Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Varsovan merenneidon patsas

Pitkään paikallaan sijainnut Varsovan merenneidon patsas on Varsovan rakastettu symboli, joka on nähnyt kaupungin sekasortoisen historian. 

Varsovan merenneidon patsas liittyy yhteen Puolan tunnetuimmista romanttisista legendoista. Käy katsomassa Rynek Starego Miastalla eli vanhankaupungin aukiolla sijaitsevaa kuuluisaa monumenttia ja tutustu sen taustalla olevaan kiehtovaan tarinaan. 

Tiedustele paikallisilta merenneidon taustalla olevaa tarua. Legendan mukaan merenneito oli uimassa kauan sitten Veikseljokea pitkin kohti Varsovaa, kun se päätti pitää pienen tauon. Varsovalaiset kalastajat hurmaantuivat merenneidon kauneudesta ja lauluäänestä, ja yksi heistä pelasti merenneidon myöhemmin tämän jouduttua rikkaan ja pahan kauppiaan vangitsemaksi. Kiitokseksi tästä merenneito lupasi suojella kaikkia kalastajia ja myös muita Varsovan asukkaita. 

Tutkiskele aukion keskellä vaatimattoman suihkulähteen päällä seisovaa veistosta. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka merenneito eli paikallisittain Syrenka pitelee miekkaa ja kilpeä. Varsovan suojelijana merenneito on aina valmis taisteluun. Jalkojen paikalla merenneidolla on yhden pyrstön sijasta kaksi pyrstöä.

Merenneito on koristanut Varsovan vaakunaa 1500-luvulta asti, ja kaupungista löytyy lukuisia merenneitoa esittäviä koristeita. Kiinnitä huomiota muihin eri puolilla kaupunkia sijaitseviin merenneitopatsaisiin esimerkiksi Stanisław Markiewiczin viaduktilla ja Grochowski-kadulla. 

Aukiolla nykyisin seisova patsas ei ole alkuperäinen versio vaan sinkistä valettu moderni jäljennös. Konstanty Hegelin vuonna 1855 veistämä alkuperäinen pronssinen merenneito on nähtävillä Varsovan historiallisessa museossa.

Ota mukaan kamera, sillä vanhankaupungin aukio on kaunis valokuvauskohde erityisesti talvella, jolloin merenneidon patsas on koristeltu valoilla. Pistäydy jossakin lähistön kahviloista juomalla tai tutustu aukiota ympäröivien matkamuistoliikkeiden tarjontaan.

Varsovan merenneidon patsas sijaitsee vanhankaupungin aukiolla. Perille pääset matkustamalla raitiovaunulla tai bussilla Stare Miaston pysäkille.


Alueen Varsovan merenneidon patsas opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 488 majoitusliikettä kohteen Varsovan merenneidon patsas lähellä
Polonia Palace Hotel 76 €
Polonia Palace Hotel

Polonia Palace Hotel

Jerozolimskie Av. 45, Varsova, Masovia
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Puolan kansallismuseo ja Varsovan teknillinen yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Varsovan keskusrautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Novotel Warszawa Centrum 57 €
  Novotel Warszawa Centrum

  Novotel Warszawa Centrum

  ul. Marszalkowska 94/98, Varsova, Masovia
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Galeria Centrumin ostoskeskus ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain suurlähetystö ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw 135 €
   Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

   Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warsaw

   Krakowskie Przedmiescie 42-44, Varsova, Masovia
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Karmeliittakirkko ja Presidentinlinna sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan yliopisto ja Teatr Wielki ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

    Mamaison Hotel Le Regina Warsaw 96 €
    Mamaison Hotel Le Regina Warsaw

    Mamaison Hotel Le Regina Warsaw

    Ul. Koscielna 12, Varsova, Masovia
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Rynek Nowego Miastan aukio, Vanhankaupungin aukio ja Varsovan kapinamuistomerkki sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kuninkaanlinna ja Vanhankaupungin tori ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Warsaw Gdanskan asema sijaitsee 14 minuutin kävelymatkan päässä.

     Radisson Collection Hotel, Warsaw 75 €
     Radisson Collection Hotel, Warsaw

     Radisson Collection Hotel, Warsaw

     Grzybowska 24, Varsova, Masovia
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      All Saints Church ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Varsovan kapinamuseo ja Teatr Wielki ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsovan keskusrautatieasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Centrumin asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

      Sofitel Warsaw Victoria 94 €
      Sofitel Warsaw Victoria

      Sofitel Warsaw Victoria

      Krolewska 11, Varsova, Masovia
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Zachęta (taidegalleria), Presidentinlinna ja Varsovan yliopisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Teatr Wielki ja Kuninkaanlinna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Centrumin asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä, ja Varsovan keskusrautatieasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä.

       Warsaw Marriott Hotel 86 €
       Warsaw Marriott Hotel

       Warsaw Marriott Hotel

       Aleje Jerozolimskie 65-79, Varsova, Masovia
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Puolan kansallismuseo ja Varsovan teknillinen yliopisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Varsovan keskusrautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Centrumin asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Castle Inn 52 €
        Castle Inn

        Castle Inn

        Swietojanska 2, Varsova, Masovia
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         St. John's Cathedral (kirkko), Kuninkaanlinna ja Vanhankaupungin tori sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vanhankaupungin aukio ja Teatr Wielki ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Warsaw Gdanskan asema sijaitsee 24 minuutin kävelymatkan päässä.