Salzburgin katedraali

Salzburgin tärkeimpiin historiallisiin kohteisiin ja Euroopan kauneimpiin kirkkoihin kuuluva Salzburgin katedraali vie sinut aikamatkalle 700-luvulle.

Salzburgin katedraali on kuuluisa pitkästä ja dramaattisesta historiastaan. Mozart sai kasteensa täällä, ja hänestä tuli myöhemmin katedraalin urkuri.

Katedraalin kupoli on yksi sen huomattavimmista piirteistä. Katsele sisään astuttuasi kahdessa rivissä olevia firenzeläisen Donato Mascagnin maalaamia seinämaalauksia, jotka esittävät Vanhan testamentin kertomuksia. Mascagni maalasi myös osan katedraalin keskilaivan maalauksista. Taiteen ja historian harrastajia kiinnostavat varmasti pääsisäänkäyntiä reunustavat veistokset. Ne esittävät kahta suojeluspyhimystä Rupertia ja Virgiliä sekä apostoleita Pyhää Pietaria ja Pyhää Paavalia.

Katedraalin seitsemän kellon soittoa kehutaan maan kauneimmaksi. Se ei ole mikään ihme, sillä 14 tonnia painava Salvatorglocke on Itävallan toiseksi suurin kirkonkello. Marian ja Virgilin kellot ovat ainoat alkuperäiset kellot näistä seitsemästä kellosta.

Musiikin ystäviä kiinnostaa varmasti nähdä sisäänkäynnin lähellä oleva pronssinen romaaninen kastemalja. Siinä on kastettu muun muassa Wolfgang Amadeus Mozart. Legendaarinen säveltäjä toimi katedraalin urkurina vuosina 1779–1781 ja esitti sävellyksensä Kruunajaismessu ensimmäisen kerran tässä katedraalissa. Viehättävällä katedraaliaukiolla esitetään vuosittain järjestettävien Salzburgin musiikkijuhlien yhteydessä Mozartin teoksia ja muuta kamarimusiikkia.

Kunnioitusta herättävä katedraali on erinomainen esimerkki 1600-luvun barokkiarkkitehtuurista. Katedraalin historia juontaa juurensa aina vuoteen 774, jolloin piispa Virgil vihki käyttöön paikalla sijainneen roomalaisen siirtokunnan Juvavumin katedraalin. Katedraali on selvinnyt kahdeksasta tulipalosta. Vuoden 1598 tulipalo tuhosi suuren osan alkuperäisistä rakenteista. Italialainen arkkitehti Santino Solari vastasi nykyisen katedraalin suunnittelusta.

Salzburgin katedraali sijaitsee vanhassakaupungissa Salzachjoen länsipuolella. Katedraalilta on kävelymatka muille tärkeille nähtävyyksille, kuten Residenzin palatsille. Vanhaankaupunkiin pääset bussilla Salzburgin päärautatieasemalta.

Katedraali on avoinna joka päivä. Sunnuntaisin ja yleisinä vapaapäivinä katedraali on kuitenkin avoinna vain iltapäivisin. Sulkemisajat vaihtelevat, joten tarkista tiedot verkkosivustolta ennen vierailuasi. Katedraaliin ei ole sisäänpääsymaksua, mutta lahjoituksia otetaan vastaan.


Tutustu kohteeseen Salzburg (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Salzburgin katedraali


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Salzburgin katedraali

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Salzburgin katedraali