Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Yerebatan Sarayi (Uponnut palatsi)

”Uponnut palatsi” on yksi ällistyttävimmistä bysanttilaisen Konstantinopolin muinaismuistoista, ja se on suurin sadoista Istanbulin muinaisista maanalaisista vesisäiliöistä.

Istanbulin kaupungin silhuetista kohoavat minareetit ja kupolit ovat kauniita ja vaikuttavia, mutta ”uponnut palatsi", turkiksi Yerebatan Sarayi, on todiste siitä, että myös kaupungin perustusten alla on paljon mielenkiintoista nähtävää. Istanbulissa on satoja pimeitä bysanttilaisia vesisäiliöitä, jotka ovat jäänteitä Konstantinopolin ajoilta. Yerebatan Sarayi on näistä kuitenkin ehdottomasti hienoin ja tunnetuin. Kuumana kesäpäivänä tämä ”uponnut palatsi" on mainio paikka vilvoitella.

Vesisäiliön rakennutti Bysantin keisari Justinus 500-luvulla tarkoituksenaan säilyttää siellä Suuren palatsin vesivarastoja. Myöhemmin kaupunki unohti sen lähes kokonaan, ja maanalaisen rakennuksen loisteliaisuus löydettiin uudelleen vasta 1500-luvulla. Paikalliset tyhjensivät roskansa ja jopa ruumiita tähän maanalaiseen säiliöön, ja vasta myöhemmin se otettiin uudelleen käyttöön Topkapin palatsin vesivarastona.

Nykyään ”uponneessa palatsissa” soi taustalla hiljainen musiikki ja korotettujien kävelyreittien varrella on lamput, jotka asennettiin 1990-luvulla valaisemaan alla olevaa pimeyttä. Siellä on jopa kahvila, josta voi ostaa pikkupurtavaa ja turkkilaista teetä.


Vaikka paikka ei enää muistuta selvästi alkuperäisestä tehtävästään, se on yhä ällistyttävä osoitus aikakautensa rakennustaidosta. Pelkästään rakennuksen koko on vaikuttava: vesisäiliön 336 pylvästä seisoo lähes hehtaarin kokoisella alueella. Aikana, jolloin maanalaisessa vesisäiliössä oli 80 miljoonaa litraa vettä, vettä pumpattiin akvedukteihin, joissa se matkasi yli 19 kilometrin pituisen matkan. Etsi rakennuksen luoteisosan pylväistä niihin ylösalaisin kaiverretut Medusan päät.

Käy Yerebatan Sarayissa vanhankaupungin Sultanahmetin aukiolla ja koe jotakin erilaista vastapainoksi tavanomaiselle palatseissa, moskeijoissa ja basaareissa vierailemiselle. Tämän nähtävyyden kiertämiseen riittää yleensä tunti. Yerebatan Sarayi on avoinna joka päivä, ja ulkomaalaisilta veloitetaan pääsymaksu. Raitiovaunupysäkki on lähellä.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 134 majoitusliikettä kohteen Yerebatan Sarayı lähellä
Sultanhan Hotel - Special Class 89 €
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Cemberlitasin kylpylä ja Konstantinuksen pylväs sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Sultanahmet Nu Hotel 19 €
  Sultanahmet Nu Hotel

  Sultanahmet Nu Hotel

  Binbirdirek Mahallesi, Dizdariye Yokusu Sokak no 6, Istanbul, Istanbul
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suuri basaari sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Cağaloğlu Hamamı -kylpylä ja Sultanahmetin aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Sura Hagia Sophia Hotel 94 €
   Sura Hagia Sophia Hotel

   Sura Hagia Sophia Hotel

   Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Saksalainen suihkulähde, Yerebatan Sarayı ja Cemberlitasin kylpylä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class 66 €
    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Gülhanen puisto ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Gülhanen metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     GLK PREMIER Regency Suites & Spa 92 €
     GLK PREMIER Regency Suites & Spa

     GLK PREMIER Regency Suites & Spa

     Akbiyik Cad No 46, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Sulttaani Ahmed III:n suihkulähde ja Sultanahmetin aukio ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Hagia Sofia ja Yerebatan Sarayı ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Istanbul Cankurtaranin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Arden City Hotel - Special Class 56 €
      Arden City Hotel - Special Class

      Arden City Hotel - Special Class

      Alemdar Mah Kazm Ismail Gürkan Cad No2, Sultanahmet, Istanbul
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Cağaloğlu Hamamı -kylpylä, Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Sultanahmetin aukio ja Cemberlitasin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki ja Gülhanen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Fehmi Bey - Special Class 43 €
       Hotel Fehmi Bey - Special Class

       Hotel Fehmi Bey - Special Class

       Binbirdirek Mah. Ucler Sok. No.15, Sultanahmet, Istanbul
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Yerebatan Sarayı, Hagia Sofia ja Sininen moskeija sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Topkapın palatsi sijaitsee 1,3 kilometrin päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet 311 €
        Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

        Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

        Tevkifhane Sokak No. 1, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Yerebatan Sarayı ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Istanbul Cankurtaranin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.