Koe perulaisen ruoan makuja kuin paikallinen tällä katuruokaretkellä. Saat selville, miksi Limaa kutsutaan Amerikan gastronomiseksi kaupungiksi, maistelemalla sen tunnusomaisia muhennoksia, hedelmiä ja jälkiruokia. Opi valmistamaan Perun tunnusjuomaa pisco sour -oppitunnilla.
Kun olet noussut suoraan majoituspaikastasi, suuntaa ensin Chorrillosin käsityökalastajien laiturille, joka on yksi suosituimmista merituotteiden kauppapaikoista. Tutustu laiturin historiaan ennen kuin jatkat Surquillon markkinoille.
Surquillon markkinoista on tullut kansainvälisten herkkusuiden mekka kuuluisan perulaisen keittiömestarin Gastón Acurion ylistyksen jälkeen. Markkinat ovat avoinna joka päivä, ja niillä myydään paljon elintarvikkeita ja mausteita.
Tarjolla on eksoottisia hedelmiä Amazonin sademetsästä, perunoita ja chilipaprikoita kaukaisilta Andien huipuilta, tuoretta kalaa ja äyriäisiä rannikolta sekä monenlaista lihaa, kuten alpakkaa ja marsua.
Maista eksoottisia hedelmiä (cherimoya, granadilla ja tumbo) ja chicha moradaa (violetista maissista valmistettua juomaa) ja jatka sitten gastronomista kokemustasi kahdessa pikaruokaravintolassa maistelemassa niiden erilaisia erikoisuuksia.
La Huerta Chinen -ravintolassa, joka on erikoistunut kreolilaisiin sekoituksiin, pääset maistamaan kuuluisaa Causa Limeña -perunamuusia (keltaista perunamuusia, joka on maustettu limetillä, chilipaprikalla ja täytetty kanalla).
Alto K Fish on erikoistunut mereneläviin. Pääset maistamaan heidän merellistä trioaan (kala-ceviche, riisi äyriäisten kanssa ja kalmarin possunkuorta).
Kun olet nauttinut makuelämyksistäsi, käy Liman historiallisessa keskustassa ja kävele sen vanhoilla kaduilla ihailemassa sen vaikuttavia parvekkeita, kirkkoja ja siirtomaatyylisiä taloja. Näe Liman pääaukio, katedraali, hallituksen palatsi ja San Franciscon luostari katakombeineen.
Myöhemmin voit makeuttaa makusi maistamalla espanjalaisia churroja (täytetty manjar blancolla tai leivonnaiskerma, johon on lisätty valkoista sokeria). Vieraile sitten paikallisessa baarissa ja tutustu Perun lippulaiva-juomaan, pisco souriin (joka valmistetaan rypälepiscosta, limosta, siirapista, kananmunanvalkuaisesta ja angostura-katkeroista).
Viimeisenä pysähdyspaikkana käy Chabuca Granda -kadulla maistamassa perulaisia donitseja, jotka paikalliset tuntevat nimellä picarones (valmistettu bataattitaikinasta ja hunajasta).