Hofbräuhaus

Maailman kuuluisin oluttupa ilahduttaa muitakin kuin innokkaita olutharrastajia. Vierailijat voivat nauttia myös maistiaisia perinteisestä baijerilaisesta musiikista, tanssista ja ruoasta.

Hofbräuhaus perustettiin jo vuonna 1589. Münchenin kuninkaallinen hovi ei ollut enää tyytyväinen paikallisen oluen laatuun, minkä vuoksi Baijerin herttua Vilhelm V suostui perustamaan panimon, joka valmistaisi olutta erityisesti hovia varten.

Hofbräuhaus avattiin koko kansalle vasta vuonna 1828. Se sijaitsee yhä Platzilla, jossa yleisö pääsi maistamaan olutta ensimmäisen kerran.

Hofbräuhausilla on takanaan mielenkiintoinen ja paikoin pahamaineinenkin poliittinen historia. Oluttuvan kuuluisten asiakkaiden joukossa on ollut muun muassa Vladimir Iljitš Lenin, joka kävi täällä usein Baijerin kommunistisen puolueen jäsenten kanssa. Adolf Hitler maalasi akvarellin Hofbräuhausista ensimmäisinä taideopiskelijapäivinään, ja natsipuolue järjesti myöhemmin kokouksia oluttuvassa. Hofbräuhausissa ovat viihtyneet myöhemmin 1900-luvulla myös Yhdysvaltojen presidentit John F. Kennedy ja George H. W. Bush.

Hofbräuhaus koostuu neljästä pääalueesta. Valtavaa Schwemmeä eli hanasalia ei enää käytetä oluen valmistukseen, vaan se toimii nykyisin autenttisena oluttupana. Tässä suuressa salissa on jopa 1 300 asiakaspaikkaa, ja tarjolla on myös joka päivä paikallisten bändien esittämää livemusiikkia. Bräustüberlissä on hieman rauhallisempi tunnelma, ja sieltä avautuvat näkymät aukiolle. Juhlasali on upea holvikattoinen ja kattokruunujen koristama sali, jossa järjestetään joka ilta tanssitapahtumia ja kansanperinteeseen liittyviä näyttelyjä. Sään suosiessa voit istuskella ulkona kastanjapuiden varjossa ja nauttia baijerilaisen olutterassin viehättävästä tunnelmasta.

Hofbräuhausissa käy vuosittain noin neljä miljoonaa asiakasta, mutta väkijoukot tuovat mukanaan hyvän tunnelman, ja paikalliset ja vierailijat jakavat usein pöydän keskenään. Parhaimpiin perinteisiin dirndl-mekkoihin ja nahkahousuihin pukeutunut ravintolan ystävällinen henkilökunta poseeraa mielellään kanssasi valokuvassa. Rohkeat vieraat voivat maistaa weisswurstia eli eräänlaista valkoista makkaraa, jota syödään tavallisesti aamuisin.

Hofbräuhaus on avoinna joka päivä aamusta melko myöhään yöhön. Oluttupaan on lyhyt kävelymatka Marienplatzilta, jonne on hyvät yhteydet raitiovaunulla, bussilla ja U-Bahnilla.


Tutustu kohteeseen München (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Hofbräuhaus


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Hofbräuhaus

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Hofbräuhaus