PARHAAT ÄKKILÄHDÖT

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Ilmainen peruutusoikeus

Säästät valikoiduista lennoista, hotelleista ja pakettimatkoista, kun matkustat seuraavien 2 viikon aikana.OPAS ÄKKILÄHTÖIHIN JA PARHAISIIN LOMATARJOUKSIIN

Välimeren syleilystä joulutorille Berliiniin

Äkkilähdöt ja viime hetken tarjoukset mahdollistavat spontaanin ja edullisen tavan kokea mieleenpainuva loma. Valitessasi äkkilähdön avaat oven lukemattomiin uusiin mahdollisuuksiin ja elämyksiin. Olitpa kiinnostunut Euroopan suosituista kaupunkilomakohteista, suurkaupungin sykkeestä Atlantin tuolla puolen, Pohjolan rennosta tunnelmasta tai Thaimaan lempeästä talviauringosta, viime hetken lomatarjoukset mahdollistavat mitä mieleenpainuvimman kokemuksen – pikkurahalla. Mitä vielä odotat? Äkkilähtöjä löytyy jokaisena vuodenaikana kaikkialle maailmaan. Pakkaa laukut ja lähde lomalle!

Suosikit pitävät pintansa

Suomalaisten suosituimmat äkkilähtökohteet vaihtelevat vuodenajan mukaan, mutta tutut kohteet pitävät pintansa. Talvella hakeudutaan kauemmas, esimerkiksi Kanariansaarille ja Thaimaahan, kesällä äkkilähtöjä ostetaan niin kaupunki- kuin rantalomakohteisiin lähelle. Erittäin kylmä talvi lisää kiinnostusta kaukokohteiden äkkilähtöihin ja kylmä sekä sateinen kesä houkuttelee Euroopan ja Välimeren lomakohteisiin. Keväällä, kesällä ja syksyllä suomalaisia kiinnostaa erityisesti Kreikka, Turkki, Espanjan Aurinkorannikko ja Kroatia sekä Euroopan kaupunkilomakohteet, kuten Barcelona, Pariisi ja Lontoo. Pohjolan kaupungeista Kööpenhamina on noussut uudeksi suosikiksi Tukholman rinnalle. Joulun alla etsitään tunnelmaa ja ostosmahdollisuuksia Tallinnan ja Berliinin joulutoreilta. Kaupunkikohteista sykkivä suurkaupunki New York pitää pintansa suomalaisten kestosuosikkina vuodenajasta riippumatta.

Äkkilähdöt ja viime hetken hotellitarjoukset tulevat tyypillisesti myyntiin vain vähän ennen lähtöpäivää, ja ne ovat tavallisesti peruutuspaikkoja tai myymättä jääneitä paikkoja. Siksi äkkilähtöjä on yleensä rajoitettu määrä. Yleensä viime hetken tarjoukset ovat sitä halvempia, mitä lähempänä matkustusajankohta on, ja hinnat saattavat myös vaihdella päivittäin mitä lähemmäksi matkustusajankohtaa tullaan. Äkkilähtöjen hinnat saattavat olla normaalihintaa satoja euroja edullisempia ja äkkilähdön voi saada jopa puoleen hintaan matkan normaalihinnasta.

Tallinna suomalaisten sydämissä

Tallinnan hotellit tarjoavat varmasti jokaiselle sopivan majoitusvaihtoehdon ja Tallinnan kulttuurinähtävyydet, historialliset kohteet, ostosmahdollisuudet, ravintolat, vilkas yöelämä ja kylpyläkulttuuri tekevät Tallinnasta vertaansa vailla olevan matkakohteen, joka pysyy suomalaisten kestosuosikkina vuodesta toiseen. Suomalaiset matkustavat Tallinnaan vuodenajasta riippumatta, mutta erityisen suosittuja ovat joulunalusmatkat Tallinnaan. Ihastuttavalla raatihuoneentorin joulutorilla voi tehdä ostoksia, maistella jouluherkkuja, nauttia esityksistä sekä jouluisesta tunnelmasta. Elintarvikkeet, käsityöt, makeiset sekä alkoholijuomat ovat suomalaisten suosituimpia joulutuliaisia Tallinnasta. Tallinnaan on saatavilla äkkilähtöjä ja tarjousmatkoja ympäri vuoden. Lue lisää Tallinnasta täältä.

