzeugmuseum ja Baijerin ooppera ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

114 €
Eden Hotel Wolff

Eden Hotel Wolff

Arnulfstr. 4, Munich
4,4
/ 5 (1 095 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Frauenkirche, Marienplatzin kaupungintalo ja Alte Pinakothek sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. Neue Pinakothek ja Residenz ovat myös 2 kilometrin päässä.

66 €
mk hotel münchen city

mk hotel münchen city

Schillerstraße 23, Munich
4,4
/ 5 (9 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Klinikum Grosshadern, Asamkirche ja Frauenkirche sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Marienplatz ja Uusi kaupungintalo - Kellopeli ovat myös 2 kilometrin päässä.

374 €
Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski München

Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski München

Maximilianstr. 17, Munich
4,3
/ 5 (233 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Münchenin kansallisteatteri ja Hofbräuhaus sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Marienplatz ja Residenz ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

151 €
Hotel Concorde München

Hotel Concorde München

Herrnstrasse 38-40, Munich
4,0
/ 5 (177 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Hofbräuhaus, Marienplatz ja Viktualienmarkt sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Uusi kaupungintalo - Kellopeli ja Residenz ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

99 €
Vi Vadi Hotel downtown munich

Vi Vadi Hotel downtown munich

Marsstrasse 6-10, Munich
3,9
/ 5 (681 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Spaten Brewery, Marienplatz ja Frauenkirche sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Alte Pinakothek ja Pinakothek der Moderne ovat myös 2 kilometrin päässä.

244 €
Cortiina Hotel

Cortiina Hotel

Ledererstr. 8, Munich
4,4
/ 5 (148 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Hofbräuhaus, Marienplatz ja Uusi kaupungintalo - Kellopeli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Viktualienmarkt ja Residenz ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

85 €
KING's HOTEL Center

KING's HOTEL Center

Marsstrasse 15, Munich
4,4
/ 5 (656 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Spaten Brewery, Marienplatz ja Frauenkirche sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Alte Pinakothek ja Pinakothek der Moderne ovat myös 2 kilometrin päässä.