Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Süleymaniyen moskeija

Tämä 1500-luvulta peräisin oleva moskeija on paitsi Istanbulin suurin edelleen toiminnassa oleva moskeija myös yksi kaupungin symbolisimmista.

Sulttaani Süleyman Suuren käskystä 1550-luvulla rakennettu Süleymaniyen moskeija on Istanbulin suurin ja ylväin moskeija. Tämä uljas ottomaanikauden rakennus sijaitsee Istanbulin kolmannella vuorella lyhyen kävelymatkan päässä Suuresta basaarista. Moskeijalta voit ihailla suurenmoisia maisemia Kultaisen sarven lahdelle. Kuuluisa ottomaaniarkkitehti Mimar Sinan suunnitteli Süleymaniyen moskeijan tarkoituksenaan luoda Hagia Sofiaakin loisteliaampi ja suurempi maamerkki. Sinan lainasi juutalaiskristillisestä perinteestä elementtejä, joista esimerkkinä on vertaus Jerusalemissa sijaitsevan Salomon temppelin Kalliomoskeijaan. Sulttaani Süleyman vertasi itseään lähinnä viisaaseen Juudaan ja Israelin kuninkaaseen Salomoon.

Moskeija ei ole yhtä valtava kuin Hagia Sofia, mutta se on silti erittäin suuri. Kun astut sisään valoisaan, avaraan tilaan, näet, että sisäosat ovat oikeastaan paremmin säilyneet kuin useimmissa Istanbulin moskeijoissa. Laattoja on käytetty tavanomaista vähemmän, ja myös valkoista puuta on käytetty säästeliäästi.
 
Suuntaa länsipuolen suurelle sisäpihalle, jonka jokaisessa nurkassa on minareetti. Pääkupoli kohoaa 53 metrin korkeuteen, ja rakentamisensa aikoihin se oli korkein rakennus koko ottomaanivaltakunnassa. Moskeijan alueella toimi myös sairaala, lääkärikoulu ja peruskoulu. Olet tervetullut vierailemaan ravintolassa ja moskeijan höyrykylpylässä. Moskeijan takana olevassa puutarhassa sijaitsevat Süleymanin hänen vaimonsa Roxelanan haudat. Usean ottomaanisulttaanin pääarkkitehtinä toimineen Mimar Sinanin hauta sijaitsee lähellä, aivan moskeijan muurien ulkopuolella.

Süleymaniyen moskeija on avoinna vierailijoille joka päivä, eikä moskeijaan ole sisäänpääsymaksua. Moskeija ei ole pelkästään turistinähtävyys vaan se toimii yhä alkuperäisessä tarkoituksessaan, joten muita kuin muslimeja kehotetaan välttämään vierailua moskeijassa rukoushetkien aikana. Rukoushetket järjestetään viisi kertaa päivässä ja perjantai-iltapäivisin. Niitä edeltää kauittimista kaikuva kutsu rukoukseen.


Alueen Suleimanin moskeija opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 792 majoitusliikettä kohteen Suleimanin moskeija lähellä
Pera Palace Hotel 156 €
Pera Palace Hotel

Pera Palace Hotel

Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pera-museo, Galata-torni ja İstiklalin puistokatu sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Istanbulin risteilyalusterminaali sijaitsee 1,5 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tophanen raitiovaunupysäkki on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

  Niles Hotel Istanbul - Special Class 76 €
  Niles Hotel Istanbul - Special Class

  Niles Hotel Istanbul - Special Class

  Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suleimanin moskeija sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Yerebatan Sarayı ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Doruk Palas Hotel 54 €
   Doruk Palas Hotel

   Doruk Palas Hotel

   Emekyemez Mahallesi, Nazli Hanim Sk. No 19 Galata, Istanbul, Istanbul
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Galata-torni ja Pera-museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suleimanin moskeija ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Karaköyn linja-autopysäkki 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sultanhan Hotel - Special Class 151 €
    Sultanhan Hotel - Special Class

    Sultanhan Hotel - Special Class

    Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Cemberlitasin kylpylä ja Konstantinuksen pylväs sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Marmara Pera 101 €
     The Marmara Pera

     The Marmara Pera

     Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Galata-torni ja Mixer sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Taksim-aukio ja Suleimanin moskeija ovat myös 3 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tophanen raitiovaunupysäkki on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

      Ottoman Hotel Imperial - Special Class 94 €
      Ottoman Hotel Imperial - Special Class

      Ottoman Hotel Imperial - Special Class

      Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Istanbulin arkeologinen museo ja Sultanahmetin aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Gülhanen metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Novotel Istanbul Bosphorus 125 €
       Novotel Istanbul Bosphorus

       Novotel Istanbul Bosphorus

       Kemankes Caddesi No: 57-59, Karaköy - Beyoglu, Istanbul
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Galata-torni, Istanbulin nykytaiteen museo ja Maustebasaari sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Suleimanin moskeija sijaitsee 2,1 kilometrin päässä. Tophanen raitiovaunupysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karaköyn linja-autopysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Sura Hagia Sophia Hotel 164 €
        Sura Hagia Sophia Hotel

        Sura Hagia Sophia Hotel

        Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Saksalainen suihkulähde, Yerebatan Sarayı ja Sultanahmetin aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Konstantinopolin hippodromi ja Cagaloglu Hamami (kylpylä) ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.