Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Mininin ja Požarskin muistomerkki

Tutustu Puolan joukoista vuonna 1612 saavutetun voiton kunniaksi Punaiselle torille pystytetyn kuuluisan veistoksen historiaan.

Mininin ja Požarskin muistomerkki saattaa näyttää tutulta, mutta et todennäköisesti tunne sen taustalla olevaa vaikuttavaa tarinaa. Veistos esittää kahta miestä, ruhtinas Dmitri Požarskia ja teurastajaa nimeltä Kuzma Minin. He olivat ratkaisevan tärkeässä asemassa puolalaisten hyökkäyksen torjumisessa. Tällä Venäjän vallan jatkuvuutta symboloivalla veistoksella voit tutustua sen esittämän kahden miehen historiaan.

Kuvanveistäjä Ivan Martoksen veistämä veistos pystytettiin Punaiselle torille vuonna 1818, vaikka veistoksen taustalla olevat tapahtumat tapahtuivat jo paljon aiemmin vuonna 1612. Puolalaiset hyökkäsivät Venäjän joukkoja vastaan 1600-luvun alussa, mutta venäläiset johtajat Minin ja Požarski johtivat joukkonsa voittoon. Kiinnitä huomiota siihen, miten veistos on asemoitu aukiolle. Veistos sijaitsi aiemmin aukion keskellä, mutta se siirrettiin kommunistien kokoontumisten tieltä aukion laidalle.

Muistomerkki sijaitsee nykyisin Pyhän Vasilin katedraalin edustalla. Noin yhdeksän metriä korkea muistomerkki näkyy hyvin joka puolelle aukiota. Tarkastele muistomerkin reliefejä, jotka kuvaavat Mininin ja Požarskin tarinan vaiheita. Niihin kuuluu muun muassa Novgorodin miesten tarjoaminen sotilaiksi ja puolalaisten yritys paeta voittoisien venäläisten kynsistä. Kiveen on kaiverrettu venäjänkielinen kaiverrus. Se tarkoittaa "kansalaiselle Minin ja prinssi Požarskille, kiitolliselta Venäjältä".

Kohota katseesi ja ihaile veistoksen keskellä olevaa kahta miestä. Tilanteessa teurastaja Minin on luovuttamassa miekan Požarskille. Minin osoittaa Kremlin suuntaan mutta katsoo tarkkaavaisesti toveriaan. Požarski katsoo puolestaan kaukaisuuteen ja pitelee samalla Jeesuksen kuvalla varustettua kilpeä.

Mininin ja Požarskin muistomerkki sijaitsee Punaisella torilla, jossa on myös useita muita Moskovan päänähtävyyksiä, kuten Kremlin poliittisen vallan linnake ja Leninin mausoleumi. Punaiselle torille pääset matkustamalla metrolla Ploštšad Revoljutsiin asemalle.


Alueen Mininin ja Pozharskyn muistomerkki opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 895 majoitusliikettä kohteen Mininin ja Pozharskyn muistomerkki lähellä
Hotel Metropol Moscow 187 €
Hotel Metropol Moscow

Hotel Metropol Moscow

2 Teatralny Proezd, Moskova
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Maly-teatteri ja Bolšoi-teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. TsUM — keskustavaratalo ja Vallankumouksen aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Teatralnajan asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ploštšad Revoljutsiin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  President-Hotel 80 €
  President-Hotel

  President-Hotel

  B. Yakimanka 24, Moskova
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Uusi Tretyakovin galleria - modernin taiteen museo, Tretjakovin galleria ja Vapahtaja Kristuksen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puškinin taidemuseo ja Moskovan Kreml ovat myös 2 kilometrin päässä. Poljankan asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Oktjabrskajan asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow 168 €
   Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow

   Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow

   15/1 Mokhovaya Street, bld. 1, Moskova
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Bolšoi-teatteri, Punainen tori ja Valtion historiallinen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Leninin mausoleumi ja Kremlin asehuone ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Teatralnajan asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Borovitskajan asema 11 minuutin kävelymatkan päässä.

    Matreshka Hotel 44 €
    Matreshka Hotel

    Matreshka Hotel

    Teatralniy Proezd, 3, Bld. 3, Moskova, Moscow
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Bolšoi-teatteri, Valtion historiallinen museo ja Leninin mausoleumi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Moskovan Kreml ja Pyhän Vasilin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Teatralnajan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Ploštšad Revoljutsiin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Baltschug Kempinski Moscow 204 €
     Hotel Baltschug Kempinski Moscow

     Hotel Baltschug Kempinski Moscow

     Ul. Balchug 1, Moskova
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Zarjadjen puisto, Moskovan Kreml ja Punainen tori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tretjakovin galleria ja Pyhän Vasilin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Novokuznetskajan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tretjakovskajan asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Ritz-Carlton, Moscow 407 €
      The Ritz-Carlton, Moscow

      The Ritz-Carlton, Moscow

      Tverskaya Street 3, Moskova
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Bolšoi-teatteri ja TsUM — keskustavaratalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Moskovan Kreml ja Manezh-aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Ohotnyi rjadin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Teatralnajan asema 12 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Savoy Moscow 178 €
       Hotel Savoy Moscow

       Hotel Savoy Moscow

       3/6, bld.1, Rozhdestvenka Street, Moskova
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuznetsky Most ja Bolšoi-teatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Valtion historiallinen museo ja Moskovan Kreml ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kuznetski Mostin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Lubjankan asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Marriott Moscow Grand Hotel 85 €
        Marriott Moscow Grand Hotel

        Marriott Moscow Grand Hotel

        26/1, Tverskaya Street, Moskova
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tšaikovski-konserttitalo, Valtion historiallinen museo ja Bolšoi-teatteri sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Moskovan Kreml ja Leninin mausoleumi ovat myös 3 kilometrin päässä. Majakovskajan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Tverskajan asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.