Italiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

Vesuvius - PompeijiItaly

Napolin pohjoispuolella sijaitsevan Vesuviuksen vuorella voit ihailla kauniita maisemia sekä tutustua Pompejin kuuluisan kadonneen kaupungin raunioihin.

Vesuvius on 1 200 metriä korkea tulivuori Napolista yhdeksän kilometriä itään. Vuonna 79 purkautunut tulivuori tuhosi Pompejin kaupungin tappaen tuhansia ihmisiä. Nykyään tulivuoren alue on kansallispuisto. Kapua ylös Vesuviuksen kraatterille tai kävele Pompejin kadonneen kaupungin mukulakivikaduilla.

Kun jaksat kavuta Vesuviuksen huipulle, voit ihailla upeita näköaloja Napoliin ja ympäröivälle alueelle. Huipulle nouseminen kestää noin 30 minuuttia, mutta etenkin kesäisin se voi olla melko rankka koitos. Kraatteri on 500 metriä leveä ja 300 metriä syvä. Kraatterin sisällä on vulkaanista kiveä ja ruohotäpliä siellä täällä. Maasta nousee myös yhä höyryä, joka kertoo maan alla piilevästä kuumuudesta. Upeat maisemat Italian rannikolla takaavat varmasti upeat lomakuvat.

Pompejin kaupunki sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Vesuviuksesta. Se hautautui kuusimetrisen tuhkakerroksen alle vuonna 79 sattuneen tulivuorenpurkauksen jälkeen. Purkauksessa kuoli tuhansia ihmisiä, ja kaupunki katosi 1 500 vuodeksi. Nykyään suojelualue on maailmanperintökohde ja yksi Italian suosituimmista turistikohteista. Purkauksen tarina kerrotaan infokylteissä ja -tauluissa. Näet ihmisten ja eläimien luurankoja sekä kotitalousesineitä, jotka ovat säilyneet kuumuuden ja tuhkan ansiosta.

Vesuviukselle pääsee helposti Napolista. Ajomatka kestää noin 40 minuuttia. Vesuviuksen ympäristön tiet voivat olla kapeita, mutkaisia ja huonosti opastettuja, joten ole tarkkana liikenteessä. Vuoren juurella on maksullinen pysäköintialue. Vesuviukselle lähtee säännöllisesti busseja Napolin Piazza Piedigrottalta ja Piazza di Garibaldilta. Vuorella ei ole ravintoloita, mutta baareista voit ostaa juomia ja pientä naposteltavaa.

Huippuhotellit kohteessa Vesuvius - Pompeiji

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Towers Hotel Stabiae Sorrento Coast
Towers Hotel Stabiae Sorrento Coast
4 out of 5
SS 145 Sorrentina Km 12.4, Castellammare di Stabia, NA
Hinta on 100 € per yö

Sorrento Peninsula ja Napolinlahti ovat vain muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Famous Beachin ranta ja MUDISS – Museo Diocesano ...

3.9/5Very Good! (203 arvostelua)

"We stayed here for four nights. The hotel is clean and the breakfast is amazing. The restaurant is bit too expensive and the food wasn't so good. You will have problems with the location if you don't have a car. We had alot of tiny ants in the room when we arrived, but they took care of it."…"

Arvosteltu 22.9.2014

Towers Hotel Stabiae Sorrento Coast
Agriturismo Vivinatura
Agriturismo Vivinatura
Via Ponte Izzo 49, Pompeji, NA
Hinta on 80 € per yö

Sorrento Peninsula ja Pompejin arkeologinen puisto sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä ostosalueella sijaitsevasta perheystävällisestä maatilamajoituksesta. ...

4.4/5Wonderful! (155 arvostelua)

"lähiympäristö ei ollut paras mahdollinen, mutta itse hotelli aivan upea ,samoin pihapiiri ja palvelut."…"

Arvosteltu 9.4.2018

Agriturismo Vivinatura
Casa Restino B&B
Casa Restino B&B
Via Alcide de Gasperi 127, Torre del Greco, Città Metropolitana di Napoli
Hinta on 65 € per yö

Herculaneumin arkeologinen alue, Vesuvius-tulivuori ja Pompejin arkeologinen puisto sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta aamiaismajoituksesta. ...

4.5/5Wonderful! (24 arvostelua)
Molto buona

"Accoglienza pulizia e struttura ottima , ci aspettavamo la camera con vista mare come foto di sicuro c'era ma non era la nostra nel complesso la consiglio"…"

Arvosteltu 2.12.2019

Casa Restino B&B

Suositut vierailukohteet – Vesuvius - Pompeiji

Pompejin arkeologinen puisto
Kuva majoitusliikkeestä Pompejin arkeologinen puisto

Pompejin arkeologinen puisto

4.5/5(19 arvostelua)

Pompejin arkeologinen puisto on kohteessa Pompeji sijaitseva loistava museo, jolla on värikäs historia. Vaella alueen kuvankauniissa puutarhoissa.

Vesuvius-tulivuori
Kuva majoitusliikkeestä Vesuvius-tulivuori

Vesuvius-tulivuori

4/5(2 arvostelua)

Tutki luontoa kohteessa Vesuvius-tulivuori, joka on kohteessa Ercolano sijaitseva suosittu viheralue. Vieraile alueen merkittävillä arkeologisilla alueilla tai kuljeksi rannikolla.

Pompeijin forum
Kuva majoitusliikkeestä Pompeijin forum

Pompeijin forum

Voit oppia lisää kohteen Pompeji paikallisesta historiasta, kun käyt vierailulla kohteen Pompeijin forum kaltaisilla tunnetuilla muistomerkeillä. Tutustu tämän romanttisesta ilmapiiristään tunnetun alueen vuoristonäkymiin ja huippuravintoloihin.

Pompeijin amfiteatteri
Kuva majoitusliikkeestä Pompeijin amfiteatteri

Pompeijin amfiteatteri

Voit oppia lisää kohteen Pompeji paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Pompeijin amfiteatteri. Kävele tämän romanttisen alueen rannikolla tai tutustu sen kauniisiin auringonlaskuihin.

Villa dei Misteri
Kuva majoitusliikkeestä Villa dei Misteri

Villa dei Misteri

Ota selvää kohteen Pompeji paikallisesta historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Villa dei Misteri (muinaisen rakennuksen rauniot). Vaella tämän romanttisen alueen rannikolla ja kauniilla rannoilla.

Vesuviuksen kansallispuisto
Kuva majoitusliikkeestä Vesuviuksen kansallispuisto

Vesuviuksen kansallispuisto

Tutki luontoa kohteessa Ercolano sijaitsevalla ihastuttavalla viheralueella Vesuviuksen kansallispuisto. Vieraile alueen merkittävillä arkeologisilla alueilla tai kuljeksi rannikolla.

Kohteen Vesuvius - Pompeiji lähellä sijaitsevat kaupungit

Pompeji

Pompeji

Nola

Nola

Sara Hirner troverissa

Castellammare di Stabia