Place Massena

Nizzan pääaukio tarjoaa ostosmahdollisuuksia, ihastuttavia kahviloita sekä kaupungin parhaat paikat ihmisten katseluun.

Place Massena on Nizzan pääaukio. Tämä suuri aukio sijaitsee vanhankaupungin ja uuden keskustan välillä ja sen reunoilla on runsaasti kauppoja sekä ravintoloita. Monet kaupungin pääbulevardeista mukaan lukien mahtipontinen Avenue Jean Médecin johtavat aukiolle. Aukiolla näet paikallisia kiirehtimässä töihin tai kouluun. Pysähdy kahville johonkin aukiota reunustavista kahviloista ja seuraa elämänmenoa. Raitiovaunut kulkevat aukion läpi, mutta muuten se on pyhitetty jalankulkijoille.

Aukiota reunustavat rakennukset on maalattu punaisiksi ja niissä on siniset ikkunaluukut, kuten alueella on tapana. Suuret holvikaaret johtavat kauppoihin ja ravintoloihin. Aukion reunalta löytyy muun muassa Galeries Lafayette. Tästä yhdestä Ranskan kuuluisimmista tavarataloista voit ostaa esimerkiksi hajuvesiä ja merkkivaatteita.

Aukion yhdessä kulmassa sijaitseva suihkulähde kuvaa monia tarinoita kreikkalaisesta mytologiasta. Kaiken keskellä on kuitenkin 7-metrinen patsas Apollosta. Istahda suihkulähteen reunalle tai liity turistien seuraan ja kuvaa itsesi patsaiden edustalla.

Katalonialaisen taiteilijan Jaume Plensan nykytaideteos on vaikuttavimmillaan yöllä, kun seitsemän patsasta valaistaan kirkkain värein. Pitkät pylväät raitiovaunukiskojen vierellä pitelevät seitsemää polvistuvaa miestä, jotka kuvaavat seitsemää mannerta. Myös suihkulähde ja aukiota reunustavat rakennukset valaistaan pimeän tullen.

Aukiolla järjestetään tapahtumia läpi vuoden. Joulukuussa järjestettävien perinteisten joulumarkkinoiden aikaan aukio täyttyy teltoista, joulukuusesta sekä maailmanpyörästä. Ranskan itsenäisyyspäivänä 14.7. aukiolla järjestetään sotilasparaati ja ilotulitus.

Aukio sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan tai kahden raitiovaunupysäkin päässä Promenade des Anglaisista. Miltä tahansa aukion lähikadulta löytyy idyllisiä pikkuputiikkeja ja designer-myymälöitä.


Tutustu kohteeseen Nizza (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Place Massena


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Place Massena

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Place Massena