Ihanan rento Kööpenhamina

Matkustamme nyt muihin Pohjoismaihin enemmän kuin koskaan aiemmin ja suomalaisetkin ovat löytäneet Kööpenhaminan tutun Tukholman rinnalle. Pohjoismaat ovat maailmalla nyt kovaa huutoa, ja pohjoismaista ruokaa, muotia, suunnittelua ja luontoa pidetään suuressa arvossa. Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on Pohjoismaiden pääkaupungeista kaikista eteläisin, mikä näkyy rentona elämänmenona. Vaikka Kööpenhamina on suurkaupunki, se on tarpeeksi kompakti otettavaksi haltuun kävellen tai pyöräillen, kuten paikalliset tekevät. Välimatkat ovat Kööpenhaminassa melko pieniä, joten kaupunkiin ehtii tutustua hyvin muutamassa päivässä. Kööpenhaminan vilkas kulttuurielämä, erinomainen ruoka, loistavat ostosmahdollisuudet, kaupungin kauniit puistot ja ulkoilualueet sekä rikas kulttuurihistoriallinen perintö houkuttelevat matkaajia kaupunkiin ympäri vuoden. Kööpenhamina onkin valittu tänä vuonna maailman asumiskelpoisimmaksi kaupungiksi sekä Tanska maailman onnellisemmaksi kansaksi. Kööpenhaminan hotellit tarjoavat lukemattomia erilaisia majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun ja viime hetken hotellitarjouksia on saatavilla niin ikään ympäri vuoden. Tutustu Kööpenhaminaan täällä.

New Yorkin taikaa

Vapaudenpatsas, Times Square, lukuisat museot ja galleriat… New York on mahdollisuuksien kaupunki! Valtavan rikas kulttuurielämä, lukemattomat ostosmahdollisuudet ja nähtävyydet houkuttelevat suomalaisia Isoon Omenaan kaikkina vuodenaikoina. Suurkaupungin syke, letkeä tunnelma ja loputtomat elämykset saavat ihmiset rakastumaan New Yorkiin ja palaamaan sinne yhä uudestaan. Matkailija löytää varmasti sopivan vaihtoehdon New Yorkin erittäin laajasta hotellivalikoimasta, joka tarjoaa jokaiselle omaa budjettia ja vaatimustasoa vastaavan majoituksen. Äkkilähtöjä ja viime hetken hotellitarjouksia on saatavilla New Yorkiin ympäri vuoden, ja se on ihanteellinen matkakohde pitkiin, romanttisiin viikonloppuihin tai pidempäänkin lomaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa. New York on ehkä maailman tunnetuin kaupunki ja suosioltaan järkkymätön lomakohde vuodesta toiseen ja kaikkina vuodenaikoina. Katso New Yorkin matkaopas täältä.

Kenelle äkkilähdöt sopivat parhaiten?

Vaikka perinteisesti äkkilähtöjen on ajateltu sopivan parhaiten sellaiselle henkilölle, joka on valmis matkustamaan hyvin lyhyelläkin varoitusajalla tai on valmis tinkimään laatuvaatimuksistaan, nykypäivän äkkilähdöt häviävät perinteiselle matkalle enää vain hinnassa. Esimerkiksi hotellien ei kannata pitää huoneita tyhjillään, vaan myymättä jääneet huoneet myydään edullisemmin suosituissa huippuhotelleissakin. Lisäksi matkailun yleistyttyä olemme tottuneet tekemään nopeampia päätöksiä matkakohteen ja matkustusajankohdan suhteen, tietoa matkakohteesta sekä hotellista on heti saatavilla ja matkavaraukset hoituvat käden käänteessä. Äkkilähdöt voivat myös tarjota helpon ja rentouttavan vaihtoehdon omatoimimatkailun vastapainoksi.

Äkkilähtö on hyvä ja edullinen vaihtoehto perinteiselle matkalle, eikä sen tarvitse tarkoittaa laadusta tinkimistä, vaikka ostopäätös matkasta tuleekin tavallisesti tehdä nopeasti. Mikäli kärsivällisyys riittää matkan varaamisen aivan viime hetkellä, matkaan voi päästä todella edullisesti jo lähipäivinä. Aikaisintaan matkan voi kuitenkin varata äkkilähtöhintaan jo tavallisesti 2–3 viikkoa ennen matkustusajankohtaa. Sesonki- ja loma-aikoina äkkilähdötkin ovat kalliimpia, ja ne myydään tavallisesti todella nopeasti loppuun, tällöin kannattaa siis varautua seuraamaan äkkilähtöjen hintoja päivittäin ja toimimaan nopeasti sopivan vaihtoehdon löydyttyä. Joustavuus matkustusajankohdassa mahdollistaa myös tavallisesti useamman vaihtoehdon löytymisen etenkin sesonkiaikoina.

Viime hetken matka tarjoaa spontaanin mahdollisuuden irtiottoon, kun aikaa matkan suunnitteluun ei ole enempää, haluat säästää matkakuluissa tai yksinkertaisesti haluat päättää matkakohteestasi viime hetkellä. Kokeile edullista äkkilähtöä ja avaa ovi lukemattomiin uusiin maailmoihin!

Mitä sinä haluat lomaltasi?

