Tärkeää: Tässä kohteessa voi olla voimassa COVID-19-matkarajoituksia, kuten erityisiä rajoituksia majoitukselle. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

PariisiRanska

Ranskan romanttinen pääkaupunki tarjoaa sekä pieniä iloja että ylellistä luksusta –iltapäiväpiknikistä Luxembourgin puistossa prameaan iltaan oopperassa.

Aitoon ranskalaiseen tapaan Pariisissa yhdistyvät sekä klassinen eleganssi että moderni elämäntapa. Tee matka tähän eurooppalaiseen kulttuurikaupunkiin ja vietä ikimuistoinen kaupunkiloma. Pariisin klassisia maamerkkejä ovat Notre Damen katedraali, Riemukaari ja Eiffel-torni. Modernia arkkitehtuuria puolestaan edustaa esimerkiksi La Défensen kaupunginosa.

Kaupunki on jaettu 20 piiriin, jotka alkavat spiraalimaisesti kaupungin keskustasta ja jatkuvat myötäpäivään kohti kaupungin laitoja. Myös Seine-joki jakaa Pariisin kahteen osaan: eteläisen puolen niin kutsuttuun vasempaan rantaan ja pohjoisen puolen oikeaan rantaan. Pariisin jokaisella alueella on omat tunnusomaiset piirteensä. Le Marais on parhaiten tunnettu keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan, tunnelmallisista viinibaareistaan ja monikulttuurisesta asukaskunnastaan. Luxembourgissa on vanhan ajan charmia ja viehättäviä puutarhoja, ja se sijaitsee lähellä ylellistä St-Germain-des-Prés'n kaupunginosaa. Montmartre puolestaan on tunnettu mukulakivikaduista, Moulin Rouge -teatterista ja upeasta Sacré Cœurin basilikasta (suomeksi Pyhän sydämen basilika).

Pariisissa on helppo liikkua joko nopealla metrolla tai verkkaisesti jalkaisin. Kävellessäsi mutkaisilla kujilla näet nopeasti, että ranskalaiset todella rakastavat ruokaa ja viiniä. Torit myyvät viljelystuotteitaan, leipomojen ikkunat ovat täynnä herkullisia croissanteja ja macaron-leivoksia, ja viinikaupoissa myydään edullisia paikallisten viinitilojen viinejä. Ravintoloita on runsaasti jokaiseen makuun: perinteisiä illallisravintoloita, ulkoilmakahviloita ja tunnelmallisia vanhanaikaisia kahvihuoneita.

Useat tunnetut taiteilijat ovat eläneet Pariisissa, kuten Édith Piaf, Serge Gainsbourg, Claude Monet ja Coco Chanel. Pariisissa on myös useita tunnettuja museoita ja gallerioita, kuten Musée d'Orsay -taidemuseo ja Pompidou-keskuksen nykytaiteen museo. Esittävästä taiteesta voit nauttia esimerkiksi viettämällä illan Pariisin kauniissa Palais Garnier -oopperatalossa. Useat kansainvälisesti tunnetut ooppera- ja balettilaitokset esiintyvät siellä säännöllisesti.

Myös muoti on erottamaton osa pariisilaisuutta. Rue du Faubourg Saint-Honoré -kadulla sijaitsee useita maailman tunnetuimpiin lukeutuvia muotitaloja, kuten Lanvin, Hermes ja Dior.

Pariisissa on nähtävää enemmän kuin keskivertoturisti ehtii katsoa, mutta ehdoton nähtävyys on Pariisin kuuluisin bulevardi Champs-Élysées. Ihastele tätä kaunista puiden reunustamaa bulevardia, poikkea Laduréen leipomoon maistelemaan sen herkkuja tai tee parfyymilöytöjä La Maison Guerlainin valtavista valikoimista.

Matkaopas: Pariisi

Missä yöpyä kohteessa Pariisi

Pariisin keskusta, Pariisi, Ranska

Pariisin keskusta

Pariisin keskusta tarjoaa suosittuja nähtävyyksiä, joihin kuuluvat Palais-Royal ja Louvre. Läheiset Palais Royal-Musée du Louvren metroasema ja Louvre - Rivolin asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua. Täällä ollessa kannattaa myös nauttia alueen kiehtovista museoista, upeasta katedraalista ja viehättävistä kahviloista.

