Hotellit – Länsi- ja Keski-Suomi

Hae hotelleja kohteesta Länsi- ja Keski-Suomi


  Expedia – miksi varata kauttamme?

  • Parhaan hinnan takuu
  • Yli 321 000 hotellia maailmanlaajuisesti
  • Expedia ei veloita peruutusmaksuja
  • Yli 11 miljoonaa asiakasarvostelua

  Taskuopas: Länsi- ja Keski-Suomi

  Hotellit Länsi- ja Keski-Suomessa:

  Ylellisiä kaupunkihotelleja, halpoja hostelleja, mukavia perhehotelleja ja kodikkaita huoneistoja; Länsi- ja Keski-Suomesta löytyy majapaikkoja joka lähtöön. Tämä ei toki ole mikään ihme, sillä alue kattaa laajan alueen, joka käsittää paitsi Pohjanmaan ja Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakunnat myös kaiken Suomenselältä Salpausselälle. Erilaisia murteita ja nähtävyyksiä siis riittää Länsi -ja Keski-Suomen lomilla runsaasti.

  Meriseikkailua Vaasan saaristossa, kulttuurielämää Jyväskylän kaupunkimaisemissa, järvimaisemia Jämsässä, maailmanperintökohteen komeutta Raumalla ja metsän lumoa luonnonpuistoissa: lomat Länsi- ja Keski-Suomessa ovat ennen kaikkea kulttuuririkkaita. Kotimaanmatkailu on kaukolomia kiehtovampaa ja halvempaa: varaamalla hotellit Länsi- ja Keski-Suomesta pääset tutustumaan maamme monipuolisuuteen ja rikkauteen edullisesti ja kätevästi.

  Länsi-Suomi oli vielä vuoteen 2009 saakka yksi viidestä suomalaisesta läänistä, mutta uuden hallintojaon myötä termin käsite on laajentunut käsittämään yleisesti Suomen läntistä osaa. Keski-Suomi on puolestaan suuri maakunta Suomen keskiosissa ja sinänsä helpommin määritettävissä. Yhdessä Länsi- ja Keski-Suomen alueella sijaitsee yli 140 kuntaa ja kaupunkia, sekä seitsemän maakuntaa. Hotelleja Länsi- ja Keski-Suomessa on siten tarjolla moneen eri tarpeeseen, sillä alueella riittää useita erilaisia maisemia, kulttuuriperinteitä ja murteita.

  Kaupunkiloma Länsi- ja Keski-Suomen hotelleissa

  Länsi- ja Keski-Suomen suurimmat kaupungit ovat Tampere, Jyväskylä ja Vaasa, joten jos mielit kotimaiselle kaupunkilomalle Länsi- ja Keski-Suomeen, valinnanvaraa riittää: haluatko kokea suuren kaupungin tunnelmaa, ihastua rannikkokaupungin rentoon menoon vai juhlia opiskelijakaupungin tyyliin? Alueen suurimmista kaupungeista löytyy suurimmasta osasta myös omat lentokentät, joten lennot Länsi- ja Keski-Suomeen onnistuvat yleensä vaivatta.

  Tampere on koko Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki ja sellaisena ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kaupungin laidalla sijaitsee Särkänniemen huvipuisto, jonka alueella lapset ja aikuiset pääset pitämään hauskaa riemukkaissa laitteissa ja tutustumaan pieneläintarhan asukkeihin. Jyväskylä puolestaan koreilee komealla arkkitehtuurillaan: kaupungista löytyy runsaasti Alvar Aallon kätten jälkiä. Vaasa taas hurmaa vanhanaikaisella arkkitehtuurillaan ja upeilla maisemillaan, joita kannattaa käydä ihailemassa.

