Hotellit – Länsi- ja Keski-Suomi

Hae hotelleja kohteesta Länsi- ja Keski-Suomi


  Expedia – miksi varata kauttamme?

  • Parhaan hinnan takuu
  • Yli 321 000 hotellia maailmanlaajuisesti
  • Expedia ei veloita peruutusmaksuja
  • Yli 11 miljoonaa asiakasarvostelua

  Taskuopas: Länsi- ja Keski-Suomi

  Hotellit Länsi- ja Keski-Suomessa:

  Ylellisiä kaupunkihotelleja, halpoja hostelleja, mukavia perhehotelleja ja kodikkaita huoneistoja; Länsi- ja Keski-Suomesta löytyy majapaikkoja joka lähtöön. Tämä ei toki ole mikään ihme, sillä alue kattaa laajan alueen, joka käsittää paitsi Pohjanmaan ja Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakunnat myös kaiken Suomenselältä Salpausselälle. Erilaisia murteita ja nähtävyyksiä siis riittää Länsi -ja Keski-Suomen lomilla runsaasti.

  Meriseikkailua Vaasan saaristossa, kulttuurielämää Jyväskylän kaupunkimaisemissa, järvimaisemia Jämsässä, maailmanperintökohteen komeutta Raumalla ja metsän lumoa luonnonpuistoissa: lomat Länsi- ja Keski-Suomessa ovat ennen kaikkea kulttuuririkkaita. Kotimaanmatkailu on kaukolomia kiehtovampaa ja halvempaa: varaamalla hotellit Länsi- ja Keski-Suomesta pääset tutustumaan maamme monipuolisuuteen ja rikkauteen edullisesti ja kätevästi.

  Länsi-Suomi oli vielä vuoteen 2009 saakka yksi viidestä suomalaisesta läänistä, mutta uuden hallintojaon myötä termin käsite on laajentunut käsittämään yleisesti Suomen läntistä osaa. Keski-Suomi on puolestaan suuri maakunta Suomen keskiosissa ja sinänsä helpommin määritettävissä. Yhdessä Länsi- ja Keski-Suomen alueella sijaitsee yli 140 kuntaa ja kaupunkia, sekä seitsemän maakuntaa. Hotelleja Länsi- ja Keski-Suomessa on siten tarjolla moneen eri tarpeeseen, sillä alueella riittää useita erilaisia maisemia, kulttuuriperinteitä ja murteita.

  Kaupunkiloma Länsi- ja Keski-Suomen hotelleissa

  Länsi- ja Keski-Suomen suurimmat kaupungit ovat Tampere, Jyväskylä ja Vaasa, joten jos mielit kotimaiselle kaupunkilomalle Länsi- ja Keski-Suomeen, valinnanvaraa riittää: haluatko kokea suuren kaupungin tunnelmaa, ihastua rannikkokaupungin rentoon menoon vai juhlia opiskelijakaupungin tyyliin? Alueen suurimmista kaupungeista löytyy suurimmasta osasta myös omat lentokentät, joten lennot Länsi- ja Keski-Suomeen onnistuvat yleensä vaivatta.

  Tampere on koko Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki ja sellaisena ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kaupungin laidalla sijaitsee Särkänniemen huvipuisto, jonka alueella lapset ja aikuiset pääset pitämään hauskaa riemukkaissa laitteissa ja tutustumaan pieneläintarhan asukkeihin. Jyväskylä puolestaan koreilee komealla arkkitehtuurillaan: kaupungista löytyy runsaasti Alvar Aallon kätten jälkiä. Vaasa taas hurmaa vanhanaikaisella arkkitehtuurillaan ja upeilla maisemillaan, joita kannattaa käydä ihailemassa.

  Taiteen- ja kulttuurinystävien hotellit Länsi- ja Keski-Suomessa

  Länsi- ja Keski-Suomessa riittää monenlaista nähtävää taiteenystäville aina Kankaanpään taidekaupungin taidepoluista Alvar Aallon suunnittelemia taloja pursuavaan Jyväskylään. Alueella riittää myös muunlaista arkkitehtuuria ihailtavaksi, sillä siinä missä Vaasassa riittää komeaa 1800-luvun klassista arkkitehtuuria, pääsee Kaskisissa ihailemaan perinteisiä puisia saaristolaistaloja ja Tampereella modernia Tampere-taloa, puhumattakaan lähes joka kuntaa koristavista kauniista pitäjänkirkoista.

  Jos nautit historiasta ja perinteisestä tunnelmasta, kannattaa hotelli Länsi- ja Keski-Suomessa varata Vanhasta Raumasta. Sen värikkäiden pienpuutalojen ympäröimät mukulakivikujat ovat kesäisin täynnä elämää ja hurmaavia pikkupuoteja. Alue on kuitenkin kenties tunnelmaisimmillaan talvella, kun valkea lumipeite laskeutuu rauhallisten kujien ja Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden päälle. Alueella on myös runsaasti yösijoja ja erinomaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa levähtää pitkän kaupunkikävelyretken päätteeksi.

  Luontoa Länsi- ja Keski-Suomen hotelleissa

  Länsi- ja Keski-Suomessa sijaitsee niin monta luonnonpuistoa, että ne pitää laskea kahden käden sormilla. Hiidenkirnut, rotkot, järvet, kosket, upeat metsät ja Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltu Merenkurkun saaristo odottavat sinua seikkailulle. Välimatkat eri luonnonpuistojen välillä ovat kuitenkin sen verran pitkiä, että kannattaa harkita autonvuokrausta Länsi- ja Keski-Suomessa, jos haluat nähdä lomasi aikana niistä enemmän kuin yhden.

