Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 590 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti.

Valitse omasi yli miljoonastalennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta


Matkat – Rooma

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.

Majoitus – Rooma

Rooma on kiehtova ja jatkuvasti muuttuva kaupunki, joka on sekä läheltä että kaukaa tulevien turistien suosiossa. Upean majoituksen löytäminen täältä on helppoa, sillä kaupungissa on jopa 2808 majoitusliikettä, jotka on listattu Expedian helppokäyttöiselle varaussivustolle.

Jos etsit jotain erikoisempaa esimerkiksi juhlia tai erikoistilaisuutta varten, esimerkiksi osoitteessa Via del Babuino 9 sijaitseva Rocco Forte Hotel De Russie tai osoitteessa Via del Babuino 9 sijaitseva THE FIRST Luxury Art Hotel Roma palveluineen ovat tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja. Myös Manfredi Luxury Apartments, joka sijaitsee osoitteessa Palazzo Manfredi Via Labicana 125, ja Mood 44, joka sijaitsee osoitteessa Vicolo della Torretta, 44, ovat hyviä ja taloudellisempia majoitusvaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.

Kohteessa Rooma sijaitsee kuuluisa Foro Romano, ja toinen hyvä vaihtoehto on yöpyä tämän kuuluisan nähtävyyden lähellä. Trevi Palace Luxury Apartments sijaitsee vain 0,9 km etäisyydellä. Toinen suosittu majoitusliike on The Telegraph Suites, joka on 0,5 km etäisyydellä.


Alueen Rooma opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 5 393 majoitusliikettä kohteessa Rooma
Hotel Contilia 52 €
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5 (1 185 arvostelua)
  3.0 kautta 5.0

  Colosseum ja Basilica di Santa Maria Maggiore sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Fontana di Trevi ja Teatro dell'Opera di Roma ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hilton Garden Inn Rome Airport 132 €
  Hilton Garden Inn Rome Airport

  Hilton Garden Inn Rome Airport

  Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino
    
   4,2
   / 5 (2 654 arvostelua)
   4.0 kautta 5.0

   Castelfusano, Hydromania ja Atlanticon konserttipaikka ovat 25 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. PalaLottomatica ja Euroma2 ovat myös 25 kilometrin päässä.

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport 108 €
   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

   Via Della Scafa 416, Fiumicino
     
    4,2
    / 5 (1 765 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Domus di Amore e Psiche, Capitolium ja Case a Giardino 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Necropoli di Porto Isola Sacra ja Grandi Horrea ovat myös 2 kilometrin päässä.

    Hilton Rome Airport 150 €
    Hilton Rome Airport

    Hilton Rome Airport

    Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
      
     3,8
     / 5 (2 914 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Necropoli di Porto Isola Sacra on 4,3 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Porto di Traianon arkeologinen alue ja Domus di Amore e Psiche sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Capitolium ja Case a Giardino ovat myös 10 kilometrin päässä.

     iQ Hotel Roma 143 €
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      / 5 (3 063 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Via Nazionale ja Teatro dell'Opera di Roma sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Colosseum ja Fontana di Trevi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Delle Nazioni 167 €
      Hotel Delle Nazioni

      Hotel Delle Nazioni

      Via Poli 7, Rome
        
       4,3
       / 5 (1 808 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Colosseum ja Pantheon ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Tiber Fiumicino 108 €
       Hotel Tiber Fiumicino

       Hotel Tiber Fiumicino

       Via Della Torre Clementina 276, Fiumicino
         
        4,4
        / 5 (1 722 arvostelua)
        4.0 kautta 5.0

        Necropoli di Porto Isola Sacra on 3,9 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Parco Leonardo ja Parco Commerciale Da Vincin ostoskeskus sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Porto di Traianon arkeologinen alue ja Domus di Amore e Psicheovat myös 10 kilometrin päässä.

        Hotel Capo d'Africa 206 €
        Hotel Capo d'Africa

        Hotel Capo d'Africa

        Via Capo d'Africa 54, Rome
          
         4,7
         / 5 (1 146 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Colosseum ja Foro Romano sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Fontana di Trevi ja Basilica di Santa Maria Maggiore ovat myös 2 kilometrin päässä.

         Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.