  Taiteen- ja kulttuurinystävien hotellit Länsi- ja Keski-Suomessa

  Länsi- ja Keski-Suomessa riittää monenlaista nähtävää taiteenystäville aina Kankaanpään taidekaupungin taidepoluista Alvar Aallon suunnittelemia taloja pursuavaan Jyväskylään. Alueella riittää myös muunlaista arkkitehtuuria ihailtavaksi, sillä siinä missä Vaasassa riittää komeaa 1800-luvun klassista arkkitehtuuria, pääsee Kaskisissa ihailemaan perinteisiä puisia saaristolaistaloja ja Tampereella modernia Tampere-taloa, puhumattakaan lähes joka kuntaa koristavista kauniista pitäjänkirkoista.

  Jos nautit historiasta ja perinteisestä tunnelmasta, kannattaa hotelli Länsi- ja Keski-Suomessa varata Vanhasta Raumasta. Sen värikkäiden pienpuutalojen ympäröimät mukulakivikujat ovat kesäisin täynnä elämää ja hurmaavia pikkupuoteja. Alue on kuitenkin kenties tunnelmaisimmillaan talvella, kun valkea lumipeite laskeutuu rauhallisten kujien ja Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden päälle. Alueella on myös runsaasti yösijoja ja erinomaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa levähtää pitkän kaupunkikävelyretken päätteeksi.

  Luontoa Länsi- ja Keski-Suomen hotelleissa

  Länsi- ja Keski-Suomessa sijaitsee niin monta luonnonpuistoa, että ne pitää laskea kahden käden sormilla. Hiidenkirnut, rotkot, järvet, kosket, upeat metsät ja Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltu Merenkurkun saaristo odottavat sinua seikkailulle. Välimatkat eri luonnonpuistojen välillä ovat kuitenkin sen verran pitkiä, että kannattaa harkita autonvuokrausta Länsi- ja Keski-Suomessa, jos haluat nähdä lomasi aikana niistä enemmän kuin yhden.

  Jos kuitenkin haluat säästää luontoa, jota olet menossa katsomaan, pääset paikan päälle myös julkisilla. Esimerkiksi Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoisissa, jonne pääsee bussilla muun muassa Helsingistä, Lahdesta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Majapaikkoja voi luonnonpuistojen kotipaikkakunnilla olla rajoitetusti, mutta hotelleja Länsi- ja Keski-Suomessa löytyy lähistöltäkin. Ennen kuin lähdet metsiin samoilemaan, kannattaa tulostaa luonnon- ja kansallispuistojen kartat verkosta kunkin puiston omalta verkkosivulta tai metsähallituksen retkikartta-sivustolta.

  Piilota

  Kohteen Länsi- ja Keski-Suomi parhaat hotellit

  Länsi- ja Keski-Suomi hotellit
  Länsi- ja Keski-Suomi hotellit

  Hotellit kohteessa Tampere

  Scandic Tampere City – kohteen Tampere hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Scandic Tampere City

  Hämeenkatu 1, Tampere - Kartta
   
   
  "Hotelli sijaitsee hyvä paikka - lähellä palveluja "
  Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla - kaupungin tapahtumat ja tarjonta on aivan välittömässä läheisyydessä (kävelymatkan päässä). Hotellin tarjoamat paikoitusalueet olivat lähellä hotellia.
  Matkustaja paikasta Lahti
  Stockmann ja Tampereen tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aleksanterin kirkko ja …Lisää
  Cumulus City Koskikatu Tampere – kohteen Tampere hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Cumulus City Koskikatu Tampere

  Koskikatu 5, Tampere - Kartta
   
   
  Kerros meluisa nuorisojoukon takia, parin tunnin jälkeen olimme lähdössä pois, mutta huoneen hintaa ei olisi hyvitetty mutta ystävällinen virkailija tarjosi meille toista huonetta joka olikin aivan loistava.Kiitos !
  Matkustaja
  Stockmann ja Tampereen tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aleksanterin kirkko ja …Lisää
  Original Sokos Hotel Ilves – kohteen Tampere hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Original Sokos Hotel Ilves

