Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pashupatinathin temppeli

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Nepalin pyhimpiin hindupyhättöihin kuuluva kiehtova Pashupatinathin temppelialue on kuuluisa kauniista pagodeistaan, muistomerkeistään ja pyhätöistään.

Pashupatinathin temppeli on pyhän Bagmatijoen varrelle levittäytyvä uskonnollinen alue. Temppelillä kunnioitetaan Pashupatia, joka on eläinten herra ja yksi hindujumala Shivan inkarnaatioista. Monien hindujen mielestä kyseessä on yksi Nepalin pyhimmistä temppeleistä. Ihaile pyhättöjä, patsaita ja temppeleiden julkisivujen runsaita koristeita ja keskustele hartaiden uskovaisten ja pyhien miesten kanssa. Kyseessä on suosittu hautajaisten järjestämispaikka, joten saatat jopa nähdä joen rannalla ulkoilmassa tapahtuvan polttohautauksen.

Kiertele alueella ja katsele satoja vuosia vanhoja temppeleitä ja Shivalle omistettuja pyhättöjä. Vaikuttava päätemppeli on avoinna vain hinduille, mutta voit tarkastella kaksikerroksisen pagoditemppelin kullattuja ja hopeoituja ovia, jumalia esittäviä veistoksia ja kultaista torninhuippua. Vieraile Vasukin temppelissä ja Brahman temppelissä, joka on peräisin 800-luvulta. Käy Dharmashilan kivellä, jossa ihmiset vannovat pyhiä valoja.

Katso, kuinka pyhiinvaeltajat jättävät lahjoja jumalille pyhätöissä ja kuinka sadhuina tunnetut koristeellisesti pukeutuneet pyhät miehet meditoivat temppeleiden ulkopuolella.

Suuntaa temppelin ghateille eli joenvarren kiviportaille, joille ihmiset tulevat peseytymään ja joilla paikalliset naiset pesevät vaatteita. Paikalla näkee usein hautarovioita, sillä perheet suorittavat täällä uskonnollisia rituaaleja ja valmistelevat kuolleet läheisensä ulkoilmassa tapahtuvaa polttohautausta varten. Itse asiassa temppeliin tulee vuosittain monia hinduvanhimpia viettämään siellä elämänsä viimeiset viikot. Sen jälkeen heidät polttohaudataan joella.

Tutustu myös temppelialuetta ympäröiviin vilkkaisiin markkinoihin. Kiertele innokkaiden myyjien kojuilla, joissa on tarjolla kaikkea suitsukkeista rukoushelmiin ja käsintehtyihin jumalia esittäviin ikoneihin.

Pashupatinathin temppeli sijaitsee noin 15 minuutin taksimatkan päässä Kathmandun Durbarin aukiolta. Ratnan puistosta kulkevat bussit pysähtyvät myös temppelillä, mutta ne ovat usein täysiä.

Temppeli on avoinna joka päivä, ja sinne on sisäänpääsymaksu. Tarjolla on englanninkielisiä oppaita lisämaksua vastaan. Varhaisaamun ja illan rukoushetket ovat hyvä aika vierailla temppelillä, sillä alue suljetaan suurimmaksi osaksi iltapäivää. Temppelin viranomaiset vaativat, että vierailijat pukeutuvat uskonnollisen kohteen edellyttämällä tavalla eivätkä valokuvaa ghateja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 699 majoitusliikettä kohteen Pashupatinathin temppeli lähellä
Hyatt Regency Kathmandu 103 €
Hyatt Regency Kathmandu

Hyatt Regency Kathmandu

Taragaon Boudha, Kathmandu
   
  4,2
  /5 (276 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Chabahil, Boudhanath ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä lomakeskuksesta. Royal Nepal Golf Course ja Guhyeshwarin temppeli ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Meridian Suite Hotel 26 €
  Meridian Suite Hotel

  Meridian Suite Hotel

  Sinamangal, Airport, Kathmandu
    
   3,8
   /5 (102 arvostelua)
   3.5 kautta 5.0

   Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Boudhanath sijaitsee 3,8 kilometrin päässä.

   Hotel Narayana 22 €
   Hotel Narayana

   Hotel Narayana

   nfront of Pashupatinath Temple, Kathmandu
     
    3,0
    /5 (3 arvostelua)
    3.0 kautta 5.0

    Guhyeshwarin temppeli ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath sijaitsee 2,8 kilometrin päässä.

    The Dwarika's Hotel 250 €
    The Dwarika's Hotel

    The Dwarika's Hotel

    Battisputali, Kathmandu
      
     4,8
     /5 (91 arvostelua)
     5.0 kautta 5.0

     Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Boudhanath sijaitsee 3,5 kilometrin päässä.

     Regal Airport Hotel 18 €
     Regal Airport Hotel

     Regal Airport Hotel

     Airport Sinamangal, Kathmandu
       
      3,8
      /5 (71 arvostelua)
      3.0 kautta 5.0

      Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath sijaitsee 3,6 kilometrin päässä.

      Golden Temple Inn 22 €
      Golden Temple Inn

      Golden Temple Inn

      Pingalasthan, Gaushala 9, Kathmandu
        
       4,0
       /5 (31 arvostelua)
       3.0 kautta 5.0

       Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Boudhanath sijaitsee 3,4 kilometrin päässä.

       OYO 195 Global Hotel and Restaurant 16 €
       OYO 195 Global Hotel and Restaurant

       OYO 195 Global Hotel and Restaurant

       Gaurighat, Kathmandu
         
        3.0 kautta 5.0

        Hotelli, jonka lähellä on Pashupatinathin temppeli, Boudhanath ja Guhyeshwarin temppeli Lähistöllä sijaitsee myös Chabahil ja Royal Nepal Golf Course.

        Hotel Mansarover 14 €
        Hotel Mansarover

        Hotel Mansarover

        Pashupatinath Road Mitrapark, Kathmandu
          
         2,0
         /5 (1 arvostelua)
         3.0 kautta 5.0

         Chabahil ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Boudhanath sijaitsee 2,8 kilometrin päässä.