Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Residenzin palatsi

Münchenin keskustassa sijaitseva Residenzin palatsi on hyvä paikka kurkistaa Baijerin hallitsevan luokan ylelliseen menneisyyteen.

Baijerin herttuat, vaaliruhtinaat ja kuninkaat käyttivät Residenzin palatsia sekä asuntonaan että hallituksen istuimena vuodesta 1508 vuoteen 1918. Palatsia on laajennettu aikojen saatossa, kun kukin hallitsija teki siihen erilaista arkkitehtuuria edustavia ulkoisia ja sisäisiä lisäyksiä. Nykyisin vierailijat voivat ihailla samassa rakennuksessa kaikkia eri tyylejä, jotka ulottuvat renessanssista, barokista ja rokokoosta uusklassiseen tyyliin.

Residenzin palatsi sijaitsee Münchenin vanhan keskustan koillispuolella. Palatsissa toimiva Residenzin museo tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Baijerin hallitsijoiden ylelliseen elämään entisöidyissä asunnoissa, kappeleissa ja juhlasaleissa. Näissä huoneissa on kaikenlaisia mittaamattoman arvokkaita esineitä, kuten alkuperäisiä posliiniesineitä, upeita huonekaluja, veistoksia ja gobeliineja.

Wittelsbachien ja heitä edeltäneiden hallitsijoiden keräämät upeat jalokivet ja kruunut ovat esillä Residenzin aarrekammiossa. Tässä upeassa kokoelmassa on esillä myös niin sanottuja pyhiä aarteita. Muista ottaa mukaan ilmainen ääniopas, jonka avulla voit perehtyä näiden kiehtovien esineiden taustalla oleviin tarinoihin.

Tutustu Residenzin palatsin useisiin sisäpihoihin. Mielenkiintoinen esimerkki on Grottenhof, joka on saanut nimensä paikalla sijaitsevan simpukankuorilla ja suihkulähteellä koristellun luolan mukaan. Myös Brunnenhof on vierailun arvoinen sisäpiha.

Klassisen musiikin ystävien kannattaa käytä katsomassa esitystä Alte Hofkapellessa. Wolfgang Amadeus Mozart esiintyi täällä kuuluisissa konserteissaan. Münchenin filharmonisen orkesterin jäsenet esittävät kappelissa Vivaldin, Bachin, Mozartin ja muiden mestareiden töitä.

Residenzin museoon ja aarrekammioon on pääsymaksu, mutta tarjolla on myös yhdistelmälippuja. Residenzin palatsi on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi yleisinä vapaapäivinä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, joten katso lisätietoja paikan verkkosivustolta.

Residenzin palatsille pääset matkustamalla U-Bahnilla Odeonsplatzin asemalle.


Alueen Residenz opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 427 hotellia lähellä kohdetta Residenz
201 €
Platzl Hotel

Platzl Hotel

Sparkassenstraße 10, Munich
4,6
/ 5 (269 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Hofbräuhaus, Münchenin kansallisteatteri ja Cuvillies Theatre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Spielzeugmuseum ja Baijerin ooppera ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

114 €
Eden Hotel Wolff

Eden Hotel Wolff

Arnulfstr. 4, Munich
4,4
/ 5 (1 095 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Frauenkirche, Marienplatzin kaupungintalo ja Alte Pinakothek sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. Neue Pinakothek ja Residenz ovat myös 2 kilometrin päässä.

66 €
mk hotel münchen city

mk hotel münchen city

Schillerstraße 23, Munich
4,4
/ 5 (9 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Klinikum Grosshadern, Asamkirche ja Frauenkirche sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Marienplatz ja Uusi kaupungintalo - Kellopeli ovat myös 2 kilometrin päässä.

99 €
Vi Vadi Hotel downtown munich

Vi Vadi Hotel downtown munich

Marsstrasse 6-10, Munich
3,9
/ 5 (681 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Spaten Brewery, Marienplatz ja Frauenkirche sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Alte Pinakothek ja Pinakothek der Moderne ovat myös 2 kilometrin päässä.

85 €
KING's HOTEL Center

KING's HOTEL Center

Marsstrasse 15, Munich
4,4
/ 5 (656 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Spaten Brewery, Marienplatz ja Frauenkirche sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Alte Pinakothek ja Pinakothek der Moderne ovat myös 2 kilometrin päässä.

96 €
KING's HOTEL First Class

KING's HOTEL First Class

Dachauer Strasse 13, Munich
4,4
/ 5 (691 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Löwenbräu, Marienplatz ja Frauenkirche sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Alte Pinakothek ja Pinakothek der Moderne ovat myös 2 kilometrin päässä.

374 €
Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski München

Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski München

Maximilianstr. 17, Munich
4,3
/ 5 (233 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Münchenin kansallisteatteri ja Hofbräuhaus sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Marienplatz ja Residenz ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

83 €
City Aparthotel München

City Aparthotel München

Sonnenstr. 18b, Munich
3,9
/ 5 (54 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Sendlinger Tor ja Asamkirche sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Marienplatz ja Frauenkirche ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.