Residenzin palatsi

Münchenin keskustassa sijaitseva Residenzin palatsi on hyvä paikka kurkistaa Baijerin hallitsevan luokan ylelliseen menneisyyteen.

Baijerin herttuat, vaaliruhtinaat ja kuninkaat käyttivät Residenzin palatsia sekä asuntonaan että hallituksen istuimena vuodesta 1508 vuoteen 1918. Palatsia on laajennettu aikojen saatossa, kun kukin hallitsija teki siihen erilaista arkkitehtuuria edustavia ulkoisia ja sisäisiä lisäyksiä. Nykyisin vierailijat voivat ihailla samassa rakennuksessa kaikkia eri tyylejä, jotka ulottuvat renessanssista, barokista ja rokokoosta uusklassiseen tyyliin.

Residenzin palatsi sijaitsee Münchenin vanhan keskustan koillispuolella. Palatsissa toimiva Residenzin museo tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Baijerin hallitsijoiden ylelliseen elämään entisöidyissä asunnoissa, kappeleissa ja juhlasaleissa. Näissä huoneissa on kaikenlaisia mittaamattoman arvokkaita esineitä, kuten alkuperäisiä posliiniesineitä, upeita huonekaluja, veistoksia ja gobeliineja.

Wittelsbachien ja heitä edeltäneiden hallitsijoiden keräämät upeat jalokivet ja kruunut ovat esillä Residenzin aarrekammiossa. Tässä upeassa kokoelmassa on esillä myös niin sanottuja pyhiä aarteita. Muista ottaa mukaan ilmainen ääniopas, jonka avulla voit perehtyä näiden kiehtovien esineiden taustalla oleviin tarinoihin.

Tutustu Residenzin palatsin useisiin sisäpihoihin. Mielenkiintoinen esimerkki on Grottenhof, joka on saanut nimensä paikalla sijaitsevan simpukankuorilla ja suihkulähteellä koristellun luolan mukaan. Myös Brunnenhof on vierailun arvoinen sisäpiha.

Klassisen musiikin ystävien kannattaa käytä katsomassa esitystä Alte Hofkapellessa. Wolfgang Amadeus Mozart esiintyi täällä kuuluisissa konserteissaan. Münchenin filharmonisen orkesterin jäsenet esittävät kappelissa Vivaldin, Bachin, Mozartin ja muiden mestareiden töitä.

Residenzin museoon ja aarrekammioon on pääsymaksu, mutta tarjolla on myös yhdistelmälippuja. Residenzin palatsi on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi yleisinä vapaapäivinä. Aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, joten katso lisätietoja paikan verkkosivustolta.

Residenzin palatsille pääset matkustamalla U-Bahnilla Odeonsplatzin asemalle.


Tutustu kohteeseen München (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Residenz


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Residenz

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Residenz