Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Rauhanpalatsi (Vredespaleis)

Tutustu tämän 1900-luvun alkupuolen suuren palatsin saleihin ja huoneisiin, joissa eri valtioiden edustajat kohtasivat ja yrittivät saada erimielisyytensä ratkaistua. 

Rauhanpalatsi (Vredespaleis) on suuri, tyyliltään uusrenessanssirakennus, jossa sijaitsee Haagin kansainvälinen tuomioistuin. Kiertele tämän ainutlaatuisen rakennuksen saleissa ja puutarhoissa. Rakennuksessa on saatu soviteltua monet valtioiden väliset ristiriidat. Nähtävillä on monien eri valtioiden lahjoittamia taideteoksia, ystävyyden ja yhtenäisyyden symboleja.

Palatsin rahoitus tapahtui teollisuuden alan miljonäärin Andrew Carnegien antamalla suurella lahjoituksella. Se avattiin vuonna 1913, ja sen tarkoituksena oli saada eri valtiot elämään rauhaisaa yhteiselämää Haagin ensimmäisen rauhankonferenssin jälkeen. 

Tutustu tarkemmin vanhan rakennuksen historiaan ja merkitykseen, sekä tuomioistuimen toimintaan tutkimalla vierailijakeskuksen interaktiivisia näytteillepanoja. Sen jälkeen voit lähteä opastetulle kierrokselle palatsissa. Kierrokset järjestetään englanniksi.

Käy katsomassa suurta oikeussalia, jonka lasimaalausikkunat saatiin lahjoituksena Yhdistyneeltä kuningaskunnalta. Marmorinen valtaistuin on peräisin Kreikasta, ja valtava ranskalaisen taidemaalarin Albert Besnardin maalaama taulu kuvaa sitä, miten oikeuden kautta saavutetaan rauha. Innokkaat lakiopiskelijat haluavat ehkä käydä katsomassa rakennuksessa sijaitsevaa maailman suurinta lakialan kirjakauppaa. 

Käy myös japanilaisessa salissa, jossa on käsinkudotut silkkitapetit, kiinalaisia maljakoita ja turkkilaisia mattoja. Aikaisemmin tuomareiden tiloina käytetyssä Ferdinand Bolin salissa voit tarkastella suurta, 1600-luvun seinämaalausta ja kattofreskoja.

Kun olet tutustunut itse palatsiin, voit käydä ihastelemassa myös sen puutarhoja. Ulkotiloissa järjestetään myös opastettuja kierroksia, mutta vain hollanniksi. Istahda pihalle posliinisilla jääkarhuilla ja hylkeillä koristetun suihkulähteen vierelle.

Jos vierailusi osuu tiistaille tai torstaille, kuulet iltapäivän alkutunteina kellosoittimen säveliä. Muista kellosoittimista poiketen sitä ei käytetä automaattisesti kellonajan ilmoittamiseen, vaan kyseessä on muusikon antama 45 minuutin pituinen konsertti.  

Rauhanpalatsi sijaitsee noin kahden kilometrin etäisyydellä Haagin keskustasta. Opastettuja kierroksia ei järjestetä oikeudenistuntojen aikana, mutta vierailijakeskus on avoinna kaikkina muina päivinä, paitsi maanantaina. Lisätiedot ja kierrosten aikataulut selviävät palatsin viralliselta verkkosivustolta.


Alueen Rauhanpalatsi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 250 hotellia lähellä kohdetta Rauhanpalatsi
110 €
Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen

Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen

Gevers Deynootplein 30, The Hague
3,8
/ 5 (636 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Glowgolf Scheveningen ja Scheveningenin laituri ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Madurodam ja Rauhanpalatsi ovat myös 5 kilometrin päässä.

71 €
Court Garden Hotel

Court Garden Hotel

Laan van Meerdervoort 96, The Hague
4,3
/ 5 (73 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

De Mesdag Collectie ja Rauhanpalatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Panorama Mesdag ja Noordeinden palatsi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

93 €
Parkhotel Den Haag

Parkhotel Den Haag

Molenstraat 53, The Hague
4,1
/ 5 (189 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Paleistuin ja Noordeinden palatsi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Binnenhof ja Panorama Mesdag ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

100 €
La Paulowna Boutique Hotel

La Paulowna Boutique Hotel

Anna Paulownaplein 3, The Hague
4,8
/ 5 (12 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

De Mesdag Collectie ja Panorama Mesdag sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rauhanpalatsi ja Noordeinden palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

64 €
Hotel Sebel

Hotel Sebel

Prins Hendrikplein 20, The Hague
4,0
/ 5 (46 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

De Mesdag Collectie, Rauhanpalatsi ja Noordeinden palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Panorama Mesdag ja Binnenhof ovat myös 2 kilometrin päässä.

Stayci Apartments Nobelle

Stayci Apartments Nobelle

Nobelstraat 22, The Hague
4,0
/ 5 (1 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Grote Kerk Den Haag, Noordeinden palatsi ja Binnenhof sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Escher Museum ja Panorama Mesdag ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

101 €
Carlton Ambassador Hotel

Carlton Ambassador Hotel

Sophialaan 2, The Hague
4,5
/ 5 (100 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Museum voor Communicatie ja Panorama Mesdag sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä keskustassa sijaitsevasta romanttisesta hotellista. Rauhanpalatsi ja Noordeinden palatsi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

111 €
Hilton The Hague

Hilton The Hague

Zeestraat 35, The Hague
4,6
/ 5 (194 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Panorama Mesdag ja Museum voor Communicatie sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Paleistuin ja Rauhanpalatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.