Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Kuninkaallinen palatsi

Pääset nauttimaan harvinaisesta palatsiympäristöstä ja ihailemaan kuninkaanlinnaa myös ulkopuolelta Brysselin puiston puolelta. Saatat jopa nähdä Belgian kuninkaan ja kuningattaren.

Belgian kuningas ja kuningatar asuvat Brysselin keskustan pohjoispuolella sijaitsevassa linnassaan, mutta työskentelevät kuninkaallisessa palatsissa. Belgian kuninkaalliset ovat tervehtineet kansaa 1800-luvulta lähtien vielä nykyäänkin käytössä olevan palatsin ovilta. Suurimman osan vuodesta vierailijat pääsevät näkemään palatsin vain kauempaa. Kesällä se avaa ovensa yleisölle. Tutustu sen moniin suuriin huoneisiin ja ihaile koristeellista arkkitehtuuria, jonka alkuunpanijana toimi "Belgian härkä", kuningas Leopold II. Käynti palatsissa auttaa keskeisesti ymmärtämään Belgian kuningashuoneen historiaa, ja se tarjoaa harvinaisen kurkistuksen kuninkaan ja kuningattaren päivittäiseen elämään.

Pääset palatsiin kulkemalla Brysselinpuiston poikki. Rönsyilevän puutarhan ympärillä on eräitä kaupungin tärkeimmistä rakennuksista. Voit ottaa kuvia puiston keskiosien näkymistä. Kun lähestyt palatsia, näet sen vaikuttavan julkisivun. Kuningas Leopold II, jonka mielestä palatsi oli liian pieni hänen kokoiselleen kuninkaalle, muutti sen sisäosia 1800-luvun lopulla. Veistokset esittelevät teollisuutta ja maataloutta pienen puutarhan taustalla. Kuvia kannattaa ottaa puistosta käsin.

Joka kesä palatsi avaa ovensa upeiden sisäosien esittelyä varten. Pääset kulkemaan suurissa saleissa, juhlatiloissa ja kokoustiloissa ja tutustumaan samalla Belgian kuningashuoneen historiaan. Taiteesta pitäville avautuu harvinainen mahdollisuus nähdä neljän Belgian arvostetuimman nykytaiteilijan töitä. Jan Fabren teos "Heaven of Delight" sisältää yli miljoona thaimaalaista jalokuoriaisen siipeä. Dirk Braeckmanin mustavalkoisten muotokuvien sarja esittää kuningas Albert II:ta ja kuningatar Paolaa. 

Brysselin kuninkaallinen palatsi sijaitsee keskustan itäpuolella, ja sinne pääsee sekä autolla että metrolla. Alueella on runsaasti pysäköintitilaa kohtuulliseen hintaan. Kuninkaallisessa palatsissa voi käydä päivittäin ympäri vuoden paitsi kesämaanantaisin, jolloin linna on suljettu. Linnaan ei ole pääsymaksua.


Alueen Kuninkaallinen palatsi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 571 hotellia lähellä kohdetta Kuninkaallinen palatsi
66 €
Bedford Hotel & Congress Centre

Bedford Hotel & Congress Centre

Rue Du Midi 135, Brussels
3,7
/ 5 (1 116 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Manneken Pis ja La Grand Place sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Notre Dame du Sablon ja Pyhän Mikaelin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

65 €
Motel One Brussels

Motel One Brussels

Rue Royale 120, Brussels
4,3
/ 5 (184 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Congreskolom ja Pyhän Mikaelin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Belgisch Stripcentrum ja Soitinmuseo – Old England -rakennus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

104 €
Hotel Metropole

Hotel Metropole

31 Place de Brouckere, Brussels
4,1
/ 5 (1 207 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

City 2, Library of the National Bank of Belgium ja St. Catherinen aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Jeanneke Pis ja La Grand Place ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

103 €
Warwick Brussels

Warwick Brussels

Rue Duquesnoy 5-7, Brussels
4,1
/ 5 (898 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Galeries Royales Saint-Hubert -ostosarkadi, La Grand Place ja Manneken Pis sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Mikaelin katedraali ja Soitinmuseo – Old England -rakennus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

112 €
The Hotel

The Hotel

38 Boulevard de Waterloo, Brussels
4,5
/ 5 (323 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Egmontin palatsi, Place du Petit Sablon ja Notre Dame du Sablon sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Place du Grand Sablon ja Brysselin oikeuspalatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

99 €
Novotel Brussels off Grand'Place

Novotel Brussels off Grand'Place

120 Rue Du Marche Aux Herbes, Brussels
4,3
/ 5 (512 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Galeries Royales Saint-Hubert -ostosarkadi ja La Grand Place sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Manneken Pis ja Pyhän Mikaelin katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

2GO4 Quality Hostel Brussels City Center

2GO4 Quality Hostel Brussels City Center

Emile Jacqmainlaan 99, Brussels
2.0 kautta 5.0

City 2, Belgisch Stripcentrum ja La Grand Place sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Pyhän Mikaelin katedraali ja Manneken Pis ovat myös 2 kilometrin päässä.

67 €
ibis Brussels off Grand Place

ibis Brussels off Grand Place

Rue du Marché aux Herbes 100, Brussels
3,9
/ 5 (214 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Galeries Royales Saint-Hubert -ostosarkadi ja La Grand Place sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Mikaelin katedraali ja Manneken Pis ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.