Pariisin keskusta
Marais - Pompidou - Notre Dame de Paris johon kuuluu tori ja moderni arkkitehtuuri sekä suuri ryhmä ihmisiä

Les Marais

4.5/5Wonderful!(6 aluearvostelua)

Suosituista kaupoista tunnettu Les Marais tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Canal Saint-Martin, ja läheiset Saint-Paulin asema ja Saint-Sébastien - Froissartin asema takaavat, että Pariisi ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Les Marais
8. Arrondissement joka esittää katunäkymät ja monumentti

8. arrondissementti

4.5/5Wonderful!(26 aluearvostelua)

8. arrondissementti tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Champs-Élysées ja Grand Palais. Tutustu kohteeseen Pariisi lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Saint-Philippe du Roulen asema tai Miromesnilin asema sijaitsevat lähellä.

8. arrondissementti
Montmartre johon kuuluu kaupunki ja näkymät

Montmartre

4.5/5Wonderful!(18 aluearvostelua)

Kohteessa Montmartre ollessasi kannattaa vierailla myös paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Basilique du Sacré-Cœur ja Place du Tertre. Alueella ollessasi kannattaa nauttia sen lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja Abbessesin asema takaa, että voit helposti tutustua kaupunkiin.

Montmartre
7. Arrondissement joka esittää kaupunki ja katunäkymät

7. arrondissementti

4.5/5Wonderful!(14 aluearvostelua)

Viehättävistä kahviloista tunnettu 7. arrondissementti tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Les Invalides, ja läheiset Varennen asema ja La Tour-Maubourgin asema takaavat, että Pariisi ei taatusti jää tuntemattomaksi.

7. arrondissementti
6. Arrondissement featuring puutarha ja patsas tai veistos

6. arrondissementti

4.5/5Wonderful!(9 aluearvostelua)

6. arrondissementti tunnetaan kuvankauniista puutarhoista ja viehättävistä kahviloista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Luxemburgin puisto ja Saint-Sulpicen kirkko, ja Saint-Sulpicen asema ja Rennesin asema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

6. arrondissementti

Huippuhotellit kohteessa Pariisi

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Europe Saint Severin Paris
Hotel Europe Saint Severin Paris
3 out of 5
38-40 Rue Saint Séverin, Pariisi, Paris
Hinta on 75 € per yö

Ile de la Cite ja Sainte-Chapelle sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Notre-Damen katedraali ja Sorbonnen yliopisto ovat myös 10 minuutin ...

4.3/5Excellent! (1,193 arvostelua)
Friendly service in a great location

"The location of this hotel is most wonderful at the heart of the latin quarter. Many restaurants and cafes right next door. The staff was very friendly and helpful and the breakfast much better than I had anticipated. We had a room with balcony on the second floor. The room barely fit anything but ..."…"

Arvosteltu 25.2.2020

Hotel Europe Saint Severin Paris
B&B Hotel at Disneyland® Paris
B&B Hotel at Disneyland® Paris
2 out of 5
Disneyland® Paris, 60 Avenue De La Fosse Des Pressoirs, Magny-le-Hongre

Val d'Europe, Disneyland® Pariisi ja Val d'Europe -ostoskeskus sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Disney Villagen huvipuisto ja Walt Disney Studios ...

4.2/5Excellent! (1,677 arvostelua)

"Käytiin nukkumassa yksi yö, joten hirveästi ei hotellia nähty. Kiva oloinen, siisti hotelli. Täynnä lapsiperheitä, joten ravintolassa melutaso sen mukainen. Aamupala ei oikein kattava: vaaleaa leipää, hilloja, yksi leikkele, yksi juusto sekä jogurtteja."…"

Arvosteltu 29.5.2019

B&B Hotel at Disneyland® Paris
Explorers Hotel Marne-la-Vallée
Explorers Hotel Marne-la-Vallée
3 out of 5

Val d'Europe, Disneyland® Pariisi ja Golf Disneyland® Paris sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. ...

