Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Mirabellin palatsi

Alun perin suureksi rakkaudenosoitukseksi rakennettu upea Mirabellin palatsi on yksi maailman kauneimmista hääpaikoista.

Mirabellin palatsissa voit nauttia romanttisesta historiasta ja ihailla upeaa barokkiarkkitehtuuria. Salzburgin ruhtinas-arkkipiispa Wolf Dietrich von Raitenau rakennutti tämän loisteliaan palatsin vuonna 1606 rakastajattarelleen Salome Altille. Toinen ruhtinas-arkkipiispa palkkasi etevän barokkityyliä edustavan arkkitehdin Johann Lukas von Hilterbrandtin suunnittelemaan palatsin uudelleen 1700-luvulla. Nykyisin Mirabellin palatsi on Salzburgin pormestarin virallinen istuin, ja palatsi on myös kuuluisa hienoista puutarhoistaan.

Marmorisali on sekä romantikkojen että arkkitehtuurin harrastajien ensimmäinen kohde. Ylellinen sali selviytyi valtavasta tulipalosta vuonna 1818, ja sitä pidetään yhtenä maailman hienoimmista hääpaikoista. Katsele merkittävän itävaltalaisen taiteilijan Georg Raphael Donnerin veistoksia, jotka koristavat marmorista portaikkoa, joka selvisi onneksi vuoden 1818 tulipalosta.

Palatsin vaikuttavasti suunnitellut puutarhat vetoavat puutarhureihin ja luonnonystäviin. Puutarhat ovat puutarhanhoidon mestariteos. Voit ottaa upeita valokuvia puutarhoista ja niiden taustalla näkyvästä palatsista. Ihaile Pegasus-suihkulähdettä, jota ympäröivät Ottavio Moston patsaat kuvastavat luonnon neljää elementtiä: maata, vettä, ilmaa ja tulta. Kääpiötarhassa on oikeiden ihmisten mukaan tehtyjä veistoksia 1700-luvulta.

Palatsilla ja sen puutarhoilla on tärkeä yhteys musiikkiin. Palatsissa kuvattiin vuonna 1965 valmistuneen Sound of Music ‑musikaalielokuvan kohtauksia, ja nuori Mozart esiintyi marmorisalissa järjestetyissä konserteissa yhdessä siskonsa kanssa. Keväällä ja kesällä voit kuunnella kuoro- ja orkesteriesityksiä pensasaitojen reunustamassa Heckentheaterissa. Marmorisalissa järjestetään Salzburger Schlosskonzerte -sarjan ja myös Wienin ja Berliinin filharmonikkojen konsertteja.

Mirabellin palatsi sijaitsee Salzachjoen itärannalla kävelymatkan päässä joen länsipuolella sijaitsevalta Kapuzinerbergiltä. Getreidegasselta pääset perille Makarstegin kävelysiltaa pitkin. Julkisen liikenteen bussit pysähtyvät puutarhaa ympäröivillä kaduilla.

Palatsi ja puutarhat ovat avoinna vaihtelevina aikoina joka päivä, lukuun ottamatta erityistapahtumia. Kääpiötarha ja Heckentheater ovat suljettuina talvikuukausina.


Alueen Schloss Mirabell opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 221 hotellia lähellä kohdetta Schloss Mirabell
69 €
Hotel IMLAUER & Bräu

Hotel IMLAUER & Bräu

Rainerstraße 12-14, Salzburg
4,0
/ 5 (499 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 2 kilometrin päässä.

119 €
Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

Wolf-Dietrich-Strasse 7, Salzburg
4,4
/ 5 (655 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko, Schloss Mirabell ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Franziskanerkirche ja Salzburgin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

88 €
NH Salzburg City

NH Salzburg City

Franz-Josef-Str. 26, Salzburg
4,1
/ 5 (213 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Sebastianuksen kirkko ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

104 €
Crowne Plaza Salzburg - The Pitter

Crowne Plaza Salzburg - The Pitter

Rainerstrasse 6-8, Salzburg
4,1
/ 5 (275 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

96 €
Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Star Inn Hotel Premium Salzburg Gablerbräu, by Quality

Richard-Mayr-Gasse 2, Salzburg
4,4
/ 5 (227 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Holy Trinity Church ja Mozartin syntymäkoti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Schloss Mirabell ja Franziskanerkirche ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

49 €
A&O Salzburg Hauptbahnhof

A&O Salzburg Hauptbahnhof

Fanny-von-Lehnert-Straße 4, Salzburg
3,4
/ 5 (39 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 2 kilometrin päässä.

86 €
Villa Carlton

Villa Carlton

Markus-Sittikus-Strasse 3, Salzburg
4,4
/ 5 (171 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Salzburg Congress -kokouskeskus ja Schloss Mirabell sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburg Museum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Haus Wartenberg

Haus Wartenberg

Riedenburger Str. 2, Salzburg
3,3
/ 5 (14 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Stiegl-Brauwelt, Franziskanerkirche ja Salzburg Museum sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä matkustajakodista. Mozartin syntymäkoti ja Salzburgin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä.