Palatinus-kukkula

Matkaopas
Palatinus-kukkula joka esittää kaupunki

Näe paikka, josta yksi maailman suurimmista valtakunnista on saanut alkunsa, ja tutustu upeiden palatsien raunioihin, ylellisiin asuinrakennuksiin ja hurmaaviin puutarhoihin.

Palatinus-kukkula on yksi Rooman kuuluisista seitsemästä kukkulasta. Arvellaan, että Romulus perusti Rooman juuri tälle kukkulalle, josta tuli Rooman valtakunnan aikana eliitin asuinalue. Nykyisin kukkulalla on joukko kiehtovia roomalaisia raunioita. Tutustu kerran niin loisteliaiden asumusten ja palatsien jäännöksiin tällä mielikuvitusta kutkuttavalla paikalla.

Tutki jäljelle jääneitä osia Stadionista, joka kuului vanhaan keisarilliseen kokonaisuuteen. Keisarit käyttivät tätä suorakulmaista yksityisstadionia urheiluun ja erilaisiin tapahtumiin. Ovaalinmuotoista pelialuetta ympäröivät korkeat muurit.

Stadionin vieressä on Arcate Severiane. Joukko leveitä kivikaaria rakennettiin helpottamaan keisarillisen rakennuskokonaisuuden laajentamista.

Poikkea Museo Palatinoon tutustumaan muinaisjäännöksiin ja ohita Domus Flavia, jota käytettiin Rooman valtiollisena kokoontumispaikkana. Kuljeskele heinikkoisella pihalla, jossa ovat edelleen nähtävissä kaiverretun kahdeksankulmaisen suihkulähteen perustukset. Arvellaan, että pihaa on aiemmin ympäröinyt valtaistuinsali ja pitkä juhlahuoneisto.

Muista käydä myös keisari Augustuksen ja hänen vaimonsa Livian asumuksissa, jotka sijaitsevat Domus Flavian luoteispuolella. Ne ovat Palatinus-kukkulan parhaiten säilyneet rakennukset, ja niissä on esillä eloisia freskoja, jotka kuvaavat mytologisia tapahtumia ja mystisiä maisemia.

Poikkea myös idyllisiin Farnesen puutarhoihin, jotka sijaitsevat aivan Forum Romanumin takana. Kasvitieteelliset puutarhat rakennettiin 1500-luvulla ensimmäiseltä vuosisadalta peräisin olevan Tiberiuksen palatsin paikalle, ja alueella on tehty kaivauksia vuosien ajan. Kiipeä renessanssityylisten lintuhuoneiden päälle nauttimaan Forum Romanumin yli avautuvista kaupunkinäkymistä.

Palatinus-kukkulalle pääsee ajamalla metrolla Colosseo-asemalle tai bussilla Via dei Fori Imperialiin. Palatinus-kukkulan pääsyliput sisältävät sisäänpääsyn Forum Romanumille ja Colosseumiin. Paikka on avoinna joka päivä. Tarkista aukioloajat etukäteen, sillä ne saattavat vaihdella.

Discover neighborhoods in Palatinus-kukkula

Il Monastero Collection
Il Monastero Collection
Via dei cerchi 87, Rooma
Hinta on 147 € per yö ajalle 26. lokak. viiva 26. lokak.
Forum Romanum, Colosseum ja Pantheon sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä aamiaismajoituksesta. Piazza Navona ja Fontana di Trevi ovat myös 2 kilometrin päässä. ...
4.6/5Wonderful! (38 arvostelua)
Amazingly historic
"A wholly unique, jaw dropping location. The building and the courtyard are enchanting. It doesn’t feel like a hotel. It’s more like a room in a museum. Wonderful staff. A truly memorable experience and ideally situated for exploring Rome."

Arvosteltu 8.9.2020

Il Monastero Collection
47 Boutique Hotel
47 Boutique Hotel
4 out of 5
Via Luigi Petroselli 47, Rooma, RM
Hinta on 225 € per yö ajalle 17. lokak. viiva 17. lokak.
Totuuden suu ja Tiber Island sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Fori Imperiali ...
4.6/5Wonderful! (986 arvostelua)
Erinomainen hotelli ja palvelu
"Hotelli oli erittäin siisti, mielyttävä, toimiva ja hyvällä paikalla. Henkilökunta oli todella ystävällistä, auttavaista ja ymmärtäväistä matkaan liittyneiden muiden haasteiden vuoksi. Voin lämpimästi suositella tätä hotellia."

Arvosteltu 27.9.2020

47 Boutique Hotel
Kolbe Hotel Rome
Kolbe Hotel Rome
4 out of 5
Via di San Teodoro 48, Rooma, RM
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 184 € per yö ajalle 2. lokak. viiva 2. lokak.
Forum Romanum, Totuuden suu ja Piazza del Campidoglio (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Circus Maximusin areena ...
4.4/5Excellent! (966 arvostelua)
"Rauhallinen, siisti ja sijainti erinomainen. Huone oli tilava ja ilmastointi toimi hyvin."

Arvosteltu 14.6.2019

Kolbe Hotel Rome
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Rhinoceros
Rhinoceros
Via del Velabro 9, Rooma
Hinta on 284 € per yö ajalle 29. syysk. viiva 29. syysk.
Rooman suuri synagoga, Circus Maximusin areena ja Colosseum sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Neron kultainen talo (Domus Aurea) ja Via ...
4.7/5Exceptional! (11 arvostelua)
"좋은 위치와 너무 좋은 컨디션"

Arvosteltu 8.12.2019

Rhinoceros
Palazzo al Velabro
Palazzo al Velabro
4 out of 5
Via Del Velabro 16, Rooma, RM
Totuuden suu ja Forum Romanum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. Piazza del Campidoglio (aukio) ja Musei Capitolini ovat myös 10 ...
4.3/5Excellent! (386 arvostelua)
Having sijaittu hotellli Sivan Palantinon vieressä
"Sijainti oli paras. Ei tarvinnut käyttää bussi/metrolippua kertaakaan, kun kävelemällä pääsee joka paikkaan. Jalat olivat kyllä muusina päivä lopussa aina."

Arvosteltu 15.4.2017

Palazzo al Velabro
Elegant Apartment Behind The Colosseum
Elegant Apartment Behind The Colosseum
Via Dei Foraggi 83, Rooma
Forum Romanum, Musei Capitolini ja Piazza del Campidoglio (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Piazza Venezia ja Circus ...
3.5/5Good! (2 arvostelua)
Room a little bit far from bus station,metro.
"It's behind colossium but you need to walk about 10 min."

Arvosteltu 12.12.2016

Elegant Apartment Behind The Colosseum
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Palatinus-kukkula