3.8/5Good! (6,539 arvostelua)

"Nice plase and frendly staff. Breakfast was good."…"

Arvosteltu 14.6.2019

Explorers Hotel Marne-la-Vallée

Suositut vierailukohteet – Pariisi

Eiffel-torni
Kuva majoitusliikkeestä Eiffel-torni

Eiffel-torni

4.5/5(111 arvostelua)

Mikään muu rakennus ei edusta Pariisia yhtä yksiselitteisesti kuin takorautainen Eiffel-torni.

Disneyland® Pariisi
Kuva majoitusliikkeestä Disneyland® Pariisi

Disneyland® Pariisi

4.5/5(17 arvostelua)

Vietä hauska päivä kohteessa Disneyland® Pariisi, joka on kohteessa Chessy sijaitseva tunnettu teemapuisto. Tutustu tämän viehättävyydestään tunnetun alueen viihdemahdollisuuksiin ja kauppoihin.

Louvre
Kuva majoitusliikkeestä Louvre

Louvre

4.5/5(82 arvostelua)

Tässä lasipyramidistaan tunnetussa Mona Lisan kotimuseossa on laajat kokoelmat tunnettua taidetta sekä Ranskasta että muualta maailmasta. 

Val d'Europe
Kuva majoitusliikkeestä Val d'Europe

Val d'Europe

4/5(4 arvostelua)

Lähde tutkimaan matkamuistoja kohteeseen Val d'Europe, joka on kohteessa Pariisi sijaitseva tunnettu ostosalue. Käy tutustumassa tämän romanttisesta ilmapiiristään tunnetun alueen huvipuistoon ja huippuravintoloihin.

Riemukaari
Kuva majoitusliikkeestä Riemukaari

Riemukaari

4/5(102 arvostelua)

Tämä vaikuttava monumentti, joka sijaitsee 12 bulevardin vilkkaassa risteyskohdassa, kohoaa majesteettisesti kaupungin yläpuolelle ja tarjoaa upeat maisemat kaupunkiin.

La Machine du Moulin Rougen yökerho
Kuva majoitusliikkeestä La Machine du Moulin Rougen yökerho

La Machine du Moulin Rougen yökerho

4/5(32 arvostelua)

Kerrassaan upeita esityksiä tarjoava Moulin Rouge on yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä, joka kuuluu paikasta kertovaan elokuvaan rakastuneiden ja tämän kuuluisan rakennuksen arkkitehtuurista pitävien matkailijoiden pakollisiin nähtävyyksiin.

Arvostelut – Pariisi

4.5

Huippukohde

5 - Loistava
128
5 - Loistava 54.93562231759657%
4 - Hyvä
89
4 - Hyvä 38.197424892703864%
3 - OK
14
3 - OK 6.008583690987124%
2 - Pettymys
2
2 - Pettymys 0.8583690987124464%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

20. tammik. 2020

Tammikuun hyvät alennusmyynnit

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

3. tammik. 2020

Julkisen liikenteen lakko vaikeutti liikkumista, mutta Pariisi on aina ihana kohde!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

10. marrask. 2019

Liikkuminen oli erittäin hidasta ruuhkien vuoksi. Onneksi Metrot on keksitty, niillä pääsi kulkemaan. Marraskuu hyvä aika matkustaa, koska pääsimme Eiffel torniin alle 30min jonotuksella ja mm. Louvreen kävelimme suoraan sisälle.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

31. lokak. 2019

Kaikki toimii. Nykyisin pärjää hyvin englannilla. Järki mukaan niin kuin kaikissa suurkaupungeissa. CGG:n lentokentän lähtöselvitys ja bagdrop omanlaisensa. Varaa siihen aikaa.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

26. lokak. 2019

Kaunis ja valloittava kaupunki. Todella kiinnostava kohde käydä uudestaan.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

23. lokak. 2019

Sateenvarjo ja hyvät kävelykengät mukaan! Sataa "aina".

Kohteen Pariisi lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuva ”Massy” käyttäjältä franek2 (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä franek2 (CC BY-SA)

Massy

Kuva ”Meudon” käyttäjältä Jean-Marc Astesana (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä Jean-Marc Astesana (CC BY-SA)

Meudon

La Defense johon kuuluu kaupunki ja tori sekä pieni ryhmä ihmisiä

Nanterre

Samankaltaisia paikkoja kuin Pariisi