Suunnitteletko matkaa, mutta et tarkalleen tiedä, mitä haluat matkakohteeltasi? Viime hetken matka voi tarjota loistavan ja edullisen tilaisuuden tutustua entuudestaan tuntemattomaan lomakohteeseen, tai matkustaa tuttuun lomakohteeseen edullisemmin. Mieti ensin, mitä haluaisit lomallasi tehdä. Jos kaipaat lomaltasi rentoutumista, valitse lomakohde ja hotelli, joka mahdollistaa tämän. Mikäli haluat aktiivisemman loman, valitse kohde, joka tarjoaa lomallesi aktiviteetteja ja toimintaa. Kun hahmotat ensin omat ja matkaseurasi tarpeet ja mieltymykset, valinnan tekeminen matkakohteen ja hotellin suhteen on helpompaa.

Hotellin valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös sen soveltuvuus esimerkiksi lapsiperheille tai liikuntarajoitteisille henkilöille. Lomallaan rauhaa kaipaava ei välttämättä koe lapsia täynnä olevaa hotellia rentouttavaksi vaihtoehdoksi ja vastaavasti lapsen tai lapsien kanssa matkustava kaipaa kunnollisia puitteita ja oikeanlaista ympäristöä koko perheelle. Kaikki hotellit tai lomakohteet eivät välttämättä myöskään täytä romanttisesta lomasta haaveilevien vaatimuksia, joten on tärkeää tutustua lomakohteeseen ja hotelliin ennen ostopäätöksen tekemistä ja selvittää tarjoukseen kuuluvat tuotteet, palvelut, ehdot ja säännöt.

Ota huomioon myös matkustusajankohtasi vuodenaika ja ota selvää kohdemaan lämpötiloista, niin matkalle valmistautuminen on helpompaa.

Vertaile myös hintoja äkkilähtöä ostaessasi ja mieti, kuinka paljon olet valmis maksamaan äkkilähdöstä.

Ole joustava ja mieti, ovatko kaikki lomavaatimuksesi realistisia, vai onko esimerkiksi hotellivaatimuksissa, lomakohteessa tai matkustuspäivissä joustovaraa. Usein omaa vaatimustasoa laskemalla voi löytää yllättävän ilahduttavia vaihtoehtoja ja mieleenpainuvia lomakokemuksia. Expedian Insider’s Select -hotellilistauksessa kävi tänä vuonna ilmi, että matkustajien mielestä paras hotelli ei välttämättä ole se kaikista ylellisin, vaan hotelli, joka ylittää hotellivieraiden odotukset esimerkiksi hotellin palveluiden ja sijainnin suhteen sen hintatasoon nähden.

Asiakastuki

Tarjoukset koskevat seuraavina 14 päivänä tapahtuvia yöpymisiä.

Näytetyt hinnat sisältävät alennuksen. Alennus lasketaan valitun hotellin vakiohinnasta, jonka hotelli on määritellyt (ilman veroja ja muita lisämaksuja).

Hotellihinnat esitetään per huone ja per vierailu ja ne perustuvat halvimpaan saatavilla olevaan kahden hengen huoneeseen. Hinnat sisältävät kaikki verot ja palvelumaksut (mutta eivät paikan päällä suoraan hotellille maksettavia lisämaksuja).

Pakettialennus tarkoittaa yhdessä varatun hotellin ja lennon hintaa verrattuna samojen matkan osien kokonaishintaan erikseen varattuina.]

Lentojen hinnat ovat per henkilö ja perustuvat halvimpiin edestakaisiin lentoihin tietyiltä lentokentiltä. Hinnat sisältävät kaikki verot.

Pakettihinnat ovat per henkilö per vierailu ja ne perustuvat halvimpiin edestakaisiin lentoihin tietyiltä lentokentiltä sekä halvimpaan saatavilla olevaan kahden hengen huoneeseen, kun kaksi henkilöä yöpyy samassa huoneessa. Hinnat sisältävät kaikki verot.

Hintoja päivitetään säännöllisesti ja ne astuvat voimaan julkaisuhetkellä.

Näytetyt hinnat ovat voimassa vierailuille tai lennoille tiettyinä, esitettyinä päivinä.

Matkatavaroista saatetaan periä lisämaksuja lennoilla (myös halpalentoyhtiöiden lennoilla) sekä pakettien yhteydessä.

Tarjouksiin saatetaan soveltaa päivämäärärajoituksia. Katso lisätiedot yksittäisten hotellien tai lentoyhtiöiden sivuilta.

Tarjousten saatavuus on rajoitettua ja ne saatetaan keskeyttää ilman erillistä ilmoitusta.

Varmista tarjousten hinnat, saatavuus sekä ehdot napsauttamalla kunkin yksittäisen tarjouksen linkkiä.

Expedian tavalliset varausehdot ovat voimassa.

Mainostaja: 1111 Expedia Group Way W., Seattle, WA 98119.