  Hatanpään Valtatie 1, Tampere - Kartta
   
   
  "Hotelli lähellä Ratinan kenttää"
  Konsertti oli matkamme tarkoitus ja se toteutui loistavasti. Hotellissa kaikki ok. Sunnuntain aamiaskattaus oli huono kokemus. Menimme klo 10 aikaan aamiaisella. Useat ruuat olivat loppu ja niitä tuotiin hitaasti uusia tilalle tai ei ollenkaan. Pöydät hirveässä kunnossa. Mekin söimme sellaisessa neljän hengen "loosissa", jossa oli jo entuudestaan useamman ihmisen likaiset astiat, eikä niitä korjattu pois, vaikka jouduimme siihen istumaan, koska tilaa ei ollut muualla.
  Matkustaja
  Koskikeskus, Tampereen tuomiokirkko ja Aleksanterin kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä …Lisää

  Hotellit kohteessa Jyväskylä

  Scandic Jyväskylä – kohteen Jyvaskyla hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Scandic Jyväskylä

  Vapaudenkatu 73, Jyvaskyla - Kartta
   
   
  "Hotelli hyvällä sijainnilla ja henkilökunnalla"
  Porukalla vietettiin saunailtaa, joka onnistui mainiosti hotellin palveluiden avulla. Saunaosasto oli siisti ja tilava.
  Matkustaja paikasta Tampere
  Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän yliopisto ja Alvar Aalto -museo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista …Lisää
  Cumulus City Jyväskylä – kohteen Jyvaskyla hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Cumulus City Jyväskylä

  Väinönkatu 3, Jyvaskyla - Kartta
   
   
  "arvostelu"
  Huoneet ok, katumeteli häiritsi. Sängyt olivat erinomaiset ja henkilökunta mukavaa ja asiallista.
  Matkustaja
  Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän yliopisto ja Alvar Aalto -museo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista …Lisää
  Cumulus Resort Laajavuori – kohteen Jyvaskyla hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Cumulus Resort Laajavuori

  Laajavuorentie 30, Jyvaskyla - Kartta
   
   
  "kaunis luonto ympärillä"
  Viikonloppu sujui ongelmitta. Allasosastolla viihdyttiin. Ruokaa saatiin kun nälkä yllätti. Yö sujui rauhallisesti, ei häiriöitä. Ainoa ongelma oli ovi/hissikorttien huono toimiminen. Varsinkin lapsille tuotti ongelmaa.
  Matkustaja
  Laajis-hiihtokeskus, Jyväskylän jäähalli ja Jyväskylän yliopisto sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta …Lisää

  Hotellit kohteessa Vaasa

  Cumulus Resort Tropiclandia – kohteen Vaasa hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Cumulus Resort Tropiclandia

  Lemmenpolku 3, Vaasa - Kartta
   
   
  Mukava hotelli vesipuiston ja kylpylän vieressä, vähän liian kaukana keskustasta.
  Matkustaja paikasta Tampere
  Wasalandia ja Tropiclandia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä sijaitsevasta hotellista. Pohjanmaan museo sijaitsee …Lisää
  Original Sokos Hotel Royal Vaasa – kohteen Vaasa hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Original Sokos Hotel Royal Vaasa

  Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa - Kartta
   
   
  Ok, hyvä uima allas ja aamiainen.hieman nuhruinen ravintola ent central.
  Matkustaja
  Vaasan tori, Rewell Center ja Vanha kauppahalli sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän …Lisää
  Omena Hotel Vaasa – kohteen Vaasa hotellit
  Rating: 2.5 Stars

  Omena Hotel Vaasa

  Hovioikeudenpuistikko 23, Vaasa - Kartta
   
   
  "Halpa majoitus keskustassa"
  Ensimmäistä kertaa yövyin Omenassa, ja kokemus oli hyvä
  Matkustaja paikasta porvoo
  Vaasan tori ja Rewell Center sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vanha kauppahalli ja Vesitorni ovat …Lisää