Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Uusi juutalainen hautausmaa

Kunnioita toisessa maailmansodassa tapettujen juutalaisperheiden muistoa tai tutkiskele Krakovan kuuluisien asukkaiden hautakiviä kaupungin ainoalla yhä käytössä olevalla juutalaisella hautausmaalla. 

Uudella juutalaisella hautausmaalla on yli 10 000 hautakiveä. Vuonna 1800 perustettu hautausmaa on ollut siitä asti merkittävien rabbien, taiteilijoiden ja poliitikkojen viimeinen leposija. Kuljeskele hautakivien keskellä ja lue holokaustissa henkensä menettäneille perheille omistettuja muistokirjoituksia.

Hautausmaa sijaitsee 4,5 hehtaarin suuruisella alueella. Krakovassa on asunut viimeisten 200 vuoden aikana lukuisia kuuluisia ja merkittäviä juutalaisia, joista lähes kaikki on haudattu tänne. Tarkastele hautakiveä, johon on kaiverrettu rabbin ja parlamentin jäsenen Ozjasz Thonin nimi. Myös romanttisen aikakauden taidemaalarin Maurycy Gottliebin hautakivi löytyy täältä.

Astuttuasi sisään hautausmaan pääportista näet suuren muistomerkin, joka on omistettu holokaustissa henkensä menettäneille ihmisille. Eri puolilla hautausmaata on useita hautakiviä, jotka on omistettu kokonaisille perheille, jotka tapettiin toisessa maailmansodassa.

Kuljeskele vanhojen ja murenevien hautakivien keskellä kulkevilla kapeilla poluilla. Hautausmaalla on lukuisia modernimman näköisiä hautakiviä, sillä saksalaiset joukot häpäisivät suuren osan alkuperäisestä hautausmaasta toisessa maailmansodassa. Sotilaat käyttivät useita hautakiviä teiden päällystämiseen ja myivät kaikki arvokkaat materiaalit. Hautausmaa entisöitiin vuonna 1957. Voit nähdä hautausmaata ympäröivässä muurissa palasia talteen otetuista ja sementtiin sekoitetuista rikkinäisistä hautakivistä.

Kesäkuukausina viiniköynnökset ja lehdet peittävät hautausmaan puut, kun taas talvella satava lumi antaa hautausmaalle vakavamman ilmeen.

Uudelle juutalaiselle hautausmaalle on vapaa pääsy. Hautausmaa on suljettu lauantaisin ja juutalaisina juhlapyhinä. Ota huomioon, että vierailijoiden on peitettävä päänsä, joten ota mukaan hattu tai poimi sisäänkäynniltä paperihattu. Hautausmaa sijaitsee Kazimierzin juutalaisessa kaupunginosassa Krakovan keskustan kaakkoispuolella. Perille pääset junalla.


Alueen Juutalainen hautausmaa opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 460 majoitusliikettä kohteen Juutalainen hautausmaa lähellä
Betmanowska Main Square Residence 78 €
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakova
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Meripihkamuseo, St. Mary's Basilica (kirkko) ja Sukiennice (renessanssin ajan kauppahalli) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Raatihuoneen torni ja Rynek Glowny (päätori) ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.

  Metropolitan Boutique Hotel 62 €
  Metropolitan Boutique Hotel

  Metropolitan Boutique Hotel

  ul. Berka Joselewicza 19, Krakova, Lesser Poland
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Vanha synagoga ja Galician juutalaismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Rynek Glowny (päätori) ja Wawelin linna ovat myös 2 kilometrin päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 18 minuutin kävelymatkan päässä.

   PURO Kraków Kazimierz 68 €
   PURO Kraków Kazimierz

   PURO Kraków Kazimierz

   ul. Halicka 14a, Krakova
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Galician juutalaismuseo, Vanha synagoga ja Juutalainen hautausmaa sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Oskar Schindlerin tehdas ja St. Mary's Basilica (kirkko) ovat myös 2 kilometrin päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 23 minuutin kävelymatkan päässä.

    Radisson Blu Hotel, Krakow 73 €
    Radisson Blu Hotel, Krakow

    Radisson Blu Hotel, Krakow

    17, Straszewskiego Street, Krakova, Lesser Poland
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Filharmonia Krakowska (konserttisali), Collegium Maius (historiallinen rakennus) ja Rynek Glowny (päätori) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Raatihuoneen torni ja Sukiennice (renessanssin ajan kauppahalli) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 18 minuutin kävelymatkan päässä.

     Galaxy Hotel 83 €
     Galaxy Hotel

     Galaxy Hotel

     ul. Gesia 22a, Krakova, Lesser Poland
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Cracovia Business Center, Galician juutalaismuseo ja Vanha synagoga sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Oskar Schindlerin tehdas ja Juutalainen hautausmaa ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 25 minuutin kävelymatkan päässä.

      Sheraton Grand Krakow 88 €
      Sheraton Grand Krakow

      Sheraton Grand Krakow

      Ul. Powisle 7, Krakova, Lesser Poland
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Krakowski Teatr Scena STU -teatteri ja Smok Wawelskin patsas sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Lasimaalausmuseo ja Plantyn puisto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 24 minuutin kävelymatkan päässä.

       INX Design Hotel 63 €
       INX Design Hotel

       INX Design Hotel

       Ul. Starowislna 91, Krakova
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Galician juutalaismuseo ja Vanha synagoga sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Oskar Schindlerin tehdas ja Juutalainen hautausmaa ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 24 minuutin kävelymatkan päässä.

        Privilege Suites 68 €
        Privilege Suites

        Privilege Suites

        Kupa 6, Krakova
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Izaakin synagoga, Vanha synagoga ja Juutalainen hautausmaa sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Galician juutalaismuseo ja Wawelin linna ovat myös 2 kilometrin päässä. Krakow Glownyn asema sijaitsee 21 minuutin kävelymatkan päässä.