Kuninkaallinen palatsi

Pääset nauttimaan harvinaisesta palatsiympäristöstä ja ihailemaan kuninkaanlinnaa myös ulkopuolelta Brysselin puiston puolelta. Saatat jopa nähdä Belgian kuninkaan ja kuningattaren.

Belgian kuningas ja kuningatar asuvat Brysselin keskustan pohjoispuolella sijaitsevassa linnassaan, mutta työskentelevät kuninkaallisessa palatsissa. Belgian kuninkaalliset ovat tervehtineet kansaa 1800-luvulta lähtien vielä nykyäänkin käytössä olevan palatsin ovilta. Suurimman osan vuodesta vierailijat pääsevät näkemään palatsin vain kauempaa. Kesällä se avaa ovensa yleisölle. Tutustu sen moniin suuriin huoneisiin ja ihaile koristeellista arkkitehtuuria, jonka alkuunpanijana toimi "Belgian härkä", kuningas Leopold II. Käynti palatsissa auttaa keskeisesti ymmärtämään Belgian kuningashuoneen historiaa, ja se tarjoaa harvinaisen kurkistuksen kuninkaan ja kuningattaren päivittäiseen elämään.

Pääset palatsiin kulkemalla Brysselinpuiston poikki. Rönsyilevän puutarhan ympärillä on eräitä kaupungin tärkeimmistä rakennuksista. Voit ottaa kuvia puiston keskiosien näkymistä. Kun lähestyt palatsia, näet sen vaikuttavan julkisivun. Kuningas Leopold II, jonka mielestä palatsi oli liian pieni hänen kokoiselleen kuninkaalle, muutti sen sisäosia 1800-luvun lopulla. Veistokset esittelevät teollisuutta ja maataloutta pienen puutarhan taustalla. Kuvia kannattaa ottaa puistosta käsin.

Joka kesä palatsi avaa ovensa upeiden sisäosien esittelyä varten. Pääset kulkemaan suurissa saleissa, juhlatiloissa ja kokoustiloissa ja tutustumaan samalla Belgian kuningashuoneen historiaan. Taiteesta pitäville avautuu harvinainen mahdollisuus nähdä neljän Belgian arvostetuimman nykytaiteilijan töitä. Jan Fabren teos "Heaven of Delight" sisältää yli miljoona thaimaalaista jalokuoriaisen siipeä. Dirk Braeckmanin mustavalkoisten muotokuvien sarja esittää kuningas Albert II:ta ja kuningatar Paolaa. 

Brysselin kuninkaallinen palatsi sijaitsee keskustan itäpuolella, ja sinne pääsee sekä autolla että metrolla. Alueella on runsaasti pysäköintitilaa kohtuulliseen hintaan. Kuninkaallisessa palatsissa voi käydä päivittäin ympäri vuoden paitsi kesämaanantaisin, jolloin linna on suljettu. Linnaan ei ole pääsymaksua.


Tutustu kohteeseen Bryssel (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Kuninkaallinen palatsi


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Kuninkaallinen palatsi

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Kuninkaallinen palatsi