Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Sigismundin pylväs

Kunnianosoitukseksi Puolaa 1500-luvulla hallinneelle kuninkaalle pystytetty maamerkki kohoaa vilkkaan Plac Zamkowyn yläpuolelle ja on suosittu tapaamispaikka.   

Vilkkaan Plac Zamkowyn keskikoriste, Sigismundin pylväs, on omistettu kuningas Sigismund III Vaasalle, joka teki Varsovasta Puolan pääkaupungin 1500-luvun lopussa. Osa korkeasta monumentista tuhoutui sodassa, mutta nähtävillä on joitakin alkuperäisiä piirteitä. Ota valokuvia kuuluisasta pylväästä ja katsele ympäröivän aukion tapahtumia.

Vuodelta 1644 peräisin oleva pylväs on yksi Varsovan vanhimmista monumenteista. Tutkiskele pylvästä ja koeta erottaa, mitkä osat ovat vanhoja ja mitkä uudempia. Pylväs, kuten suuri osa muusta kaupungista, vahingoittui toisessa maailmansodassa, mutta se rakennettiin myöhemmin uudelleen paikalliselta louhokselta peräisin olevasta puolalaisesta graniitista. Katsele aukion laidalla yhä esillä olevia alkuperäisen pylvään osia. 

Katsele 22 metriä korkean pylvään huipulla seisovaa haarniskaan ja viittaan pukeutunutta parrakasta kuningasta esittävää patsasta. Tämä kolme metriä korkea veistos selviytyi kuin ihmeen kaupalla sodasta, vaikka sille oli veistettävä uusi miekka. Alapuolella on neljä vartioivaa kotkaa ja laatta, jossa on latinankielisiä kaiverruksia.

Perehdy omatoimisesti kuningas Sigismundin historiaan tai osallistu opastetulle kierrokselle, jolla opit lisää tästä merkittävästä historiallisesta hahmosta. Sigismund tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että hän siirsi Puolan hallituksen vanhasta pääkaupungista Krakovasta pohjoiseen Varsovaan.

Pylvään perusta on opastettujen kierrosten järjestäjien ja paikallisten asukkaiden suosima tapaamispaikka, joten sen ympärillä on usein paljon väkeä. Pistäydy nauttimassa pientä purtavaa tai juotavaa aukiota ympäröivissä kahviloissa ja katsele ohi kulkevia ihmisiä aukion reunalta. Aukiolla järjestetään usein kokoontumisia ja esityksiä. 

Sigismundin pylväs sijaitsee Plac Zamkowyn aukiolla, joka on loistava paikka aloittaa tutustuminen vanhaankaupunkiin. Perille pääset matkustamalla raitiovaunulla Stare Miaston pysäkille. Lähistöllä on useita muita merkittäviä maamerkkejä, kuten Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kuninkaanlinna, entinen kuninkaiden asuinpaikka, joka rakennettiin tunnollisesti uudelleen sen tuhouduttua toisessa maailmansodassa.


Alueen Sigismundin pylväs opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 478 majoitusliikettä kohteen Sigismundin pylväs lähellä
Polonia Palace Hotel 72 €
Polonia Palace Hotel

Polonia Palace Hotel

Jerozolimskie Av. 45, Varsova, Masovia
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Puolan kansallismuseo ja Varsovan teknillinen yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Varsovan keskusrautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Novotel Warszawa Centrum 54 €
  Novotel Warszawa Centrum

  Novotel Warszawa Centrum

  ul. Marszalkowska 94/98, Varsova, Masovia
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Galeria Centrumin ostoskeskus ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain suurlähetystö ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw 136 €
   Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

   Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

   Krakowskie Przedmiescie 42-44, Varsova, Masovia
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Karmeliittakirkko ja Presidentinlinna sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan yliopisto ja Teatr Wielki ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin metroasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sofitel Warsaw Victoria 84 €
    Sofitel Warsaw Victoria

    Sofitel Warsaw Victoria

    Krolewska 11, Varsova, Masovia
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Zachęta (taidegalleria), Presidentinlinna ja Varsovan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Teatr Wielki ja Kuninkaanlinna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin metroasema on 18 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.

     Radisson Collection Hotel, Warsaw 73 €
     Radisson Collection Hotel, Warsaw

     Radisson Collection Hotel, Warsaw

     Grzybowska 24, Varsova, Masovia
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      All Saints Church ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan kapinamuseo ja Teatr Wielki ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsovan keskusrautatieasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Centrumin metroasema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

      Warsaw Marriott Hotel 79 €
      Warsaw Marriott Hotel

      Warsaw Marriott Hotel

      Aleje Jerozolimskie 65-79, Varsova, Masovia
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Puolan kansallismuseo ja Varsovan teknillinen yliopisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsovan keskusrautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Centrumin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Raffles Europejski Warsaw 198 €
       Raffles Europejski Warsaw

       Raffles Europejski Warsaw

       Ul. Krakowskie Przedmiescie, 13 - 00-071, Varsova, Warsaw
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Karmeliittakirkko ja Presidentinlinna sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan yliopisto ja Teatr Wielki ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin metroasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hampton by Hilton Warsaw City Centre 53 €
        Hampton by Hilton Warsaw City Centre

        Hampton by Hilton Warsaw City Centre

        Ul. Wspólna 72, Varsova, Masovia
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Złote Tarasyn viihde- ja liikekeskus, Kulttuurin ja tieteen palatsi ja Varsovan teknillinen yliopisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puolan kansallismuseo ja Lazienki-puisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsovan keskusrautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Warszawa Srodmiescien asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.