Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pietari Suuren muistomerkki

Venäjän kuuluisimpiin hallitsijoihin kuulunutta Pietari Suurta esittävä omalaatuinen muistomerkki herättää suuria tunteita sekä paikallisten asukkaiden että matkailijoiden keskuudessa.

Moskovassa sijaitseva Pietari Suuren muistomerkki on kuuluisa kömpelöstä ulkonäöstään. Se on silti vaikuttava nähtävyys, jota kannattaa käydä katsomassa. Käy katsomassa muistomerkkiä ja muodosta sitten oma mielipiteesi: onko muistomerkki mielestäsi kaunis vai kiusallisen kömpelö?

Kyseessä on ainutlaatuinen muistomerkki, joka pystytettiin osana Moskovan 850-vuotisjuhlia. Patsaan päähahmo Pietari Suuri oli yksi Venäjän historian merkittävimmistä hallitsijoista. Hän johti maata vuosina 1682–1725, perusti Pietarin kaupungin ja edisti politiikkoja, joilla kannustettiin koko valtavan Venäjän länsimaalaistumista.

Georgialaisen taiteilijan Zurab Tseretelin veistämä 98 metriä korkea patsas sijaitsee pienen niemekkeen kärjessä Moskvajoen ja Vodootvodnin kanaalin varrella. Venäjän suurimpana muistomerkkinä pidettävä muistomerkki esittää kultainen käärö kädessään aluksen keulassa seisovaa voitokkaan näköistä Pietari Suurta. Pietari Suuren vaikuttavat piirteet käyvät hyvin ilmi veistoksesta. Hänen sanotaan olleen kaksi metriä pitkä. Kiinnitä huomiota siihen, miten hänen valtava hahmonsa saa muistomerkin aluksen näyttämään lähestulkoon pikkuruiselta. Pronssista ja teräksestä tehdyn veistoksen meriaiheiset piirteet ovat myös tärkeitä, sillä Pietari Suuri oli Venäjän merivoimat perustanut hallitsija.

Veistoksessa on lisäksi monia muita yksityiskohtia. Bongaa yksi aluksen monista Pyhän Andreaan lipuista ja tarkastele useaa muuta alusta, jotka nousevat esiin pääalusta kannattelevasta pylväästä. Alempana muistomerkin juurella on suihkulähde. Suihkulähteestä virtaava vesi jäljittelee purjelaivan aaltoja.

Pietari Suuren muistomerkille pääset matkustamalla bussilla jollekin läheisistä pysäkeistä. Samalla matkalla voit käydä Muzeonin veistospuistossa, joka on täynnä Neuvostoliiton aikaisia veistoksia.


Alueen Pietari Suuren muistomerkki opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 020 majoitusliikettä kohteen Pietari Suuren muistomerkki lähellä
Hotel Metropol Moscow 167 €
Hotel Metropol Moscow

Hotel Metropol Moscow

2 Teatralny Proezd, Moskova
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Maly-teatteri ja Bolšoi-teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. TsUM — keskustavaratalo ja Vallankumouksen aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Teatralnajan asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ploštšad Revoljutsiin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Pentahotel Moscow, Arbat 71 €
  Pentahotel Moscow, Arbat

  Pentahotel Moscow, Arbat

  Ulitsa Novy Arbat, 15, Moskova, Moscow
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Lotte Plazan ostoskeskus, Puškinin taidemuseo ja Vapahtaja Kristuksen katedraali sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Moskovan Kreml ja Kremlin asehuone ovat myös 2 kilometrin päässä. Arbatskajan asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Arbatskajan asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

   President-Hotel 77 €
   President-Hotel

   President-Hotel

   B. Yakimanka 24, Moskova
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Uusi Tretyakovin galleria - modernin taiteen museo, Tretjakovin galleria ja Vapahtaja Kristuksen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puškinin taidemuseo ja Moskovan Kreml ovat myös 2 kilometrin päässä. Poljankan asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Oktjabrskajan asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

    Golden Ring Hotel 63 €
    Golden Ring Hotel

    Golden Ring Hotel

    5 Smolenskaya Street, Moskova
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ulkoministeriö ja Arbat-katu sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Vapahtaja Kristuksen katedraali ja Puškinin taidemuseo ovat myös 3 kilometrin päässä. Smolenskajan asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kievskin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

     AZIMUT Hotel Smolenskaya Moscow 48 €
     AZIMUT Hotel Smolenskaya Moscow

     AZIMUT Hotel Smolenskaya Moscow

     8 Smolenskaya Street, Moskova
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Ulkoministeriö ja Arbat-katu sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Vakhtangova-teatteri ja Bolšoi-teatteri ovat myös 5 kilometrin päässä. Smolenskajan asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kievskin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

      Sadovnicheskaya Hotel 90 €
      Sadovnicheskaya Hotel

      Sadovnicheskaya Hotel

      Sadovnicheskaya 20 str. 1, Zamoskworieczje, Moskova
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Moskovan Kreml, Pyhän Vasilin katedraali ja Punainen tori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tretjakovin galleria ja Leninin mausoleumi ovat myös 2 kilometrin päässä. Novokuznetskajan asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tretjakovskajan asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Baltschug Kempinski Moscow 231 €
       Hotel Baltschug Kempinski Moscow

       Hotel Baltschug Kempinski Moscow

       Ul. Balchug 1, Moskova
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Zarjadjen puisto, Moskovan Kreml ja Punainen tori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tretjakovin galleria ja Leninin mausoleumi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Novokuznetskajan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tretjakovskajan asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Winterfell on Kropotkinskaya 22 €
        Winterfell on Kropotkinskaya

        Winterfell on Kropotkinskaya

        Prechistenskaya nab., 15, bldg. 1, Moskova
          
         2.5 kautta 5.0 Tähteä

         Multimedia Art Museum ja Vapahtaja Kristuksen katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puškinin taidemuseo ja Kremlin asehuone ovat myös 2 kilometrin päässä. Kropotkinskajan asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Park kulturyn asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.