Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Salzburgin katedraali

Salzburgin tärkeimpiin historiallisiin kohteisiin ja Euroopan kauneimpiin kirkkoihin kuuluva Salzburgin katedraali vie sinut aikamatkalle 700-luvulle.

Salzburgin katedraali on kuuluisa pitkästä ja dramaattisesta historiastaan. Mozart sai kasteensa täällä, ja hänestä tuli myöhemmin katedraalin urkuri.

Katedraalin kupoli on yksi sen huomattavimmista piirteistä. Katsele sisään astuttuasi kahdessa rivissä olevia firenzeläisen Donato Mascagnin maalaamia seinämaalauksia, jotka esittävät Vanhan testamentin kertomuksia. Mascagni maalasi myös osan katedraalin keskilaivan maalauksista. Taiteen ja historian harrastajia kiinnostavat varmasti pääsisäänkäyntiä reunustavat veistokset. Ne esittävät kahta suojeluspyhimystä Rupertia ja Virgiliä sekä apostoleita Pyhää Pietaria ja Pyhää Paavalia.

Katedraalin seitsemän kellon soittoa kehutaan maan kauneimmaksi. Se ei ole mikään ihme, sillä 14 tonnia painava Salvatorglocke on Itävallan toiseksi suurin kirkonkello. Marian ja Virgilin kellot ovat ainoat alkuperäiset kellot näistä seitsemästä kellosta.

Musiikin ystäviä kiinnostaa varmasti nähdä sisäänkäynnin lähellä oleva pronssinen romaaninen kastemalja. Siinä on kastettu muun muassa Wolfgang Amadeus Mozart. Legendaarinen säveltäjä toimi katedraalin urkurina vuosina 1779–1781 ja esitti sävellyksensä Kruunajaismessu ensimmäisen kerran tässä katedraalissa. Viehättävällä katedraaliaukiolla esitetään vuosittain järjestettävien Salzburgin musiikkijuhlien yhteydessä Mozartin teoksia ja muuta kamarimusiikkia.

Kunnioitusta herättävä katedraali on erinomainen esimerkki 1600-luvun barokkiarkkitehtuurista. Katedraalin historia juontaa juurensa aina vuoteen 774, jolloin piispa Virgil vihki käyttöön paikalla sijainneen roomalaisen siirtokunnan Juvavumin katedraalin. Katedraali on selvinnyt kahdeksasta tulipalosta. Vuoden 1598 tulipalo tuhosi suuren osan alkuperäisistä rakenteista. Italialainen arkkitehti Santino Solari vastasi nykyisen katedraalin suunnittelusta.

Salzburgin katedraali sijaitsee vanhassakaupungissa Salzachjoen länsipuolella. Katedraalilta on kävelymatka muille tärkeille nähtävyyksille, kuten Residenzin palatsille. Vanhaankaupunkiin pääset bussilla Salzburgin päärautatieasemalta.

Katedraali on avoinna joka päivä. Sunnuntaisin ja yleisinä vapaapäivinä katedraali on kuitenkin avoinna vain iltapäivisin. Sulkemisajat vaihtelevat, joten tarkista tiedot verkkosivustolta ennen vierailuasi. Katedraaliin ei ole sisäänpääsymaksua, mutta lahjoituksia otetaan vastaan.


Alueen Salzburgin katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 253 hotellia lähellä kohdetta Salzburgin katedraali
88 €
Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

Schallmooser Hauptstr. 1, Salzburg
4,0
/ 5 (448 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Franziskanerkirche ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Radisson Blu Hotel Altstadt

Radisson Blu Hotel Altstadt

Rudolfskai 28 / Judengasse 15, Salzburg
4,1
/ 5 (305 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Mozartplatz ja Salzburg Museum sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Franziskanerkirche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

119 €
Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich-Strasse 7, Salzburg
4,4
/ 5 (1 474 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko, Schloss Mirabell ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Franziskanerkirche ja Salzburgin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

93 €
Hotel IMLAUER & Bräu

Hotel IMLAUER & Bräu

Rainerstraße 12-14, Salzburg
4,1
/ 5 (1 527 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 2 kilometrin päässä.

Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Richard-Mayr-Gasse 2, Salzburg
4,5
/ 5 (783 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Holy Trinity Church ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Schloss Mirabell ja Franziskanerkirche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

88 €
Star Inn Hotel Salzburg Zentrum, by Comfort

Star Inn Hotel Salzburg Zentrum, by Comfort

Hildmannplatz 5, Salzburg
4,1
/ 5 (512 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Sigmundstor-tunneli, Franziskanerkirche ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Salzburg Museum ja Salzburgin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

229 €
Sheraton Grand Salzburg

Sheraton Grand Salzburg

Auerspergstrasse 4, Salzburg
4,5
/ 5 (427 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Hotel Mozart

Hotel Mozart

Franz-Josef-Straße 27, Salzburg
4,3
/ 5 (432 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.