Mirabellin palatsi

Alun perin suureksi rakkaudenosoitukseksi rakennettu upea Mirabellin palatsi on yksi maailman kauneimmista hääpaikoista.

Mirabellin palatsissa voit nauttia romanttisesta historiasta ja ihailla upeaa barokkiarkkitehtuuria. Salzburgin ruhtinas-arkkipiispa Wolf Dietrich von Raitenau rakennutti tämän loisteliaan palatsin vuonna 1606 rakastajattarelleen Salome Altille. Toinen ruhtinas-arkkipiispa palkkasi etevän barokkityyliä edustavan arkkitehdin Johann Lukas von Hilterbrandtin suunnittelemaan palatsin uudelleen 1700-luvulla. Nykyisin Mirabellin palatsi on Salzburgin pormestarin virallinen istuin, ja palatsi on myös kuuluisa hienoista puutarhoistaan.

Marmorisali on sekä romantikkojen että arkkitehtuurin harrastajien ensimmäinen kohde. Ylellinen sali selviytyi valtavasta tulipalosta vuonna 1818, ja sitä pidetään yhtenä maailman hienoimmista hääpaikoista. Katsele merkittävän itävaltalaisen taiteilijan Georg Raphael Donnerin veistoksia, jotka koristavat marmorista portaikkoa, joka selvisi onneksi vuoden 1818 tulipalosta.

Palatsin vaikuttavasti suunnitellut puutarhat vetoavat puutarhureihin ja luonnonystäviin. Puutarhat ovat puutarhanhoidon mestariteos. Voit ottaa upeita valokuvia puutarhoista ja niiden taustalla näkyvästä palatsista. Ihaile Pegasus-suihkulähdettä, jota ympäröivät Ottavio Moston patsaat kuvastavat luonnon neljää elementtiä: maata, vettä, ilmaa ja tulta. Kääpiötarhassa on oikeiden ihmisten mukaan tehtyjä veistoksia 1700-luvulta.

Palatsilla ja sen puutarhoilla on tärkeä yhteys musiikkiin. Palatsissa kuvattiin vuonna 1965 valmistuneen Sound of Music ‑musikaalielokuvan kohtauksia, ja nuori Mozart esiintyi marmorisalissa järjestetyissä konserteissa yhdessä siskonsa kanssa. Keväällä ja kesällä voit kuunnella kuoro- ja orkesteriesityksiä pensasaitojen reunustamassa Heckentheaterissa. Marmorisalissa järjestetään Salzburger Schlosskonzerte -sarjan ja myös Wienin ja Berliinin filharmonikkojen konsertteja.

Mirabellin palatsi sijaitsee Salzachjoen itärannalla kävelymatkan päässä joen länsipuolella sijaitsevalta Kapuzinerbergiltä. Getreidegasselta pääset perille Makarstegin kävelysiltaa pitkin. Julkisen liikenteen bussit pysähtyvät puutarhaa ympäröivillä kaduilla.

Palatsi ja puutarhat ovat avoinna vaihtelevina aikoina joka päivä, lukuun ottamatta erityistapahtumia. Kääpiötarha ja Heckentheater ovat suljettuina talvikuukausina.


Tutustu kohteeseen Salzburg (ja lähialueet)


Lähellä sijaitsevat hotellit

10 parasta hotellia lähimpänä kohdetta: Schloss Mirabell


Suosituimmat hotellit

Suosituimmat hotellit lähellä kohdetta Schloss Mirabell

Näytä kaikki hotellit lähellä kohdetta Schloss Mirabell