  Jos kuitenkin haluat säästää luontoa, jota olet menossa katsomaan, pääset paikan päälle myös julkisilla. Esimerkiksi Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoisissa, jonne pääsee bussilla muun muassa Helsingistä, Lahdesta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Majapaikkoja voi luonnonpuistojen kotipaikkakunnilla olla rajoitetusti, mutta hotelleja Länsi- ja Keski-Suomessa löytyy lähistöltäkin. Ennen kuin lähdet metsiin samoilemaan, kannattaa tulostaa luonnon- ja kansallispuistojen kartat verkosta kunkin puiston omalta verkkosivulta tai metsähallituksen retkikartta-sivustolta.

  Piilota

  Kohteen Länsi- ja Keski-Suomi parhaat hotellit

  Länsi- ja Keski-Suomi hotellit
  Länsi- ja Keski-Suomi hotellit

  Hotellit kohteessa Tampere

  Scandic Tampere City – kohteen Tampere hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Scandic Tampere City

  Hämeenkatu 1, Tampere - Kartta
   
   
  Perus ok hotelli ja aamupala. Aamupalalla palvelu aika tylyä ja lapset valittivat heille pedattua vuodesohvaa huonoksi nukkua, sen jouset painoivat selkää.
  Matkustaja
  Stockmann ja Tampereen tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aleksanterin kirkko ja …Lisää
  Cumulus City Koskikatu Tampere – kohteen Tampere hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Cumulus City Koskikatu Tampere

  Koskikatu 5, Tampere - Kartta
   
   
  Loistava aamupala ja loistava sijainti.................................
  Matkustaja
  Stockmann ja Tampereen tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Aleksanterin kirkko ja …Lisää
  Original Sokos Hotel Ilves – kohteen Tampere hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Original Sokos Hotel Ilves

  Hatanpään Valtatie 1, Tampere - Kartta
   
   
  "Hotelli lähellä Ratinan kenttää"
  Konsertti oli matkamme tarkoitus ja se toteutui loistavasti. Hotellissa kaikki ok. Sunnuntain aamiaskattaus oli huono kokemus. Menimme klo 10 aikaan aamiaisella. Useat ruuat olivat loppu ja niitä tuotiin hitaasti uusia tilalle tai ei ollenkaan. Pöydät hirveässä kunnossa. Mekin söimme sellaisessa neljän hengen "loosissa", jossa oli jo entuudestaan useamman ihmisen likaiset astiat, eikä niitä korjattu pois, vaikka jouduimme siihen istumaan, koska tilaa ei ollut muualla.
  Matkustaja
  Koskikeskus, Tampereen tuomiokirkko ja Aleksanterin kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä …Lisää

  Hotellit kohteessa Turku

  Best Western Hotel Seaport – kohteen Turku hotellit
  Rating: 3.0 Stars

  Best Western Hotel Seaport

  Toinen Poikkikatu 2, Turku - Kartta
   
   
  "Kiva hotelli lähellä satamaa"
  Vastaanotto ystävällinen. Huone tilava, siisti, kiva. Kahvia ja teetä huoneessa - capsulokeittimen käyttöohje olisi voinut olla tarkempi, mutta ehkä onnistuin käyttämään. Hotellin leikkitila lapsille erinomainen: kirjoja, leluja ja tilaa. Kuuloetäisyydellä aamiaispaikasta. Aamiaisella tv auki, ja lastenohjelmaa tuli - mikä erinomaista lapsen kanssa matkustaessa. Rauhallinen hotelli. Erinomainen aamiainen. Suihku välttävä, mutta kävihän siinä. Sentään suihkukoppi.
  Matkustaja paikasta Vantaa
  Turun satama ja Turun linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella hotellista. Wäinö …Lisää
  Naantali Spa Hotel – kohteen Naantali hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Naantali Spa Hotel

  Matkailijantie 2, Naantali - Kartta
   
   
  Erittäin hyvä tasoinen ja siisti kylpylähotelli kauniissa ympäristössä. Suosittelen varauksettomasti.
  Matkustaja
  Muumimaailma, Kultaranta ja Aurinko Golf sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Turun …Lisää
  Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku – kohteen Turku hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

  Linnankatu 32, Turku - Kartta
   
   
  Hyvällä paikalla oleva tasokas hotelli. Suosittelen.
  Matkustaja
  Wäinö Aaltosen museo ja Apteekkimuseo ja Qwenselin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä …Lisää

  Hotellit kohteessa Rovaniemi

  Scandic Rovaniemi – kohteen Rovaniemi hotellit
  Rating: 3.5 Stars

  Scandic Rovaniemi

  Koskikatu 23, Rovaniemi - Kartta
   
   
  Lordi-aukio, Arktikum ja Lappia-talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lapin yliopisto ja …Lisää
  Cumulus Resort Pohjanhovi – kohteen Rovaniemi hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  Cumulus Resort Pohjanhovi

  Pohjanpuistikko 2, Rovaniemi - Kartta
   
   
  Mukava hotelli hyvällä paikalla. Mukava hotelli hyvällä paikalla. Mukava hotelli hyvällä paikalla Mukava hotelli hyvällä paikalla. Mukava hotelli hyvällä paikalla. Mukava hotelli hyvällä paikalla
  Matkustaja
  Lordi-aukio, Arktikum ja Lappia-talo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lapin yliopisto ja …Lisää
  City Hotel – kohteen Rovaniemi hotellit
  Rating: 4.0 Stars

  City Hotel

  Pekankatu 9, Rovaniemi - Kartta
   
   
  "Hotelli ytimessä"
  Kaikki muuten ok, mutta ilmastoinnin puutteesta johtuen Takalan lämmin...
  Matkustaja
  Lordi-aukio, Arktikum ja Lappia-talo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lapin yliopisto ja …Lisää