Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Varsovan merenneidon patsas

Pitkään paikallaan sijainnut Varsovan merenneidon patsas on Varsovan rakastettu symboli, joka on nähnyt kaupungin sekasortoisen historian. 

Varsovan merenneidon patsas liittyy yhteen Puolan tunnetuimmista romanttisista legendoista. Käy katsomassa Rynek Starego Miastalla eli vanhankaupungin aukiolla sijaitsevaa kuuluisaa monumenttia ja tutustu sen taustalla olevaan kiehtovaan tarinaan. 

Tiedustele paikallisilta merenneidon taustalla olevaa tarua. Legendan mukaan merenneito oli uimassa kauan sitten Veikseljokea pitkin kohti Varsovaa, kun se päätti pitää pienen tauon. Varsovalaiset kalastajat hurmaantuivat merenneidon kauneudesta ja lauluäänestä, ja yksi heistä pelasti merenneidon myöhemmin tämän jouduttua rikkaan ja pahan kauppiaan vangitsemaksi. Kiitokseksi tästä merenneito lupasi suojella kaikkia kalastajia ja myös muita Varsovan asukkaita. 

Tutkiskele aukion keskellä vaatimattoman suihkulähteen päällä seisovaa veistosta. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka merenneito eli paikallisittain Syrenka pitelee miekkaa ja kilpeä. Varsovan suojelijana merenneito on aina valmis taisteluun. Jalkojen paikalla merenneidolla on yhden pyrstön sijasta kaksi pyrstöä.

Merenneito on koristanut Varsovan vaakunaa 1500-luvulta asti, ja kaupungista löytyy lukuisia merenneitoa esittäviä koristeita. Kiinnitä huomiota muihin eri puolilla kaupunkia sijaitseviin merenneitopatsaisiin esimerkiksi Stanisław Markiewiczin viaduktilla ja Grochowski-kadulla. 

Aukiolla nykyisin seisova patsas ei ole alkuperäinen versio vaan sinkistä valettu moderni jäljennös. Konstanty Hegelin vuonna 1855 veistämä alkuperäinen pronssinen merenneito on nähtävillä Varsovan historiallisessa museossa.

Ota mukaan kamera, sillä vanhankaupungin aukio on kaunis valokuvauskohde erityisesti talvella, jolloin merenneidon patsas on koristeltu valoilla. Pistäydy jossakin lähistön kahviloista juomalla tai tutustu aukiota ympäröivien matkamuistoliikkeiden tarjontaan.

Varsovan merenneidon patsas sijaitsee vanhankaupungin aukiolla. Perille pääset matkustamalla raitiovaunulla tai bussilla Stare Miaston pysäkille.


Alueen Varsovan merenneidon patsas opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 866 majoitusliikettä kohteen Varsovan merenneidon patsas lähellä
Novotel Warszawa Centrum 50 €
Novotel Warszawa Centrum

Novotel Warszawa Centrum

ul. Marszalkowska 94/98, Varsova, Masovia
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Galeria Centrumin ostoskeskus ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain suurlähetystö ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Varsovan keskusrautatieasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hampton by Hilton Warsaw City Centre 65 €
  Hampton by Hilton Warsaw City Centre

  Hampton by Hilton Warsaw City Centre

  Ul. Wspólna 72, Varsova, Masovia
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Złote Tarasyn viihde- ja liikekeskus, Kulttuurin ja tieteen palatsi ja Varsovan teknillinen yliopisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain suurlähetystö ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsova Śródmieścien juna-asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Polonia Palace Hotel 71 €
   Polonia Palace Hotel

   Polonia Palace Hotel

   Jerozolimskie Av. 45, Varsova, Masovia
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Puolan kansallismuseo ja Varsovan teknillinen yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Varsovan keskusrautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sofitel Warsaw Victoria 79 €
    Sofitel Warsaw Victoria

    Sofitel Warsaw Victoria

    Krolewska 11, Varsova, Masovia
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Zachęta (taidegalleria), Presidentinlinna ja Varsovan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Suuri teatteri ja Kuninkaanlinna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw 145 €
     Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

     Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

     Krakowskie Przedmiescie 42-44, Varsova, Masovia
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Karmeliittakirkko ja Presidentinlinna sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan yliopisto ja Suuri teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 26 minuutin kävelymatkan päässä.

      Motel One Warsaw-Chopin 60 €
      Motel One Warsaw-Chopin

      Motel One Warsaw-Chopin

      38 Tamka, Varsova, mazowieckie
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Frédéric Chopin -museo ja Varsovan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Presidentinlinna ja Puolan kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 21 minuutin kävelymatkan päässä.

       Castle Inn 53 €
       Castle Inn

       Castle Inn

       Swietojanska 2, Varsova, Masovia
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        St. John's Cathedral (kirkko), Kuninkaanlinna ja Vanhankaupungin tori sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vanhankaupungin aukio ja Suuri teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Varsova Gdánskin asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Centrumin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

        Radisson Collection Hotel, Warsaw 71 €
        Radisson Collection Hotel, Warsaw

        Radisson Collection Hotel, Warsaw

        Grzybowska 24, Varsova, Masovia
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         All Saints Church ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri teatteri ja Varsovan kapinamuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsovan keskusrautatieasema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Centrumin asema on 17 minuutin kävelymatkan päässä.