Rauhanpalatsi (Vredespaleis)

Tutustu tämän 1900-luvun alkupuolen suuren palatsin saleihin ja huoneisiin, joissa eri valtioiden edustajat kohtasivat ja yrittivät saada erimielisyytensä ratkaistua. 

Rauhanpalatsi (Vredespaleis) on suuri, tyyliltään uusrenessanssirakennus, jossa sijaitsee Haagin kansainvälinen tuomioistuin. Kiertele tämän ainutlaatuisen rakennuksen saleissa ja puutarhoissa. Rakennuksessa on saatu soviteltua monet valtioiden väliset ristiriidat. Nähtävillä on monien eri valtioiden lahjoittamia taideteoksia, ystävyyden ja yhtenäisyyden symboleja.

Palatsin rahoitus tapahtui teollisuuden alan miljonäärin Andrew Carnegien antamalla suurella lahjoituksella. Se avattiin vuonna 1913, ja sen tarkoituksena oli saada eri valtiot elämään rauhaisaa yhteiselämää Haagin ensimmäisen rauhankonferenssin jälkeen. 

Tutustu tarkemmin vanhan rakennuksen historiaan ja merkitykseen, sekä tuomioistuimen toimintaan tutkimalla vierailijakeskuksen interaktiivisia näytteillepanoja. Sen jälkeen voit lähteä opastetulle kierrokselle palatsissa. Kierrokset järjestetään englanniksi.

Käy katsomassa suurta oikeussalia, jonka lasimaalausikkunat saatiin lahjoituksena Yhdistyneeltä kuningaskunnalta. Marmorinen valtaistuin on peräisin Kreikasta, ja valtava ranskalaisen taidemaalarin Albert Besnardin maalaama taulu kuvaa sitä, miten oikeuden kautta saavutetaan rauha. Innokkaat lakiopiskelijat haluavat ehkä käydä katsomassa rakennuksessa sijaitsevaa maailman suurinta lakialan kirjakauppaa. 

Käy myös japanilaisessa salissa, jossa on käsinkudotut silkkitapetit, kiinalaisia maljakoita ja turkkilaisia mattoja. Aikaisemmin tuomareiden tiloina käytetyssä Ferdinand Bolin salissa voit tarkastella suurta, 1600-luvun seinämaalausta ja kattofreskoja.

Kun olet tutustunut itse palatsiin, voit käydä ihastelemassa myös sen puutarhoja. Ulkotiloissa järjestetään myös opastettuja kierroksia, mutta vain hollanniksi. Istahda pihalle posliinisilla jääkarhuilla ja hylkeillä koristetun suihkulähteen vierelle.

Jos vierailusi osuu tiistaille tai torstaille, kuulet iltapäivän alkutunteina kellosoittimen säveliä. Muista kellosoittimista poiketen sitä ei käytetä automaattisesti kellonajan ilmoittamiseen, vaan kyseessä on muusikon antama 45 minuutin pituinen konsertti.  

Rauhanpalatsi sijaitsee noin kahden kilometrin etäisyydellä Haagin keskustasta. Opastettuja kierroksia ei järjestetä oikeudenistuntojen aikana, mutta vierailijakeskus on avoinna kaikkina muina päivinä, paitsi maanantaina. Lisätiedot ja kierrosten aikataulut selviävät palatsin viralliselta verkkosivustolta.


Tutustu kohteeseen Haag (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Rauhanpalatsi


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Rauhanpalatsi

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Rauhanpalatsi