Suosituimmat kaupungit – Pohjois-Suomi

Taskuopas: Pohjois-Suomi

Hotellit Pohjois-Suomessa: Pohjois-Suomi on jo pitkään ollut suosittu matkailukohde, ja sen suosio vain kasvaa vuosi vuodelta. Hotellivalikoima vastaa kysyntään seuraamalla kasvua. Pohjois-Suomesta löytyy monipuolisia matkailukohteita kaikentyyppisille matkaajille, niin kesä- kuin talvikaudellakin. Pohjois-Suomen alue on niin kansainvälisten kuin kotimaankin matkaajien suosiossa ja alueelta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa jokaiseen makuun.

Pohjois-Suomen alue on erityisen suosittua matkailuseutua talvisesongin aikaan, sillä alueen maasto mahdollistaa monenlaiset talviharrastukset. Pohjois-Suomi tunnetaankin maailmalla kauniista luonnostaan, josta on helppo nauttia ympäri vuoden. Expedia-palvelun kautta voi helposti tutustua Pohjois-Suomen alueen hotellitarjontaan. Alueelta löytyy erilaisia majoituspalveluita edullisista hotelleista luksushotelleihin. Expedia-palvelussa voi tutustua myös erilaisiin pakettimatkoihin Pohjois-Suomeen, joiden avulla kaikki matkajärjestelyt hoituu helposti ja nopeasti.

Aktiivilomailijan hotellit

Pohjois-Suomen alueelta löytyy runsaasti loistavia mahdollisuuksia aktiiviseen talvimatkailuun. Alueelta löytyy esimerkiksi lukuisia laskettelukeskuksia, joiden yhteydestä löytyy erilaisia hotelli- ja muita majoitusvaihtoehtoja. Erityisen suosittuja laskettelukohteita ovat Iso-Syöte, Ruka ja Vuokatti. Laskettelun lisäksi keskuksissa on mahdollista harrastaa myös muita talviurheilulajeja, kuten hiihtoa ja mäkihyppyä tai vaikka moottorikelkkailua. Lumisen kauden ulkopuolella keskuksissa on mahdollista harrastaa myös muunlaista liikuntaa.

Kesäaikaan erityisen suosittuja aktiivisen lomailun ajanvietteitä ovat vaeltaminen ja kalastus tai veneily. Alueella harrastetaan myös paljon metsästystä. Kalastukseen ja muun muassa melontaan suosittu kohde on Oulujärven alue lähellä Kajaania. Alueella on mahdollisuus sekä järjestettyihin melonta- ja kalastusretkiin että omatoimiseen matkailuun. Suosittuja vaelluskohteita ovat muun muassa Hiidenportin kansallispuisto sekä Tiilikkajärven kansallispuisto. Monet parhaista luontokohteista sijaitsevat suurimpien asutuskeskusten ulkopuolella hieman kauempana hotelleista, ja etäisyydet ovat muutenkin toisinaan varsin pitkiä, joten matkan ajaksi saattaa olla järkevää varata vuokra-auto Pohjois-Suomessa, jonka avulla paikasta toiseen siirtyminen on helppoa ja joustavaa. Auton varaaminen onnistuu kätevästi Expedian kautta muiden matkajärjestelyjen yhteydessä. Jos lomalla aikoo harrastaa esimerkiksi kalastusta tai metsästystä, kannattaa myös varmistaa, että kaikki tarvittavat luvat ja maksut ovat hoidettu ennen matkaan lähtöä.

Historiaa ja kulttuurinähtävyyksiä Pohjois-Suomessa

Pohjois-Suomen alueelta löytyy myös runsaasti erilaisia historiallisia nähtävyyksiä ja museoita, joille on helppo kulkea keskeisillä paikoilla sijaitsevien hotellien ansiosta. Erityisen suosittuja kohteita ovat muun muassa Kajaanin linnan rauniot, Hossan kalliomaalaukset sekä Oulun alueella sijaitseva arkeologinen matkailukeskus Kierikkikeskus, jossa pääsee tutustumaan Suomen esihistoriaan. Oulun alueelta löytyy myös erilaisia museoita, kuten Turkansaaren ulkomuseo, jossa on mahdollista tutustua lähemmin seudun vanhoihin elinkeinoihin, kuten esimerkiksi tervanpolttoon. Oulun taidemuseossa pääsee tutustumaan erilaisiin vaihtuviin näyttelyihin, ja Oulun yliopiston alaisuudessa toimii myös suositut eläinmuseo ja kasvitieteellinen puutarha. Kajaanissa sijaitsee myös suosittu taidemuseo sekä maakuntamuseo.

Lentoja Pohjois-Suomeen on muualta Suomesta sekä Kajaaniin että Ouluun. Kulttuurinnälkäiselle Pohjois-Suomeen matkaavalle ne ovatkin oivia tukikohtia eri nähtävyyksien kiertelyyn. Sekä Oulussa että Kajaanissa on tarjolla paljon erilaisia hotellivaihtoehtoja edullisista hotelleista luksushotelleihin. Erityisesti Oulun alueella järjestetään myös paljon erilaisia kulttuuri- ja musiikkitapahtumia. Matkustettaessa Pohjois-Suomeen tiettyä tapahtumaa varten on hyvä varata hotellimajoitus hyvissä ajoin, sillä suosittujen tapahtumien ja festivaalien aikaan hotellit voivat täyttyä nopeasti.

Koko perheen hotellit

Pohjois-Suomen alueelta löytyy paljon touhuttavaa myös lapsiperheille. Erityisesti Oulussa ja sen lähistöllä on tarjolla paljon erilaisia koko perheen aktiviteetteja, ja Oulun majoitustarjonnasta löytyy myös perheystävällisiä hotelleja. Lapsiperheiden keskuudessa suosittuja matkailukohteita Oulun seudulla ovat muun muassa Tiedekeskus Tiedemaa sekä monipuolinen aktiviteetti- ja tapahtumakeskus SuperPark. Lisäksi Pohjois-Suomen alueelta löytyy erilaisia kylpylähotelleja, joissa on mahdollista viettää mukava viikonloppu perheen kesken tai rentouttava lomapäivä vaikka itsekseenkin.

Hotellivaraus Pohjois-Suomessa

Etsi itsellesi sopivia hotelleja Pohjois-Suomessa. Meillä on sinulle sopiva hotelli, halusitpa sitten yöpyä luksushotellissa tai halvassa hotellissa Pohjois-Suomessa. Voit käyttää hakutyökalujamme parhaan hotellin löytämiseen:

  • Käytä karttaamme löytääksesi itsellesi sopivan hotellin Pohjois-Suomessa.
  • Käytä suodattimia valitaksesi tietyn alueen, palvelut tai hotelliketjun. Voit myös valita hotellin tähtiluokituksen, yksinkertaisista yhden tähden hotelleista aina viiden tähden luksushotelleihin asti.
  • Anna matkustuspäiväsi nähdäksesi parhaimmat tarjouksemme ja halvimmat hotellimme Pohjois-Suomessa haluaminasi päivinä.
false