Passi-, viisumi- ja rokotusvaatimukset matkallesi

On tärkeää, että tarkistat matkustusmaasi (ja kauttakulkumaasi!) passi- ja viisumimääräykset sekä kaikki rokotusvaatimukset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska tarvittavien asiakirjojen käsittely voi kestää jonkin aikaa. Lähtökohtaisesti sinun tulee varmistaa, että passisi on voimassa vähintään 6 kuukautta matkasi jälkeen, koska tämä on nyt pakollinen vaatimus monissa maissa ympäri maailmaa.

Ulkoministeriön verkkosivuilla on ajantasaista matkustustietoa kohteestasi, ja sieltä saat passi- ja viisumitietojen lisäksi myös tietoa rokotuksista ja muista terveyteen liittyvistä asioista. Sivuilta löydät myös muita käteviä tietoja muun muassa paikallisista käytännöistä, liikenteestä ja maahantulosta.

Expedian asiakkaille omistettu passi- ja viisumipalvelu

Alati muuttuvat passi- ja viisumivaatimukset lisäävät matkasuunnitelmien tekemiseen kuluvaa aikaa. Siksi Expedia tekee yhteistyötä uuden kumppanin, CIBT-yritys VisumCentralen kanssa, joka neuvoo mitä asiakirjoja tarvitset matkaasi varten ja antaa vaiheittaiset ohjeet viisumien hakemiseen. Maksua* vastaan he jopa hakevat viisumia tai passia puolestasi, jolloin vältät paikallisen suurlähetystön tai konsulaatin jonot. VisumCentrale** tarjoaa täyden valikoiman palveluja, kuten viisumit yli 200 maahan, passihakemukset ja passien uusimiset, lainsäädännön, käännökset ja paljon muuta. Palveluita täydentää verkossa toimiva seurantajärjestelmä.

Älä viivyttele vaan tarkista asiakirjasi nyt!
 

*VisumCentrale veloittaa maksun hakemuksesi käsittelystä. Täysi hinnasto löytyy VisumCentralen verkkosivuilta. ESTA:n ja ETA:n saa myös halvempaan hintaan hakemalla sitä suoraan Yhdysvaltojen tai Australian hallitusten sivuilta verkossa, mutta nämä sivustot eivät tarjoa apua tai automaattisia ilmoituksia viisumin hyväksymisestä.

Lisätietoja saat vierailemalla joko Yhdysvaltojen tai Australian valtion verkkosivuilla alla mainituissa osoitteissa:

Huomaathan, että ESTA:n käsittely voi kestää 1–3 arkipäivää, joten prosessi kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa.

** Napsautettuasi Selvitä nyt -linkkiä, sinut ohjataan pois Expedian sivustolta VisumCentralen sivuille, joilla sovelletaan heidän ehtojaan.