Suosituimmat kaupungit – Etelä-Suomi

Taskuopas: Etelä-Suomi

Hotellit Etelä-Suomessa: Etelä-Suomi kattaa lähes 35 000 neliökilometrin alueen, joten sieltä löytyy hotelleja joka lähtöön. Lähde kaupunkilomalle Helsingin lukushotelleihin, vuokraa mökki koko perheelle Päijänteen rannalta, haukkaa raikasta meri-ilmaa Kotkan kauniissa huoneistohotelleissa, tai yövy edullisesti hostellissa Lahden kisojen aikaan – millainen unelmalomasi olikaan, löydät tarpeisiisi sopivat hotellit Etelä-Suomesta. Lomat Etelä-Suomessa ovat ennen kaikkea monipuoliset!

Entinen Etelä-Suomen lääni jaettiin vuonna 2009 kuuteen maakuntaan, jotka ovat: Etelä-Karjala, Päijät- ja Kanta-Häme, Uusimaa, Itä-Uusimaa ja Kymenlaakso. Maakunnat kattavat entisen läänin nimen mukaisesti koko Suomen eteläosan. Alueella sijaitsee yli 60 kuntaa ja kaupunkia: voit lähteä ihastelemaan korpimaastoa, lehteviä metsiä, kauniita järviä, merenrantaa tai vaikka suoalueita. Majoitus Etelä-Suomesta kannattaa siis valita tarkoin, jotta pääset mieleisiisi maisemiin.

Hotellit Etelä-Suomessa sijaitsevat laajalla alueella, joten matkaa suunnitellessa on hyvä päättää etukäteen, minne kannattaa suunnata. Varaatko lennot Etelä-Suomeen pääkaupunkiseudulle, hurautatko Hämeeseen junalla vai teetkö pidemmän lenkin useilla paikkakunnilla omaan tahtiin? Autonvuokraus Etelä-Suomessa on kannattavin tapa liikkua, jos haluat nähdä mahdollisimman monta Etelä-Suomen maisemaa ja nähtävyyttä lomasi aikana, sillä julkisia kulkuyhteyksiä kuntien välillä on rajoitetusti.

Hotellit Etelä-Suomessa kaupunkilomalle

Etelä-Suomen suurimmat kaupungit sijaitsevat tietenkin pääkaupunkiseudulla: Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat toistensa naapurikaupunkeja, muodostaen yhdessä Suomen suurimman kaupunkialueen. Monet suuntaavat samoin tein Helsinkiin etsiessään pakettimatkoja Etelä-Suomesta, minkä vuoksi hotellit sen alueella ovat edullisimmillaankin melko tyyriitä. Halpoja hotelleja Etelä-Suomesta irtoaa ennemmin Vantaalta ja Espoosta, jotka ovat molemmat hyvien kulkuyhteyksien päässä myös Helsingin menosta.

Myös Lahti on näkemisen arvoinen kaupunki. Vaikka elo”Lahessa” on selkeästi pääkaupunkiseutua hiljaisempaa, on näillä yli 100 000 asukkaan kaupungeilla paljon tarjottavaa. Esimerkiksi Lahden urheilukaupunki soveltuu erinomaisesti aktiivisille kaupunkilomailijoille: kaupungissa on paitsi erinomaiset pyöräily- ja hiihtomahdollisuudet, myös kaupungin symboliksi kohonneet hyppyrimäet.

Perhelomalle sopivat hotellit Etelä-Suomessa

Etelä-Suomen hotellit sopivat yleensä pientenkin lasten perheille hotellityypistä riippumatta, mutta ennen varauksen tekemistä on hyvä tarkistaa hotellin kuvauksesta, onko hotellissa saatavilla esimerkiksi vauvansänkyjä tai lisävuoteita, mikäli perheesi niitä tarvitsee. Viihteen puolesta Etelä-Suomessa ei tarvitse lapsista huolehtia: esimerkiksi Kouvolassa sijaitsevan Tykkimäen huvipuisto on kaikenikäisten lasten mieleen. Isommat lapset voivat hurjastella laitteissa, kun taas pienemmät ihastuvat varmasti huvipuiston minimaatilan kileihin, kaneihin ja kanoihin. Myös Helsingin Linnanmäen huvipuisto tai Vantaan tiedekeskus Heureka tarjoavat viihdettä ja tekemistä koko perheelle ja koko päiväksi.

Lapsiperheille soveltuvat lomat myös Porvoon kaupungissa, jolloin hotellit Etelä-Suomesta voi varata joko itse kaupungista tai vaikka Vantaalta tai Tuusulasta asti – ajomatkaa kaupunkien välillä on nimittäin vain vajaa tunti. Porvoon historiallinen kaupunki hurmaa ihastuttavilla kirkkaanväristen puutalorivien reunustamilla mukulakivikaduillaan ja kauniilla kirkollaan. Porvoo on pullollaan kulttuuria kaikissa sen muodoissa: voit esimerkiksi vierailla Albert Edelfeltin ja J.L. Runebergin kotitaloilla, ja hakea kotiin viemiset Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälästä.

Hotellit Etelä-Suomessa luonnonhelmasta

Kaipaat sitten merimaisemia, tyyntä järven selkää tai komeita metsämaisemia, ei huolta, sillä Etelä-Suomessa pääset ihastelemaan vaikka niitä kaikkia. Porvoon tai Kotkan kaupunki ja lähialueet soveltuvat hyvin merisieluille, kun taas Päijät-Hämeessä pääset ihastelemaan järvimaisemia ja Sipoon korvissa upeita metsämaisemia. Etelä-Suomen alueella sijaitsee myös 9 kansallispuistoa, joten varaamalla hotellihuoneet Etelä-Suomessa et ole koskaan kaukana luonnonmaisemista.

Vaikka suunnitelmissa olisi pidempi leirintäretki kansallispuistojen upeisiin maisemiin, on hyvä idea varata myös yön tai parin yöpyminen Etelä-Suomessa sijaitsevien puistojen sisään- ja uloskäyntien läheltä. Mikä tuntuukaan paremmalta kuin lämmin suihku ja puhtoinen peti raikkaan ja virkistävän, mutta lihaksia uuvuttavan leirintä-, patikointi- tai pyöräilyreissun jäljiltä? Varaa majoitus Etelä-Suomesta hyvissä ajoin ja nauti!

false