Hallitse lentoasi


Alla on linkkejä lentoyhtiöiden kuljetusehtoihin, matkatavarasääntöihin, ohjeita lähtöselvityksen tekemiseen verkossa ja siihen miten voit hallita varaustasi.


Lähtöselvitys verkossa

Voit tehdä lähtöselvityksen verkossa missä tahansa välttääksesi ylimääräisen vaivan ja pitkät jonot lentokentällä. Jos teet lähtöselvityksen verkossa, voit tulostaa tarkastuskortit jopa 24 tuntia etukäteen. Etsi lentoyhtiösi alta ja napsauta linkkiä siirtyäksesi suoraan sen verkossa olevalle lähtöselvityssivulle.

Jos et löydä lentoyhtiötäsi tältä sivulta, voi olla, että he eivät tarjoa tätä palvelua ja saatat joutua tekemään lähtöselvityksen lentokentällä. Huomaathan, että tämä ei ole tyhjentävä luettelo.


Matkatavarat

Sallittujen matkatavaroiden määrä ja niihin liittyvät ehdot vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Katso alta lisätietoja eri lentoyhtiötyypeistä, etsi lentoyhtiösi ja napsauta oikeaa linkkiä hallitaksesi varaustasi.


Halpalentoyhtiöt

Lentoyhtiöitä kuten Ryanairia, Norwegiania ja Easyjetiä pidetään halpalentoyhtiöinä ja tämä tarkoittaa sitä, että lentovarauksen hintaan ei sisälly ruumaan menevät matkatavarat.

Suosittelemme, että lisäät matkatavarat verkossa ennen matkaasi, koska jotkut lentoyhtiöt veloittavat lisämaksuja matkatavaroiden lisäämisestä lentokentällä. Tarvitset lentoyhtiön varausnumeron ja sähköpostiosoitteesi, jota käytit varauksen tekemiseen. Jotkin lentoyhtiöt, kuten Easyjet, tarvitsevat myös tilitietosi, jotka on lähetetty sinulle erillisessä sähköpostissa yhdessä varausvahvistuksesi kanssa. Etsi lentoyhtiösi alta ja napsauta linkkiä lisätäksesi matkatavarat varaukseesi.


Reittiliikenteenharjoittajat

Täyden palvelun lentoyhtiötä kuten Finnairia ja British Airwaysia kutsutaan myös reittiliikenteenharjoittajiksi. Turistiluokassa matkustavat voivat tavallisesti ottaa maksutta mukaansa enintään 23 kg matkatavaroita ja bisnesluokassa enintään 32 kg ilman lisämaksua. Suosittelemme, että tarkistat matkatavarasäännöt suoraan oman lentoyhtiösi sivuilta käyttämällä alla olevia linkkejä.


Matkustusasiakirjat

Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat matkustusasiakirjat matkaasi varten valitsemalla sopiva linkki alta. Ja ethän unohda, että jos matkasuunnitelmiisi kuuluu kauttakulku toisen maan kautta, saatat tarvita ylimääräisiä matkustusasiakirjoja, joten muista tarkistaa kauttakulkua varten vaadittavat asiakirjat etukäteen.