Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Süleymaniyen moskeija

Tämä 1500-luvulta peräisin oleva moskeija on paitsi Istanbulin suurin edelleen toiminnassa oleva moskeija myös yksi kaupungin symbolisimmista.

Sulttaani Süleyman Suuren käskystä 1550-luvulla rakennettu Süleymaniyen moskeija on Istanbulin suurin ja ylväin moskeija. Tämä uljas ottomaanikauden rakennus sijaitsee Istanbulin kolmannella vuorella lyhyen kävelymatkan päässä Suuresta basaarista. Moskeijalta voit ihailla suurenmoisia maisemia Kultaisen sarven lahdelle. Kuuluisa ottomaaniarkkitehti Mimar Sinan suunnitteli Süleymaniyen moskeijan tarkoituksenaan luoda Hagia Sofiaakin loisteliaampi ja suurempi maamerkki. Sinan lainasi juutalaiskristillisestä perinteestä elementtejä, joista esimerkkinä on vertaus Jerusalemissa sijaitsevan Salomon temppelin Kalliomoskeijaan. Sulttaani Süleyman vertasi itseään lähinnä viisaaseen Juudaan ja Israelin kuninkaaseen Salomoon.

Moskeija ei ole yhtä valtava kuin Hagia Sofia, mutta se on silti erittäin suuri. Kun astut sisään valoisaan, avaraan tilaan, näet, että sisäosat ovat oikeastaan paremmin säilyneet kuin useimmissa Istanbulin moskeijoissa. Laattoja on käytetty tavanomaista vähemmän, ja myös valkoista puuta on käytetty säästeliäästi.
 
Suuntaa länsipuolen suurelle sisäpihalle, jonka jokaisessa nurkassa on minareetti. Pääkupoli kohoaa 53 metrin korkeuteen, ja rakentamisensa aikoihin se oli korkein rakennus koko ottomaanivaltakunnassa. Moskeijan alueella toimi myös sairaala, lääkärikoulu ja peruskoulu. Olet tervetullut vierailemaan ravintolassa ja moskeijan höyrykylpylässä. Moskeijan takana olevassa puutarhassa sijaitsevat Süleymanin hänen vaimonsa Roxelanan haudat. Usean ottomaanisulttaanin pääarkkitehtinä toimineen Mimar Sinanin hauta sijaitsee lähellä, aivan moskeijan muurien ulkopuolella.

Süleymaniyen moskeija on avoinna vierailijoille joka päivä, eikä moskeijaan ole sisäänpääsymaksua. Moskeija ei ole pelkästään turistinähtävyys vaan se toimii yhä alkuperäisessä tarkoituksessaan, joten muita kuin muslimeja kehotetaan välttämään vierailua moskeijassa rukoushetkien aikana. Rukoushetket järjestetään viisi kertaa päivässä ja perjantai-iltapäivisin. Niitä edeltää kauittimista kaikuva kutsu rukoukseen.


Alueen Suleimanin moskeija opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 134 majoitusliikettä kohteen Suleimanin moskeija lähellä
Sultanhan Hotel - Special Class 81 €
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Cemberlitasin kylpylä ja Konstantinuksen pylväs sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Sultanahmet Nu Hotel 22 €
  Sultanahmet Nu Hotel

  Sultanahmet Nu Hotel

  Binbirdirek Mahallesi, Dizdariye Yokusu Sokak no 6, Istanbul, Istanbul
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suuri basaari sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Cağaloğlu Hamamı -kylpylä ja Sultanahmetin aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Niles Hotel Istanbul - Special Class 63 €
   Niles Hotel Istanbul - Special Class

   Niles Hotel Istanbul - Special Class

   Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suleimanin moskeija sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Yerebatan Sarayı ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Holiday Inn Istanbul - Old City 50 €
    Holiday Inn Istanbul - Old City

    Holiday Inn Istanbul - Old City

    Gencturk Cad. Sirvanizade Sokak No. 5, Vezneciler-Fatih, Istanbul
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Suuri basaari ja Maustebasaari sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Hagia Sofia ja Sininen moskeija ovat myös 3 kilometrin päässä. Aksarayn raitiovaunuasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Sura Hagia Sophia Hotel 84 €
     Sura Hagia Sophia Hotel

     Sura Hagia Sophia Hotel

     Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Saksalainen suihkulähde, Yerebatan Sarayı ja Cemberlitasin kylpylä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

      Doubletree By Hilton Istanbul Old Town 87 €
      Doubletree By Hilton Istanbul Old Town

      Doubletree By Hilton Istanbul Old Town

      Ordu Cad. No 31, Beyazit, Istanbul, Istanbul
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Lalelin moskeija, Suuri basaari ja Beyazitin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Cemberlitasin kylpylä ja Suleimanin moskeija ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Aksarayn raitiovaunuasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center 94 €
       Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center

       Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center

       Silahsor Cad. No: 42 Bomonti Sisli, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Bomontiadan ostoskeskus, City's Nişantaşın ostoskeskus ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Taksim-aukio ja Dolmabahçen palatsi ovat myös 5 kilometrin päässä. Osmanbeyn metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şişlin metroasema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

        The President Hotel 68 €
        The President Hotel

        The President Hotel

        Tiyatro Caddesi, No. 25, Beyazit, Istanbul, Istanbul
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Konstantinopolin hippodromi ja Suleimanin moskeija sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä Stripin varrella sijaitsevasta hotellista. Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.