Suosituimmat kaupungit – Itä-Suomi

Taskuopas: Itä-Suomi

Hotellit Itä-Suomessa:

Itä-Suomi on kiehtova kulttuurikohde täynnä tapahtumia, historiallisia nähtävyyksiä ja upeita luontokohteita, jotka tarjoavat virkistystä kaikenikäisille ja -kokoisille. Tämän vuoksi tarjonta on Itä-Suomen hotelleissa monipuolista, tarjoten jokaiselle jotakin: yövy neljän tähden luksushotellissa, vanhanaikaisessa linnassa, mukavassa maatalossa, kodikkaassa puumökissä, edullisessa perhehuoneessa tai hostellissa, mikä ikinä omaan makuusi ja budjettiisi parhaiten sopii. Lomat Itä-Suomessa ihastuttavat ikihyviksi!

Itä-Suomen entinen lääni on jaettu nykyisin kolmeen maakuntaan, Pohjois-Karjalaan, Pohjois-Savoon ja Etelä-Savoon. Itä-Suomessa sijaitsee myös yksi Suomen suurimmista yliopistoista, jonka kampukset ovat jakautuneet Kuopion, Joensuun ja Savonlinnan kaupunkeihin. Vilkas opiskelijakulttuuri, luonnon tarjoamat mahtavat aktiviteettimahdollisuudet, historialliset nähtävyydet ja rikas kulttuurielämä takaavat sen, että Itä-Suomen hotelleissa riittää tekemistä kaiken ikäisille.

Matkat Itä-Suomeen sopivat kaikennäköisille matkailijoille. Kiertele kaupunkien kaduilla, lumoudu luonnosta tai muistele menneitä museoissa yksin tai yhdessä, ja varaa majoitus Itä-Suomesta sen mukaisesti. Jos käteviä julkisia kulkuvälineitä Itä-Suomeen ei paikkakunnaltasi ole saatavilla, voit taittaa matkan varaamalla ensin lennot Itä-Suomeen esimerkiksi Kuopioon tai Joensuuhun. Pidä mielessä, että alueella pääsee kulkemaan kätevimmin autolla: jos olet tulossa paikan päälle lentäen, harkitse autonvuokrausta Itä-Suomessa loman ajaksi.

Aktiiviteetteja luonnonhelmassa Itä-Suomen hotelleissa

Itä-Suomen upeat luonnonmaisemat ovat täynnä ulkoilu- ja aktiviteettimahdollisuuksia ympäri vuoden, ja sen metsien rentouttavan rauhallista tunnelmaa et unohda koskaan. Yöpyminen Itä-Suomessa hoituu kuitenkin niin luonnon helmassa kuin hotellissakin: varaamalla vuokramökin pääset rentoutumaan luonnossa omassa rauhassa, kun taas lomakylissä ja karavaanialueilla voit tutustua muihin matkalaisiin, ja luksushotelleissa voit päästä hemmottelemaan itseäsi kylpyläpalveluilla.

Suuntaa Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Kolin komealle vaaralle kesällä vaeltamaan, kalastamaan ja laskemaan koskissa tai talvella vierailemaan porotiloilla ja nauttimaan upeista hiihtoladuista. Lähde risteilemään, kanoottiretkelle tai uimaan Etelä-Savon lukuisille järville ja kuuntele kuikan huutoa kesäillassa. Aktiivilomailija ja luonnonystävä voi viihtyä eettisessä ekohotellissa tai leirintäalueella, kun taas lapsiperheet saattavat suosia perhehuoneita tai kodikkaita mökkejä. Kaupungeissakaan et ole kaukana luonnosta, joten voit hyvin varata majoituksen Itä-Suomesta edullisesta hostellista ja silti suunnata metsän siimekseen ja järvien äärelle.

Itä-Suomen hotellit historian ja kulttuurin ystäville

Historiallisia kohteita Itä-Suomessa riittää, ja voit lomasi aikana vierailla muun muassa niin Valamon luostarilla kuin J.V. Snellmanin kotiseutumuseollakin. Itä-Suomella on myös rikas kulttuuri, ja sen huomaa joka puolella museoiden, taidegallerioiden ja historiallisten höyryvetureiden ja hurmaavien kirkkojen muodossa. Yöpyminen Itä-Suomessa vie sinut lähemmäksi suomalaista historiaa ja paikallisia perinteitä. Paikallinen ruokakulttuurikin on omaa luokkaansa! Maistele paikallisia herkkuja, kuten savumuikkuja, kalakukkoja ja mustikkalörtsyjä, hyvällä omallatunnolla, sillä suuri osa alueen herkuista tuotetaan paikallisesti lähitilojen tuoreista raaka-aineista.

Savonlinnassa sijaitseva Olavinlinnan komea keskiaikainen linna on avoinna yleisölle ympäri vuoden, tarjoten täydellisen kohteen tutustua paikalliseen historiaan kiehtovalla ja ikimuistoisella tavalla. Olavinlinnan seinien sisällä järjestetään myös vuosittaiset Savonlinnan oopperajuhlat, jotka houkuttelevat alueelle kymmeniä tuhansia kävijöitä läpi heinäkuun kuulemaan ja katsomaan oopperan tähtinimien esittämiä uusia ja klassisia esityksiä. Jos olet siis suunnittelemassa matkaa oopperajuhlille tai muuten vain kesäkuukausille, kannattaa hotellihuone Itä-Suomesta varata hyvissä ajoin. Itä-Suomessa riittää nimittäin muitakin musiikkijuhlia pitkin kesää aina Mikkelin musiikkijuhlilta Jurassic Rock-festivaaleille.

Hyödynnä Itä-Suomen hotellitarjoukset

Itä-Suomen vilkkain matkailukausi on kesä, jolloin eri alueilla järjestetään paljon kansainvälisiä ja kansallisia tapahtumia, mutta Itä-Suomi on täynnä elämää talvellakin. Sen komeat maisemat ja historialliset rakennukset tarjoavat upeat puitteet sekä romanttiselle viikonlopulle kaksin että pidemmälle lomalle lasten kanssa, sekä tapahtumarikkaalle kaverireissulle että rauhalliselle itsenäiselle vaellukselle. Varaa hotelli Itä-Suomesta minä vuodenaikana tahansa ja nauti!

false