Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pashupatinathin temppeli

Nepalissa tapahtui tuhoisa maanjäristys 25. huhtikuuta 2015. Matkailijoita kehotetaan painokkaasti tarkistamaan ajan tasalla olevat tiedot toistaiseksi ennen Nepaliin matkustamista.

Nepalin pyhimpiin hindupyhättöihin kuuluva kiehtova Pashupatinathin temppelialue on kuuluisa kauniista pagodeistaan, muistomerkeistään ja pyhätöistään.

Pashupatinathin temppeli on pyhän Bagmatijoen varrelle levittäytyvä uskonnollinen alue. Temppelillä kunnioitetaan Pashupatia, joka on eläinten herra ja yksi hindujumala Shivan inkarnaatioista. Monien hindujen mielestä kyseessä on yksi Nepalin pyhimmistä temppeleistä. Ihaile pyhättöjä, patsaita ja temppeleiden julkisivujen runsaita koristeita ja keskustele hartaiden uskovaisten ja pyhien miesten kanssa. Kyseessä on suosittu hautajaisten järjestämispaikka, joten saatat jopa nähdä joen rannalla ulkoilmassa tapahtuvan polttohautauksen.

Kiertele alueella ja katsele satoja vuosia vanhoja temppeleitä ja Shivalle omistettuja pyhättöjä. Vaikuttava päätemppeli on avoinna vain hinduille, mutta voit tarkastella kaksikerroksisen pagoditemppelin kullattuja ja hopeoituja ovia, jumalia esittäviä veistoksia ja kultaista torninhuippua. Vieraile Vasukin temppelissä ja Brahman temppelissä, joka on peräisin 800-luvulta. Käy Dharmashilan kivellä, jossa ihmiset vannovat pyhiä valoja.

Katso, kuinka pyhiinvaeltajat jättävät lahjoja jumalille pyhätöissä ja kuinka sadhuina tunnetut koristeellisesti pukeutuneet pyhät miehet meditoivat temppeleiden ulkopuolella.

Suuntaa temppelin ghateille eli joenvarren kiviportaille, joille ihmiset tulevat peseytymään ja joilla paikalliset naiset pesevät vaatteita. Paikalla näkee usein hautarovioita, sillä perheet suorittavat täällä uskonnollisia rituaaleja ja valmistelevat kuolleet läheisensä ulkoilmassa tapahtuvaa polttohautausta varten. Itse asiassa temppeliin tulee vuosittain monia hinduvanhimpia viettämään siellä elämänsä viimeiset viikot. Sen jälkeen heidät polttohaudataan joella.

Tutustu myös temppelialuetta ympäröiviin vilkkaisiin markkinoihin. Kiertele innokkaiden myyjien kojuilla, joissa on tarjolla kaikkea suitsukkeista rukoushelmiin ja käsintehtyihin jumalia esittäviin ikoneihin.

Pashupatinathin temppeli sijaitsee noin 15 minuutin taksimatkan päässä Kathmandun Durbarin aukiolta. Ratnan puistosta kulkevat bussit pysähtyvät myös temppelillä, mutta ne ovat usein täysiä.

Temppeli on avoinna joka päivä, ja sinne on sisäänpääsymaksu. Tarjolla on englanninkielisiä oppaita lisämaksua vastaan. Varhaisaamun ja illan rukoushetket ovat hyvä aika vierailla temppelillä, sillä alue suljetaan suurimmaksi osaksi iltapäivää. Temppelin viranomaiset vaativat, että vierailijat pukeutuvat uskonnollisen kohteen edellyttämällä tavalla eivätkä valokuvaa ghateja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 860 majoitusliikettä kohteen Pashupatinathin temppeli lähellä
Hyatt Regency Kathmandu 145 €
Hyatt Regency Kathmandu

Hyatt Regency Kathmandu

Taragaon Boudha, Gpo Box 9609, Kathmandu
   
  5.0 kautta 5.0

  Chabahil, Pashupatinathin temppeli ja Boudhanath sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä lomakeskuksesta. Royal Nepal Golf Course ja Guhyeshwarin temppeli ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Meridian Suite Hotel
  Meridian Suite Hotel

  Meridian Suite Hotel

  Sinamangal, Airport, Kathmandu
    
   3.5 kautta 5.0

   Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Boudhanath ja Patan Durbar Square (aukio) ovat myös 5 kilometrin päässä.

   The Dwarika's Hotel 240 €
   The Dwarika's Hotel

   The Dwarika's Hotel

   Battisputali, Kathmandu
     
    5.0 kautta 5.0

    Royal Nepal Golf Course ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

    Hotel Shanker 68 €
    Hotel Shanker

    Hotel Shanker

    Lazimpat, Kathmandu
      
     4.0 kautta 5.0

     Narayanhityn palatsimuseo ja Garden of Dreams (puutarha) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pashupatinathin temppeli ja Kathmandu Durbar Square (aukio) ovat myös 5 kilometrin päässä.

     Hotel Narayana 27 €
     Hotel Narayana

     Hotel Narayana

     nfront of Pashupatinath Temple, GAUSHALA, Kathmandu
       
      3.0 kautta 5.0

      Guhyeshwarin temppeli ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

      Kailash Kuti Inn
      Kailash Kuti Inn

      Kailash Kuti Inn

      Guru Marga, Kathmandu, Central Development Region
        
       2.5 kautta 5.0

       Chabahil ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

       OYO 195 Global Hotel and Restaurant
       OYO 195 Global Hotel and Restaurant

       OYO 195 Global Hotel and Restaurant

       Gaurighat, Kathmandu, Central Development Region
         
        3.0 kautta 5.0

        Guhyeshwarin temppeli ja Pashupatinathin temppeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Boudhanath ja Garden of Dreams (puutarha) ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Golden Temple Inn
        Golden Temple Inn

        Golden Temple Inn

        Pingalasthan, Gaushala 9, Kathmandu
          
         3.0 kautta 5.0

         Pashupatinathin temppeli, Boudhanath ja Kathmandu Durbar Square (aukio) sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Kathmandu University School of Management ja Chhaunin museo ovat myös 10 kilometrin päässä.