Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Yerebatan Sarayi (Uponnut palatsi)

”Uponnut palatsi” on yksi ällistyttävimmistä bysanttilaisen Konstantinopolin muinaismuistoista, ja se on suurin sadoista Istanbulin muinaisista maanalaisista vesisäiliöistä.

Istanbulin kaupungin silhuetista kohoavat minareetit ja kupolit ovat kauniita ja vaikuttavia, mutta ”uponnut palatsi", turkiksi Yerebatan Sarayi, on todiste siitä, että myös kaupungin perustusten alla on paljon mielenkiintoista nähtävää. Istanbulissa on satoja pimeitä bysanttilaisia vesisäiliöitä, jotka ovat jäänteitä Konstantinopolin ajoilta. Yerebatan Sarayi on näistä kuitenkin ehdottomasti hienoin ja tunnetuin. Kuumana kesäpäivänä tämä ”uponnut palatsi" on mainio paikka vilvoitella.

Vesisäiliön rakennutti Bysantin keisari Justinus 500-luvulla tarkoituksenaan säilyttää siellä Suuren palatsin vesivarastoja. Myöhemmin kaupunki unohti sen lähes kokonaan, ja maanalaisen rakennuksen loisteliaisuus löydettiin uudelleen vasta 1500-luvulla. Paikalliset tyhjensivät roskansa ja jopa ruumiita tähän maanalaiseen säiliöön, ja vasta myöhemmin se otettiin uudelleen käyttöön Topkapin palatsin vesivarastona.

Nykyään ”uponneessa palatsissa” soi taustalla hiljainen musiikki ja korotettujien kävelyreittien varrella on lamput, jotka asennettiin 1990-luvulla valaisemaan alla olevaa pimeyttä. Siellä on jopa kahvila, josta voi ostaa pikkupurtavaa ja turkkilaista teetä.


Vaikka paikka ei enää muistuta selvästi alkuperäisestä tehtävästään, se on yhä ällistyttävä osoitus aikakautensa rakennustaidosta. Pelkästään rakennuksen koko on vaikuttava: vesisäiliön 336 pylvästä seisoo lähes hehtaarin kokoisella alueella. Aikana, jolloin maanalaisessa vesisäiliössä oli 80 miljoonaa litraa vettä, vettä pumpattiin akvedukteihin, joissa se matkasi yli 19 kilometrin pituisen matkan. Etsi rakennuksen luoteisosan pylväistä niihin ylösalaisin kaiverretut Medusan päät.

Käy Yerebatan Sarayissa vanhankaupungin Sultanahmetin aukiolla ja koe jotakin erilaista vastapainoksi tavanomaiselle palatseissa, moskeijoissa ja basaareissa vierailemiselle. Tämän nähtävyyden kiertämiseen riittää yleensä tunti. Yerebatan Sarayi on avoinna joka päivä, ja ulkomaalaisilta veloitetaan pääsymaksu. Raitiovaunupysäkki on lähellä.


Alueen Yerebatan Sarayı opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 984 majoitusliikettä kohteen Yerebatan Sarayı lähellä
Sultanhan Hotel - Special Class 128 €
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Cemberlitasin kylpylä ja Konstantinuksen pylväs sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Fehmi Bey - Special Class 49 €
  Hotel Fehmi Bey - Special Class

  Hotel Fehmi Bey - Special Class

  Binbirdirek Mah. Ucler Sok. No.15, Sultanahmet, Istanbul
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Yerebatan Sarayı, Hagia Sofia ja Sininen moskeija sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Topkapın palatsi sijaitsee 1,3 kilometrin päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Niles Hotel Istanbul - Special Class 91 €
   Niles Hotel Istanbul - Special Class

   Niles Hotel Istanbul - Special Class

   Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suleimanin moskeija sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Yerebatan Sarayı ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    The Ambassador Hotel 92 €
    The Ambassador Hotel

    The Ambassador Hotel

    Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Yerebatan Sarayı, Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Hagia Sofia ja Cağaloğlu Hamamı -kylpylä ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Marmara Pera 174 €
     The Marmara Pera

     The Marmara Pera

     Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Galata-torni ja Mixer sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Taksim-aukio ja Suleimanin moskeija ovat myös 3 kilometrin päässä. Tünelin linja-autopysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Tophanen raitiovaunupysäkki on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Arden City Hotel - Special Class 104 €
      Arden City Hotel - Special Class

      Arden City Hotel - Special Class

      Alemdar Mah Kazm Ismail Gürkan Cad No2, Sultanahmet, Istanbul
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Cağaloğlu Hamamı -kylpylä, Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Sultanahmetin aukio ja Cemberlitasin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki ja Gülhanen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Sura Hagia Sophia Hotel 146 €
       Sura Hagia Sophia Hotel

       Sura Hagia Sophia Hotel

       Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Saksalainen suihkulähde, Yerebatan Sarayı ja Cemberlitasin kylpylä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

        The Lola Hotel 28 €
        The Lola Hotel

        The Lola Hotel

        Katip Sinan Cami Sk., Istanbul, Istanbul
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Turkkilainen ja islamilainen taidemuseo ja Cemberlitasin kylpylä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Konstantinopolin hippodromi ja Suuri basaari ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.