Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Salzburgin katedraali

Salzburgin tärkeimpiin historiallisiin kohteisiin ja Euroopan kauneimpiin kirkkoihin kuuluva Salzburgin katedraali vie sinut aikamatkalle 700-luvulle.

Salzburgin katedraali on kuuluisa pitkästä ja dramaattisesta historiastaan. Mozart sai kasteensa täällä, ja hänestä tuli myöhemmin katedraalin urkuri.

Katedraalin kupoli on yksi sen huomattavimmista piirteistä. Katsele sisään astuttuasi kahdessa rivissä olevia firenzeläisen Donato Mascagnin maalaamia seinämaalauksia, jotka esittävät Vanhan testamentin kertomuksia. Mascagni maalasi myös osan katedraalin keskilaivan maalauksista. Taiteen ja historian harrastajia kiinnostavat varmasti pääsisäänkäyntiä reunustavat veistokset. Ne esittävät kahta suojeluspyhimystä Rupertia ja Virgiliä sekä apostoleita Pyhää Pietaria ja Pyhää Paavalia.

Katedraalin seitsemän kellon soittoa kehutaan maan kauneimmaksi. Se ei ole mikään ihme, sillä 14 tonnia painava Salvatorglocke on Itävallan toiseksi suurin kirkonkello. Marian ja Virgilin kellot ovat ainoat alkuperäiset kellot näistä seitsemästä kellosta.

Musiikin ystäviä kiinnostaa varmasti nähdä sisäänkäynnin lähellä oleva pronssinen romaaninen kastemalja. Siinä on kastettu muun muassa Wolfgang Amadeus Mozart. Legendaarinen säveltäjä toimi katedraalin urkurina vuosina 1779–1781 ja esitti sävellyksensä Kruunajaismessu ensimmäisen kerran tässä katedraalissa. Viehättävällä katedraaliaukiolla esitetään vuosittain järjestettävien Salzburgin musiikkijuhlien yhteydessä Mozartin teoksia ja muuta kamarimusiikkia.

Kunnioitusta herättävä katedraali on erinomainen esimerkki 1600-luvun barokkiarkkitehtuurista. Katedraalin historia juontaa juurensa aina vuoteen 774, jolloin piispa Virgil vihki käyttöön paikalla sijainneen roomalaisen siirtokunnan Juvavumin katedraalin. Katedraali on selvinnyt kahdeksasta tulipalosta. Vuoden 1598 tulipalo tuhosi suuren osan alkuperäisistä rakenteista. Italialainen arkkitehti Santino Solari vastasi nykyisen katedraalin suunnittelusta.

Salzburgin katedraali sijaitsee vanhassakaupungissa Salzachjoen länsipuolella. Katedraalilta on kävelymatka muille tärkeille nähtävyyksille, kuten Residenzin palatsille. Vanhaankaupunkiin pääset bussilla Salzburgin päärautatieasemalta.

Katedraali on avoinna joka päivä. Sunnuntaisin ja yleisinä vapaapäivinä katedraali on kuitenkin avoinna vain iltapäivisin. Sulkemisajat vaihtelevat, joten tarkista tiedot verkkosivustolta ennen vierailuasi. Katedraaliin ei ole sisäänpääsymaksua, mutta lahjoituksia otetaan vastaan.


Alueen Salzburgin katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 227 hotellia lähellä kohdetta Salzburgin katedraali
69 €
Hotel IMLAUER & Bräu

Hotel IMLAUER & Bräu

Rainerstraße 12-14, Salzburg
4,0
/ 5 (499 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 2 kilometrin päässä.

119 €
Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich-Strasse 7, Salzburg
4,4
/ 5 (655 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko, Schloss Mirabell ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Franziskanerkirche ja Salzburgin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

96 €
Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Richard-Mayr-Gasse 2, Salzburg
4,4
/ 5 (227 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Holy Trinity Church ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Schloss Mirabell ja Franziskanerkirche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

88 €
NH Salzburg City

NH Salzburg City

Franz-Josef-Str. 26, Salzburg
4,1
/ 5 (213 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

114 €
Altstadthotel Kasererbräu

Altstadthotel Kasererbräu

Kaigasse 33, Salzburg
3,9
/ 5 (332 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Nonnbergin luostari, Festung Hohensalzburg ja Salzburgin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Franziskanerkirche ja Mozartin syntymäkoti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

186 €
Arthotel Blaue Gans

Arthotel Blaue Gans

Getreidegasse 41-43,, Salzburg
4,5
/ 5 (91 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Sankt Blasiuskirche, Salzburgin lelumuseo ja Pferdeschwemme sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Getreidegasse ja Museum der Moderne Mönchsberg ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Haus Wartenberg

Haus Wartenberg

Riedenburger Str. 2, Salzburg
3,3
/ 5 (14 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Stiegl-Brauwelt, Franziskanerkirche ja Salzburg Museum sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä matkustajakodista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburgin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.

131 €
Radisson Blu Hotel Altstadt

Radisson Blu Hotel Altstadt

Rudolfskai 28 / Judengasse 15, Salzburg
3,9
/ 5 (104 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Panorama Museum ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Franziskanerkirche ja Salzburgin katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.