Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Valitse omasi yli miljoonastalennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta


Matkat – Kuopio

Saarista koostuva Itä-Suomen suurin kaupunki on suosittu matkakohde. Vehreässä kaupungissa loma sujuu niin luontoaktiviteettien kuin perinneruokienkin parissa.

Kallaveden rannalla Järvi-Suomessa sijaitseva Kuopio on erityinen paikka, sillä suuri osa kaupungista rakentuu saarista. Tämä tarjoaa oivan ympäristön aktiviteeteille vehreässä luonnossa rikkaaseen kasvistoon ja eläimistöön tutustuen. Kulttuuritarjonta on monipuolinen, ja erilaisia festivaaleja järjestetään ympäri vuoden. Kaupungissa on myös paljon nähtävyyksiä ja vanhoja rakennuksia. Kaupunkiloma Kuopiossa tarjoaakin monipuolisesti tekemistä ja nähtävää jokaiseen makuun.

Asutusta Kuopion alueella on ollut jo tuhansia vuosia, mutta nykyinen Kuopion kaupunki on perustettu vuonna 1775. Kaupungissa on jäljellä useita 1700- ja 1800-lukujen rakennuksia, joissa kannattaa matkan aikana käydä. Vieraile esimerkiksi Kuopion korttelimuseossa, jonka muodostaa 11 vanhaa puutaloa ja jonka vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvun lopulta. Kuopiossa on myös Minna Canthin kotitalo, ja lisäksi vanhaa arkkitehtuuria edustaa myös C. L. Engelin suunnittelema Kuopion Lyseon lukio. Kaupungissa on myös useita hienoja kirkkoja, kuten Kuopion tuomiokirkko ja ortodoksinen Pyhän Nikolaoksen katedraali.

Kaupungin monipuolinen kulttuuri tarjoaa laajalti nähtävää ja koettavaa. Yksi tunnetuimmista tapahtumista on ehdottomasti Kuopio Tanssii ja Soi, joka on Pohjoismaiden vanhin tanssifestivaali. Viikon aikana nähdään runsaasti toinen toistaan hienompia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Hieman toisenlaista menoa nähdään Kuopion viinijuhlilla, joiden teemamaa vaihtuu vuosittain. Viinien lisäksi esittelyssä on myös kyseisen maan ruokia, musiikkia ja kulttuuria. Hotelli kannattaa varata hyvissä ajoin näiden juhlien aikaan. Lisäksi eri museot, kuten Kuopion museo, sekä teatterit tarjoavat kulttuurielämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

Kuopion toria kutsutaan leikkimielisesti ”Mualiman navaksi”, ja se onkin yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Torilta voi ostaa Savon perinneruokaa kalakukkoa, jota ilman Kuopion matka ei olisi täydellinen. Tätä perinneherkkua saa myös viehättävästä kauppahallista, joka on vierailun arvoinen. Torin liepeillä sijaitsee myös Pikku-Pietarin torikuja, jonka pikkupuodeissa myydään erilaisia käsi- ja taideteollisuustuotteita sekä lahjatavaroita. Kuopiossa päivää voi viettää siis myös ostosten parissa!

Laajaan järviverkostoon kuuluvan Kuopion ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset. Lähde aktiviteettien pariin Puijon urheilu- ja ulkoilualueelle ja ihaile huikeita maisemia Puijon tornista, joka on alueen tärkein maamerkki. Kesällä lukuisat uimarannat houkuttelevat paistattelemaan päivää järven rannalle, ja talvella taas voit lähteä järvelle esimerkiksi pilkkimään tai hiihtämään. Laskettelukin onnistuu lähistön hyvissä hiihtokeskuksissa.

Kuopioon on erinomaiset liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi matka Helsingistä Kuopioon kestää lentäen alle tunnin, junalla noin 5 tuntia.
Kuopioon suuntaavat kaupunkilomalle niin kulttuurinystävät kuin herkkusuutkin, ja sen ympäristössä on myös lukuisia hienoja päiväretkikohteita esimerkiksi lapsiperheille. Monipuolinen kaupunki onkin syystä matkailijoiden suosiossa.


Alueen Kuopio opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 50 hotellia kohteessa Kuopio
109 €
Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Minna Canthin Katu 16, Kuopio
4,1
/ 5 (185 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Kuopion tuomiokirkko, Valkeisenlampi ja Kuopion jäähalli ovat 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantakatua sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Kuopion yliopisto ja Puijontorni ovat myös 3 kilometrin päässä.

84 €
Cumulus City Station Kuopio

Cumulus City Station Kuopio

Puijonkatu 32, Kuopio
3,7
/ 5 (727 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Kuopion tuomiokirkko ja Kuopion jäähalli sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Valkeisenlampi ja Puijontorni ovat myös 3 kilometrin päässä.

100 €
Cumulus City Centre Kuopio

Cumulus City Centre Kuopio

Haapaniemenkatu 22, Kuopio
4,3
/ 5 (676 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Kuopion tuomiokirkko ja Kuopion jäähalli sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Valkeisenlampi ja Kuopion yliopisto ovat myös 3 kilometrin päässä.

100 €
Spa Hotel Kunnonpaikka

Spa Hotel Kunnonpaikka

Jokiharjuntie 3, Vuorela
3,8
/ 5 (124 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Puijontorni, TarinaGolf ja Valkeisenlampi sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä lähellä rinteitä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. Kuopion tuomiokirkko ja Kuopion yliopisto ovat myös 15 kilometrin päässä.

80 €
Rauhalahti Hostel

Rauhalahti Hostel

Katiskaniementie 8, Kuopio
3,8
/ 5 (15 arvostelua)
2.5 kautta 5.0

Rauhalahden savusauna on 0,3 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hostellista. Valkeisenlampi ja Kuopion yliopisto sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Kuopion jäähalli sijaitsee 4,7 kilometrin päässä.

81 €
Hotel Jahtihovi

Hotel Jahtihovi

Snellmaninkatu 23, Kuopio
3,7
/ 5 (191 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Kuopion tuomiokirkko ja Kuopion jäähalli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Puijontorni sijaitsee 3,1 kilometrin päässä.

107 €
Scandic Kuopio

Scandic Kuopio

Satamakatu 1, Kuopio
4,1
/ 5 (339 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Kuopion tuomiokirkko, Valkeisenlampi ja Kuopion jäähalli 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Kuopion yliopisto ja Puijontorni ovat myös 5 kilometrin päässä.

97 €
Finlandia Hotel Isovalkeinen

Finlandia Hotel Isovalkeinen

Majaniementie 2, Kuopio
3,3
/ 5 (58 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Puijontorni on 3,6 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. Kuopion tuomiokirkko ja Valkeisenlampi sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Kuopion yliopisto ja Kuopion jäähalli ovat myös 10 kilometrin päässä.

Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

Parhaat lentotarjoukset

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.