Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Sigismundin pylväs

Kunnianosoitukseksi Puolaa 1500-luvulla hallinneelle kuninkaalle pystytetty maamerkki kohoaa vilkkaan Plac Zamkowyn yläpuolelle ja on suosittu tapaamispaikka.   

Vilkkaan Plac Zamkowyn keskikoriste, Sigismundin pylväs, on omistettu kuningas Sigismund III Vaasalle, joka teki Varsovasta Puolan pääkaupungin 1500-luvun lopussa. Osa korkeasta monumentista tuhoutui sodassa, mutta nähtävillä on joitakin alkuperäisiä piirteitä. Ota valokuvia kuuluisasta pylväästä ja katsele ympäröivän aukion tapahtumia.

Vuodelta 1644 peräisin oleva pylväs on yksi Varsovan vanhimmista monumenteista. Tutkiskele pylvästä ja koeta erottaa, mitkä osat ovat vanhoja ja mitkä uudempia. Pylväs, kuten suuri osa muusta kaupungista, vahingoittui toisessa maailmansodassa, mutta se rakennettiin myöhemmin uudelleen paikalliselta louhokselta peräisin olevasta puolalaisesta graniitista. Katsele aukion laidalla yhä esillä olevia alkuperäisen pylvään osia. 

Katsele 22 metriä korkean pylvään huipulla seisovaa haarniskaan ja viittaan pukeutunutta parrakasta kuningasta esittävää patsasta. Tämä kolme metriä korkea veistos selviytyi kuin ihmeen kaupalla sodasta, vaikka sille oli veistettävä uusi miekka. Alapuolella on neljä vartioivaa kotkaa ja laatta, jossa on latinankielisiä kaiverruksia.

Perehdy omatoimisesti kuningas Sigismundin historiaan tai osallistu opastetulle kierrokselle, jolla opit lisää tästä merkittävästä historiallisesta hahmosta. Sigismund tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että hän siirsi Puolan hallituksen vanhasta pääkaupungista Krakovasta pohjoiseen Varsovaan.

Pylvään perusta on opastettujen kierrosten järjestäjien ja paikallisten asukkaiden suosima tapaamispaikka, joten sen ympärillä on usein paljon väkeä. Pistäydy nauttimassa pientä purtavaa tai juotavaa aukiota ympäröivissä kahviloissa ja katsele ohi kulkevia ihmisiä aukion reunalta. Aukiolla järjestetään usein kokoontumisia ja esityksiä. 

Sigismundin pylväs sijaitsee Plac Zamkowyn aukiolla, joka on loistava paikka aloittaa tutustuminen vanhaankaupunkiin. Perille pääset matkustamalla raitiovaunulla Stare Miaston pysäkille. Lähistöllä on useita muita merkittäviä maamerkkejä, kuten Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kuninkaanlinna, entinen kuninkaiden asuinpaikka, joka rakennettiin tunnollisesti uudelleen sen tuhouduttua toisessa maailmansodassa.


Alueen Sigismundin pylväs opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 865 majoitusliikettä kohteen Sigismundin pylväs lähellä
Novotel Warszawa Centrum 50 €
Novotel Warszawa Centrum

Novotel Warszawa Centrum

ul. Marszalkowska 94/98, Varsova, Masovia
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Galeria Centrumin ostoskeskus ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain suurlähetystö ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Varsovan keskusrautatieasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Polonia Palace Hotel 72 €
  Polonia Palace Hotel

  Polonia Palace Hotel

  Jerozolimskie Av. 45, Varsova, Masovia
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Puolan kansallismuseo ja Varsovan teknillinen yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Varsovan keskusrautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hampton by Hilton Warsaw City Centre 66 €
   Hampton by Hilton Warsaw City Centre

   Hampton by Hilton Warsaw City Centre

   Ul. Wspólna 72, Varsova, Masovia
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Złote Tarasyn viihde- ja liikekeskus, Kulttuurin ja tieteen palatsi ja Varsovan teknillinen yliopisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain suurlähetystö ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsova Śródmieścien juna-asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sofitel Warsaw Victoria 79 €
    Sofitel Warsaw Victoria

    Sofitel Warsaw Victoria

    Krolewska 11, Varsova, Masovia
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Zachęta (taidegalleria), Presidentinlinna ja Varsovan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Suuri teatteri ja Kuninkaanlinna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw 125 €
     Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

     Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

     Krakowskie Przedmiescie 42-44, Varsova, Masovia
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Karmeliittakirkko ja Presidentinlinna sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan yliopisto ja Suuri teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 26 minuutin kävelymatkan päässä.

      Motel One Warsaw-Chopin 61 €
      Motel One Warsaw-Chopin

      Motel One Warsaw-Chopin

      38 Tamka, Varsova, mazowieckie
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Frédéric Chopin -museo ja Varsovan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Presidentinlinna ja Puolan kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 21 minuutin kävelymatkan päässä.

       Castle Inn 56 €
       Castle Inn

       Castle Inn

       Swietojanska 2, Varsova, Masovia
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        St. John's Cathedral (kirkko), Kuninkaanlinna ja Vanhankaupungin tori sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vanhankaupungin aukio ja Suuri teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Varsova Gdánskin asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Centrumin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Gromada Warszawa Centrum 36 €
        Hotel Gromada Warszawa Centrum

        Hotel Gromada Warszawa Centrum

        Plac Powstancow Warszawy 2, Varsova, Masovia
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Plac Defilad ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Varsovan yliopisto ja Puolan kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.