Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Valitse omasi yli miljoonastalennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta


Matkat – Rooma

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.


Alueen Rooma opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 4 491 hotellia kohteessa Rooma
41 €
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
3,4
/ 5 (2 770 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Castel Sant'Angelo, Pietarinkirkko ja Vatikaanin museot sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Piazza del Popolo ja Piazza Navona Square ovat myös 2 kilometrin päässä.

45 €
Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

Via Della Scafa 416, Fiumicino
4,2
/ 5 (1 623 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Ostia Antica, Rovine di Ostia Antican ikivanha satamakaupunki ja Castello di Giulio II sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Parco Leonardo ja Parco Commerciale Da Vincin ostoskeskus ovat myös 15 kilometrin päässä.

35 €
Terrazza del Corso

Terrazza del Corso

22 Via del Corso, Rome
4,4
/ 5 (25 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Piazza del Popolo ja Pantheon sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä matkustajakodista. Villa Borghese ja Fontana di Trevi ovat myös 2 kilometrin päässä.

81 €
Napoleon Hotel

Napoleon Hotel

Piazza Vittorio Emanuele II 105, Rome
4,3
/ 5 (1 958 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Santa Prassede ja Basilica di Santa Maria Maggiore sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Neron kultainen talo ja Basilica di San Giovanni in Laterano ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

68 €
Hotel Nord Nuova Roma

Hotel Nord Nuova Roma

Via Giovanni Amendola, 3, Rome
4,0
/ 5 (1 325 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Teatro dell'Opera di Roma ja Basilica di Santa Maria Maggiore ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Fontana di Trevi ja Foro Romano ovat myös 2 kilometrin päässä.

77 €
The K Boutique Hotel

The K Boutique Hotel

Largo Visconti Venosta, 228, Rome
4,3
/ 5 (56 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Foro Romano, Basilica di Santa Maria Maggiore ja Colosseum sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Teatro dell'Opera di Roma ja Piazza Venezia ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

77 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5 (2 432 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Piazza della Repubblica ja Teatro dell'Opera di Roma sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Basilica di Santa Maria Maggiore ja Fontana di Trevi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

39 €
SHG Hotel Portamaggiore

SHG Hotel Portamaggiore

Piazza di Porta Maggiore 25, Rome
3,4
/ 5 (1 136 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Porta Maggiore, Basilica di Santa Maria Maggiore ja Teatro dell'Opera di Roma sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Colosseum ja Foro Romano ovat myös 3 kilometrin päässä.

Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

Parhaat lentotarjoukset

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.